Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tovább? szerintem éhen...

Hogyan tovább? szerintem éhen fogunk halni. Más is van hasonló helyzetbe?

Figyelt kérdés
jelenleg a férjem szülei házában lakunk amit megörököltünk .. mostmár a minék.... bár volt rajta 8 millió jelzáloghitel..a f féjerm lemondott hogy nem tujduk fizetni .. próbálunk uj lakást szerezni kisebbet.olcsóbbat.van kb 6 hónapunk hogy megoldjuk a dolgot a munka nincs .. se nekem se neki...ő most lészül menni .. keresni de sok pénz kell hozzá..mert a hidalatt nem lakhat éhen nem lehet ha odaadjuk amit kapok a lányomra gyedet nekünk nem marad. nekei meg mennie kell hogy keressen.. lejár 2 honap mulva gyedem is igy havi 40 ezerből kell majd élnük.. nagyon nehéz igy.. azt sem tudom mikor vettünk magunkra még tudriból ios ruhát.. sajna nincs kiut..a gyereknek sinc se ruhája sm játékja sokszor a nasi és a gyömölcsi is hiányzik az értendjéből..nem tudok hova fordulnki..
2011. júl. 28. 12:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:57

Nem így fogalmaztam volna, de egyet kell értenem veled.

Ne mástól várjuk már a segítséget, hanem mi tegyünk azért hogy jobb legyen.

Én és párom nem keresünk több 100 ezret, de megtanultok beosztani a pénzt.

Ha pl.20 forintunk van akkor 20 forintot osztunk be ha pedig 15 akkor 15 forintot.

2011. júl. 28. 14:03
 52/67 anonim ***** válasza:
100%
A szivesseg.net-en nézz körül, esetleg próbálj meg ott segítséget kérni!
2011. júl. 28. 14:09
 53/67 anonim ***** válasza:
87%

Én is írtam a múltkori kérdéshez, mi is több százezerből élünk havonta négyen, de én egyet értek a 13.57-es anyukával.

Mi mindketten keményen megdolgoztunk azért amink van. A férjem egy fél percet sem maradna itthon munka nélkül. Ha kell az ország másik végébe menne melóért, hogy a családját eltartsa.

Elég szomorú, hogy családok ilyen helyzetbe kerülnek, mint a kérdező, de ilyenkor menni kell a pénz után, ha a környéken nincs akár több száz kilóméterre.

Mi a férjemmel 1,5 évig éltünk távkapcsolatba ő vidéken, én Pesten dolgoztam, mert így hozta a sors, ezt dobta a gép. De a sok nélkülözésnek meg lett az eredménye.

2011. júl. 28. 14:14
 54/67 anonim ***** válasza:
76%
Én egy szóval sem írtam hogy vásárolj be neki vagy hogy Te tartsd el a gyerekét.Én nem erre céloztam.Abban énis egyetértek ahogy leírtam hogy tényleg utánna kell menni a dolgoknak mert ez így nem jó és nem otthon ülni.Hidd el tudom milyen.Páromnak volt hogy három munkahelye volt.Hiszen egy fèrfinek az a dolga higy eltartsa a családját.Nem pénzbeli segítségre gondoltam meg nem neki hanem 1-2 játék vagy ruha a gyereknek.Ami semmibe sem kerül nekik pedig nagyon sokat jelent.Ezt viszont énis küldök.De ha elítéled őket meg ilyenek akkor lépj tovább a kérdésen és kész.Nem akarok ebből vitát csak leírtam a véleményem.De ezért biztosan le leszek pontozva...ez van.
2011. júl. 28. 14:18
 55/67 anonim ***** válasza:
Na igen, mi is jól élünk, én a gyerek után havi 90-et kapok, de a fizum is jó volt. Párom is havi x százezret hazahoz. Szoktam segíteni embereken, de azt azért tényleg ne írjátok már ide, hogy a jól keresők húzzák ki a szarból a nehéz sorúakat. Páromnak úgy néz ki, szeptembertől megszűnik a munkája, de már most is benne van az új keresésében. Sajnálom a kérdezőt és meg is értem, nincs szüksége kioktatásra senkitől, gondolom mindent megtesz amit csak tud, hogy a gyereket szépen felnevelje. Nekem is van kamionos ismerősöm és az ő élete sem fenékig tejfel. A házasságuk is ráment a kamionozásra. Viszont anyagilag tényleg nagyon megéri.
2011. júl. 28. 14:18
 56/67 anonim ***** válasza:
Ááá...látom nem értitek mit írok.Akkor hagyjuk!Nem gondolom én sem hogy akiknek van azoknak törvény szerint kell segíteni.Nem....de vannak olyan emberek akik inkább kérkednek azzal hogy mennyi a havi bevétel hogy jobban elszomorítsák azt akinek nincs.Én nem irigykedek senkire!Mindenki kemènyen megdolgozik a saját pénzéért főleg a mai világban...nem tudom jobban elmagyarázni nektek amire gondolok.Sajnálom ha félreérttetek.
2011. júl. 28. 14:26
 57/67 anonim ***** válasza:
72%

Az, hogy válaszolok egy kérdésre ("Mennyi a havi bevételetek?"), az nem kérkedés. Az válasz. Nem fogom magam rosszul érezni azért, mert én esetleg többet keresek, mint más.

A kérdezőhöz visszatérve, többször kértem, hogy írjon, mert talán tudnék segíteni, lemennék hozzá, de ez nem történt meg. Többet én sem tehetek, remélem boldogulnak nélkülem is.

2011. júl. 28. 14:30
 58/67 anonim ***** válasza:
100%

a férjed keressen, keressen és keressen. kamionos mindig kell, az öcsém most 22 évesen kamionozni kezdett és kb. 3x annyit kap, mint amit én kaptam két diplomával a gyerek előtt.

a legtöbb cégnél adnak az útra költőpénzt, tehát nem kellenek százezrek az induláshoz, útközben is annyit eszik, mint otthon. aludni a sofőrök a kamionban szoktak, fürödni néhány naponta, egy-egy benzinkúton. tehát ismétlem, nem kellenek százezrek!

ha minden kötél szakad, keress meg egy anyaotthont, nem fognak kidobni. attól még a házatok elveszhet, de nem haltok éhen.

keress munkát (napszám, állattartás, takarítás, árufeltöltés, pénztár, akár utcaseprő, bármi), a gyerek mehet bölcsibe, amint megvan a munkáltatói igazolásod.

és ha még jövőre is falun laktok, tessék tartani pár csirkét, nevelni egy kis konyhakertet (krumpli, sóska, bab, borsó, paprika, paradicsom, uborka stb.), és mindjárt könnyebb lesz! segíts az öregeknek, pl. leszeded a gyümölcsöt, ha vihetsz belőle egy keveset haza is, és máris vitaminhoz jut a gyerek. segíts a ház körül, vásárolj be stb. akár pár száz ft-ért, az is betöm egy kis lyukat.

cselekedj, ne csak ülj és siránkozz, hanem vedd a kezedbe a sorsodat!

2011. júl. 28. 14:34
 59/67 anonim ***** válasza:

ma 14:26

kedvesem..Egy valamit már te is megtanulhattál volna..

"Messziről jött ember azt mond amit akar"

Itt a neten és különösen a gyakorin..ez nagyon is érvényben van--

Nagyon sokan vannak akik messze nem élnek olyan jól mint amit ide leírnak..(tisztelet a kivételnek,mert biztos vannak akik az igazat írják le) De nagyon sokan akik milliókkal dobálóznak azok csak szeretnének úgy élni..

Szóval nem kell mindent elhinni.

Kedves kérdező..Nagyon sajnálom,hogy ilyen helyzetbe kerültetek,de sajnos csakis magatok tudtok megoldást erre.Más nem fog tudni segíteni,hacsak annyit nem hogy küld pár ruhát,pár élelmet stb..De valljuk be,hogy nem ti vagytok az egyetlen egy olyan család akik ugyanúgy nehéz helyzetben vannak.Csak sokan nem kérnek segítséget,mert maguk akarják megoldani a gondot.

Én is voltam padlón..Sőt én aludtam parkban egy padon gyerekkel a karomon..Borzalmas volt..De sosem vártam el,hogy mások oldják meg a gondomat..Ma külföldön élek,és anyagi biztonság is megvan..Én segítenék aha tudnék,de külföldről csomagot küldeni nem éppen a legjobb megoldás..Így csak együtt tudok veletek érezni..(de ezzel még nem fogtok jól lakni,tudom.)

2011. júl. 28. 15:02
 60/67 anonim ***** válasza:

annyira szeretem mikor pont az oktat ki másokat aki több százezret keres !!!

persze keress munkát: vidéken egy kis faluban ráadásul olyan gazdasági helyzetben amiben van és lesz még jó ideig az ország biztos könnyen talál majd .....

3 gyerek mellet nekem esélyem sincsen h munkát találjak pedig diplomám és 3 végzettségem is van és Pesten lakom

mond nincs otthon pár kiló liszted vagy tésztád?

vagy olyan ruha amit úgyis odaadnál valakinek?

nem új dolgokat kér hanem olyan alapvető élelmiszereket tárgyakat ami mindenikek van otthon lehet h te kidobod mert ajaja kicsit lyukas lett de neki az még érték lehet hiszen pár öltés és kész van ruhája a kicsinek

nem azt kéri h old meg a helyzetét h pénzt adj neki hanem h a pillanatnyi helyzetén segíts pár aprósággal

nem mondom h mi jól élünk (albérlet 3 gyerekkel:-( de szerintem alap h ha bajban van valaki akkor segítek még ha nem is sok amit tenni tudok még ha csak pár használt ruha vagy játék

2011. júl. 28. 17:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!