Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tovább? szerintem éhen...

Hogyan tovább? szerintem éhen fogunk halni. Más is van hasonló helyzetbe?

Figyelt kérdés
jelenleg a férjem szülei házában lakunk amit megörököltünk .. mostmár a minék.... bár volt rajta 8 millió jelzáloghitel..a f féjerm lemondott hogy nem tujduk fizetni .. próbálunk uj lakást szerezni kisebbet.olcsóbbat.van kb 6 hónapunk hogy megoldjuk a dolgot a munka nincs .. se nekem se neki...ő most lészül menni .. keresni de sok pénz kell hozzá..mert a hidalatt nem lakhat éhen nem lehet ha odaadjuk amit kapok a lányomra gyedet nekünk nem marad. nekei meg mennie kell hogy keressen.. lejár 2 honap mulva gyedem is igy havi 40 ezerből kell majd élnük.. nagyon nehéz igy.. azt sem tudom mikor vettünk magunkra még tudriból ios ruhát.. sajna nincs kiut..a gyereknek sinc se ruhája sm játékja sokszor a nasi és a gyömölcsi is hiányzik az értendjéből..nem tudok hova fordulnki..
2011. júl. 28. 12:28
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
73%

3. vagyok. Akkor nem szóltam a net és Tv-vel kapcsolatban.

Egyébként mi sem állunk rózsásan, hónapról hónapra élünk. De boldogok vagyunk, mert van egy gyönyörű kisfiunk, akinek mindent megadunk amire szüksége van. Elsőnek nincs igaza, ennyi erővel ne szüljön senki, mert nem tudni, hogy mi lesz x év múlva. Sajna nem keres mindenki több száz ezer forintot, és nincs mindenkinek spórolt pénze. Akkor nekünk már nem is szabad gyermeket vállalni, mert nem tudom jó módban felnevelni, és nem megyünk évente 2-3 nyaralni. Szeretetben és egészségben fog a kisfiam felnőni, és mint írtam is mindene megvan ami kell. Bocsi kedves kérdező, csak nagyon utálom az ilyen dumát. Tudom, hogy ti is mindent megtesztek a lurkóért. Fel a fejjel, és amiket írtam próbáld meg.

2011. júl. 28. 12:42
 12/67 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, egyre többen kerülnek ilyen helyzetbe egyik pillanatról a másikra. Munkát is nagyon nyomott bérrel, bejelentés nélkül lehet manapság találni.

Családsegítőbe menj be, bár sokat ők sem fognak tudni segíteni.Az embereknek a saját találékonyságán múlik, hogyan oldja meg az életét.

Ha lejár a gyeded, próbálj arra az időre magadnak is munkát keresni. A gyereket pedig bölcsődébe vinni. Bár ott is kevés a hely manapság.

13/67 anonim válasza:
73%

Érdeklőd az önkormányzatnál tudnak-e valami munkát biztosítani, (esetleg lakást).

Ha vidéken, falun éltek akkor ott "napszámos" munkát is vállalhattok (szilva-, alma szedés).

A kiadásokat próbáljátok csökkenteni amennyire lehet, spóroljatok az áramon, vízen, élelmet csak a napi szükségletet vegyétek meg (csoki, cukros üdítő stb. el lehet felejteni).

Vezessetek füzetet mennyi pénzt kaptok és írjátok fel mennyit mire adtatok ki. Jobban átlátható a dolog.

A gyerekeknek ruhát és játékokat kérhettek ismerősöktől, biztos van olyan, amelyiknek a gyereke kinőtte és már nincs szüksége rájuk.

Újságokban szoktam látni segítségkérő levelet, ott is tartós élelmiszert, ruhát, játékot szoktak kérni gyerekeknek. Biztosan van olyan aki küldene.

Esetleg érdeklődjetek a Vöröskereszttől.

14/67 A kérdező kommentje:
igen most oda készül de 1 ft nélkül??? hogy menjen még el sem tud indulni ha meg elviszi a gyedemet éhenhalunk. amugy sem kapok sokat családipótlékkal 55000ft..most az a szitu hogy vagy elmegy és ittmaradunk pénz nélkül vagy itthonmarad és feléljül..kölcsön nem ad senki.. mindenkinejk anyi van hogy megéljen még uzsora kamatos pénz is kaartam kérni nekünk nem adnak mert nem láátják a biztosítékot hogy vissza tudjuk adni
2011. júl. 28. 12:43
 15/67 anonim ***** válasza:
46%

Sajnállak nagyon titeket,de nem értem,hogy miért a kormányt hibáztatjátok.

A férjed miért nem dolgozik kamionosként tovább?Kilépett? vagy kirúgták? miért?? Neked ha letelik a gyesed vissza mehetsz dolgozni,hiszen a te munkahelyed nem szűnhetett meg.(gyes alatt nem rúghatnak ki)

Az igazság az,hogy nem sírni kell,hanem mindig menni és menni,hogy jobb legyen.Nem a kormányt kell hibáztatni,vagy másokat hanem keresni és keresni..

Tudom miről beszélek,voltam ilyen helyzetben.Se diplomám,se nyelvvizsgám nincs,de mégis addig kilincseltem míg lett munkám.

Komolyan nem értem,hogy mi a gond.A kolléganőm 8 általánossal talált magának nemrég munkahelyet..

2011. júl. 28. 12:44
 16/67 A kérdező kommentje:
igen sz
2011. júl. 28. 12:45
 17/67 anonim ***** válasza:
73%

nincs munka nincs pénz sajnos valóban kilátástalan a helyzetetek.

A férjed minél előbb keressen munkát, vállaljon el mindent.

2011. júl. 28. 12:46
 18/67 A kérdező kommentje:
hajdú bihar megyében élek mint mondtam kis falu van öszesen 2 bolt.. meg egy posta.. nem lehet mozdulni .. néha eljárok időseknek segiteni de potom fillérekért.. ebben a faluban nincs pénz .. se munka sem bölcsi ..se semmi.-.ki kellen kerüljünk innen hogy tudjunk dolgozni de gey fillér nélkül lehetetlen..
2011. júl. 28. 12:46
 19/67 anonim ***** válasza:
100%

Írod,hogy jól éltetek.Semmi aranytartalék nincsen?? Nem tudtok valamit eladni,hogy a férjed tudjon menni,és ti se maradjatok otthon pénz nélkül??

Valamit csak összeszedtetek amikor jól éltetek nem??

2011. júl. 28. 12:47
 20/67 anonim ***** válasza:
83%
Légyszíves írj pontos várost/falut, akár priviben. Talán megoldható egy találkozó.
2011. júl. 28. 12:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!