7 hós babám szerintem kicsit kancsalít. Mi történik hasonló esetben egy szemészeti vizsgálaton?
Figyelt kérdés
2009. máj. 8. 17:39
1/1 anonim válasza:
Nekem 11 hónapos a kisfiam, és gyerekorvos mondta, hogy szerinte a bal szemével kicsit befelé néz. Elvittük a Babaszemészhez (www.babaszemesz.hu) és egy "pisztoly"-ra emlékeztető készülékkel, ami villogott és hangokat adott ki, bemérte a szemét, az egész vizsgálat az eredmény elmagyarázásával nem tartott tovább fél óránál. Végül nálunk az derült ki, hogy a befelé nézésével nem kell fogalalkozni, viszont cilinder van mindkét szemén és a két szem között egy dioptria eltérés is mutatkozott. A vizsgáló szerint persze nem kell kétségbeesni, mert pici még és nagyon sokat javulhat, de félévente kontrollra kell majd vinni, mert ha nem változik, akkor korrekcióra lesz szükség. Szerintem egyébként érdemes elvinni egy ilyen vizsgálatra, mert ha most derül ki a probléma, akkor nagyon sokat tudnak rajta segíteni. Még annyit, hogy az sztk-s gyerekszemészetre nem sikerült bejutnunk, annyira túlterheltek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!