1 éves kislányom a kiságyból már majdnem kiesik annyira felhúzza magát. Nem érzem biztonságban. Gyerekágy még nagyon korai szerintem. Valaki hasonló szituban ha volt segítsen! Mit csináljak?
Nálunk 8 hónapos kora óta ez megy. Megoldás? Azt még nem találtam sajnos. 8 hónapos korában éjjel gondolt egyet és kimászott, arccal a parkettára esett, de szerencsére nem lett nagy baja, de a szívbajom azért meg volt gondolhatod...
Nem tudom hogy volt annyi ereje, hogy a két karjával felhúzta magát, de megcsinálta és pont fejjel esett le:S
Voltak próbálkozásaink. Először szúnyoghálót tettünk a kiságyra, de attól nagyon félt, ordított benne. Aztán jött a járóka gondoltam abból nem mászik ki, de megtette. Utána utazó ágy, na mondom ebből tuti nem tud kimászni, jó csúszós anyaga van nem tapad meg a lába rajta és nincs is rajta fogás. Bevittem egy bababoltba és próbaképpen beletettük, hogy mit kezd vele, 3 perc nem telt el és már kint volt. Tiszta pókember ez a gyerek. :D
Amikor kórházba voltunk az esése miatt a kórházi megamagas rácsos ágyból is megpróbált kimászni még elmentem wc-re és ha nem fogja meg a vakbeles kisfiú anyukája akkor onnan is kipottyant volna. :S Veszélyes gyerek, de én is ilyen voltam csak én a szekrénysorra másztam nonstop, szóval nem csodálkozom rajta. Megfigyeltem rajta, hogy csak akkor mászik ki ha nem akar ott lenni, ha van kedve a kiságyhoz, álmos vagy onnan nézi a tv-t és lefoglalja akkor nem mászik ki. Úgyhogy nála ez hangulat kérdése. Nem sűrűn van a kiságyban, de ha ott is van akkor 5 percenkét rá kell nézegetnem és hallgatózni kell, hogy mit csinál mert bármelyik percen gondol egyet és már kint is van. Most már eljutottunk arra a szintre, hogy ha ki is mászik nem esik le vagy ha le is esik nem fejre. Szóval haladunk, de még így is veszélyes úgyhogy csak felügyelettel szoktuk a kiságyba rakni.
Éjjelre nem teszem be, még velem alszik, de tavasszal már a saját szobájában fog. Ha nem lenne olyan hideg a szobájában akkor már most is át lehetne tenni, de sajnos túl kevés oda az a radiátor ami bent van.
Ez a gyerekágy téma nekem csak azért nem tetszik,mert fúrja magát,mindig a kiságy sarkába tolja magát,ott alszik összegubózva.Ha gyerekágy lenne akkor félő,hogy leesik,habár,még mindig jobb mintha a kiságyból..
Meg a másik az,hogy külön szobában van ha nem hallom,hogy felkel és elkezd kutakodni..tuti talál valamit amit nem kéne :) nincs valami olyan kiságy aminek hosszabb a rácsa?lehet mi magunk csinálunk rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!