Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bevállalnátok így egy kisbabát...

Bevállalnátok így egy kisbabát? Van valaki hasonló élethelyzetben?

Figyelt kérdés

Tavaly házasodtunk, 7 éve vagyunk együtt, és természetesen szeretnénk gyarapítani a családunkat, évek óta beszélünk róla, nagyon szeretnénk.

Szerencsére pénzügyileg rendben vagyunk, saját házunk van, biztos munkahelyünk, 2 kutyánk.

Viszont nem minden rózsaszín. A férjem sajnos olyan munkát végez, hogy 1 hónapig dolgozik távol, külföldön, majd 1 hónapig itthon van. Tudom, hogy ez sokaknak nehezen elképzelhető, viszont mi csak így tudtunk a semmiből megteremteni azt amink van, így tudunk hitelek és családtámogatások nélkül haladni az életünkkel. Amikor távol van akkor én többet dolgozom, amikor itthon van azt imádjuk, 30 napig semmi kötöttség.

Viszont már 33 éves vagyok (én vagyok a nő), egyszerűen megőrülök a statisztikáktól, és persze már az anyai ösztönöm is nagyon üvölt bennem, szóval kérdés az, milyen lehet így az élet egy újszülöttel?

Tegyük fel az ideális esetet, hogy az első hónapban 100%-ban jelen van a férjem, és utána?

A családom sajnos nagyon messze van, 200 km-re, férjem családjából nem él senki.

Ez mennyire lenne nehezített pálya? Jó munkám van amit szeretek, így ez a felállás abban is segítene hogy viszontlag hamar minden 2. hónapban részmunkaidőben dolgozhassak, szükség van rám, anyagilag sem lenne rossz GYED mellett, igazából az rémít meg, hogy egy pici babával full egyedül lenni, rokonok közelsége nélkül.

Valaki volt így? csinálta így? Tudom, hogy sok függ attól, hogy milyen egyénisége lesz a babánknak, némi gyakorlatom van már babázásban (unokahúgom, unokatestvérek miatt, rengeteget segítettem amikor babák voltak), de pont ezért látom, hogy a kezdeti időszak lehet mesebeli, és lehet megpróbáltatás is.

Vannak itt olyan feleségek, akiknek hasonlóképpen van a férjük?

júl. 21. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/90 anonim ***** válasza:
90%

Komoly áldozatok nélkül ezt nem lehet hosszú távon csinálni. És nem a babakorról beszelek, az meg nem is a neheze. Ovis korról, amikor mar az apjára is nagy szüksége lenne, de noncs ott. Egy kisgyereknek rendszer kell az eletébe, különösen a szüleivel kapcsolatban. Az neki nem rendszer, hogy apa 30 napig nonstop ott van, a gyerek ebbe beleszokik es boldog, aztán kitépik az eletéből az apát 30 napra. Kisiskolas kort már nem is mondom. Szoval szerintem te eléggé csak saját magadat nézed es csak a babakorig latsz el. De itt lesz egy igazi élő érző kisgyerek is ám. Szerinted a nagy ház meg a jó kocsi fogja neki azt pótolni, hogy hol számithat az apjára, hol meg nem?

Ha az én véleményemet kérdezed, akkor a férjed felhagy a hajózással. Igy nem fog tudni rendes csaladapakénr működni. Mint ahogy sehol se tud a ferfi, ahol kamionos cagy külföldre járkál. Azok a csaladok nem működnek hosszú távon. Tapasztalat, igen. A volt ferjem nem volt hajlandó a külföldezéssel felhagyni, mert jó penz. De ne költözzünk ki, metrt drága a lakhatás, akkor minek az egész. De a gyerek meg volt bolondulva már. Eljöttem. Rendszer lett az életében, valódi rendszer. Most már jól van. 16 éves. Az apja 10 eves korában latta utoljara sajnos.

júl. 21. 14:13
 12/90 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem várnék már sokáig a helyetekben, de csak úgy, hogy ha sikerül a baba, a férjed aktívan próbál majd egy családbarátabb területen elhelyezkedni. 33 évesen nem vagy még öreg, de ki tudja, hogy 2 vagy 12 évig vagy még fogamzóképes...én nem reszkíroznék tovább, főleg, hogy a párkapcsolat és az anyagiak is adottak.

Az, hogy a jelenlegi felállásban megoldható-e a dolog, teljesen a baba habitusától függ - ha egy könnyen kezelhető, jól alvó/evő, nyugodt babát dob a gép, minden további nélkül. Ha viszont ott leszel egy állandóan nyűgös, sírós, eleinte esetleg hasfájós, nappal nem alvó, éjjelente meg tízmilliószor kelő csecsemővel egyedül...hááát, nem kicsit fogja kikezdeni az ép elmédet, plusz a kapcsolatot is, hogy a férjednek hónapnyi szünetek fognak jutni ebből.

13/90 A kérdező kommentje:
#7 nagyon köszönöm hogy ilyen őszintén írtál, nem jó olvasni :(
 14/90 A kérdező kommentje:

#11, ebben teljesen igazad van! Sajnos én is külföldön dolgozó apával nőttem fel, ezt nem szeretném a gyerekemnek. Hosszútávú cél az, hogy olyan országba költözzünk, ahol a hajózás "hazajárós" munka, Norvégia, Svédország, ahol nem feltétlenül kell nagy utakat megtenni, és jelentős belvizi forgalom van.

Ehhez viszont sajnos még vannak dolgok amiket teljesíteni kell, vonalvizsgák és sorolhatnám, de hosszú távon ezt semmiképp nem szeretnénk fenntartani.

Viszont az idő ketyeg, és miközben ezen dolgozunk, én öregszem. El kellene kezdeni próbálkozni, és a mi korunkban úgy olvastam 1 év a próbálkozás átlagosan, de ha csak minden 2. hónapban tesszük, akkor akár két év is lehet egészséges esetben, ha pedig kiderül hogy valami gond van, akkor aztán.. pörögnek az évek.

De nyilván úgy szeretnénk elkezdeni próbálkozni, hogy tudomásul kell venni hogy ez azt is jelentheti, hogy elsőre sikerül, vagy viszonylag hamar. Ezért tettem fel ezt a kérdést. :)

Nyilván 9 hónap várandósság is sok idő arra hogy kitaláljuk pontosan hogyan, hova tovább. Itthon is keresi a lehetőségeket folyamatosan, azt gondolom ez permanens 1 hónap itt, 1 hónap ott az csak egy legrosszabb véglet, dolgozunk azon hogy jobb legyen.

Csak tudjátok, nem szeretném ott találni magunkat, hogy 36-37 évesen kezdek próbálkozni, és kiderül hogy gond van, aztán úgy járunk mint a nővérem.

Szíven szakad bele, hogy az 5. lombik sem sikerül, és bár ők együtt vannak, és nincsenek távol egymástól, már kezd rámenni a házasságuk, életük, túl sokat dolgoztak azon, hogy minden az ideális legyen, és már nagoyn bánja. :(

júl. 21. 14:19
 15/90 anonim ***** válasza:
12%

Most mi zavar jobban? Az, hogy nem jon ossze a baba vagy az, hogy szar eletetek lesz utana?

Te hiaba dolgozol otthon, ha apa nelkul meg lesztek love.

júl. 21. 14:32
 16/90 anonim ***** válasza:
75%

Te igazából meg akarod tartani az eddigi életedet, úgy hogy közben szülsz egy gyereket. A legtöbb jó indulat mellett: nem fog menni.

30 napig 0-24ben egyedül lenni egy újszülöttel, nem csak hogy nem könnyű, hanem őrjítő. Pláne, hogy ismered a másik oldalt: amikor otthon van apa és van segítséged. Ennek az emléke abban a 30 napban, amikor nincs, nem fog vigasztalni. Semmi garancia, hogy eszik-alszik baba lesz… ha többemberes, akkor nagyon gyorsan be lehet csavarodni egyedül.

Az is szupi, hogy dolgozni akarsz. Csak a gyerek igényeit hagyod figyelmen kívül illetve, hogy közösségben sokkal gyakrabban betegek a gyerekek.

Szóval a gyerekvállalás min 2 emberes kihívás - így vállalni inkább öngyilkosság vagy kapcsolatgyilkos..

júl. 21. 14:34
 17/90 anonim ***** válasza:
73%

Férjem úgy dolgozozz, hogy csak alidni járt haza.

Lett egy csilli villi házunk, 2 menő kocsink hitel nélkül. Mindenki irigykedett.

De azt senki nem látta, hogy amikor reggel elment, a gyerekek még aludtak. Mire hazaért, már aludtak. Heti 5-6nap.

Vasárnap volt az, hogy egy fél napot egyútt volt a család.

2 gyereket is bevállaltunk, úgy hogy nem volt segítségem. Se mama, ee senki.

Simán elbírkóztam vele, hisz más dolgom sem volt. Megtehettük, hogy nek dolgoztam, hanem oviig velük voltam.

De... Egyrészt egyedülálló anya lettem, hiába volt apjuk a gyerekeknek. Egyedül oldottam meg mindent is.

Emellett a gyerekek és az apjuk közt kb volt ugyan olyan mély kapcsolat, mint a boltos marikával. Semmilyen. Egyáltalán nem volt mély kötődés, mint velem

Én belefáradtam ebbe. 3 volt a kicsi, visszamentem dolgozni, férjem pedig munkát váltott.

Azóta lettünk család.

Úgyhogy én, ha újrakezdhetném, biztos hogy nem vállalnám be.

Inkább laknék putriban, járnék busszal (na jó, ez kicsit túlzás), de a gyerekeimnek lenne apja a kezdetektől. Ez pedig mindennél többet ér.

júl. 21. 14:35
 18/90 A kérdező kommentje:

Már hogy ne venném igénybe a gyerek érdekeit? Pont ezért nem halmozunk adósságot adósságra, és bár lehet úgy jött le hogy kacsalábon forgó házban élünk, lehet rosszul fogalmaztam? Nem tesszük, a házunk átlagos amit felújítottunk, agglomerációban, de nincs a nyakunkban 40-50 millió adósság 30 évre, és nincs aláírva 3 gyerek előre. Mindenünk megvan ami kell, miközben 0-ról indultunk, sőt én apám után csak adósságot örököltem, az is rendben van.

Ezekkel a lépésekkel pont, hogy a gyerekünk érdekeit nézzük, mert nem nézzük jó szemmel, amikor a fiatal családok ekkora adóssággal indítanak csak azért, hogy szép új házban éljenek. Ezer meg ezer dolgot olvasok arról, hogy szétmennének, csak nem tudnak, meg nem kéne már 3. gyerek, de akkor büntetések hada következik.

Szóval nem, nem menő a házunk, és az autónk is sok éves, használt, csak nem úszunk az adósságban, amire én nagyon büszke vagyok, és biztos vagyok benne, hogy a gyerekem is az lesz. Amikor majd más még az órási hiteleit nyögi, mi már tudjuk venni a kisebb lakásokat a gyereknek mire felnőnek, hogy ne a semmiből induljanak el az életben, ahogy nekünk kellett. Ennek ez az ára, hogy jelenleg ilyen az életünk, de mégegyszer mondom, nyilván nem tervezünk permanensen, szeretnénk mi is normálisan élni, de ehhez még idő kell. A dilemmát a korom okozza, és az ebben a korban (és később) jellemző esélyek rohamos csökkenése, és a tudat, hogy a családban is előfordul nehézség.

Természetesen nem szeretnénk ezt örökké, sőt az első út előtt teljesen szét voltam zuhanva, hogy hogy fog ez menni, aztán végülis egészen jól sikerült alkalmazkodni a dolgokhoz.

Bár nem akartam teljesen felismerhető lenni, nem vagyok teljesen egyedül, mert mi nevelünk 5 éve egy lányt a családból, aki már most 15 éves, és a végleges gyámságunk alatt van. Már most is sokat segít, jó partner, sokat beszélgetünk, egy tündér. Tehát begolyózni nem golyóznék be, de nyilván nem is csinálnék belőle gyerekrabszolgát, de valamennyit azért tudna segíteni, ha épp valami kell boltból, vagy lezuhanyoznék, és sorolhatnám. Direkt azért nem írtam őt eddig, mert nem tervezek belőle főállású bébiszittert faragni, de azért sokat javít a helyzeten szerintem.

Bocsánat, most kicsit rosszul esik, hogy már most azt mondjátok, hogy nem veszem a gyerekeim igényeit figyelembe, de már hogy ne venném?! Sajnos rengeteg apuka van aki nem homeofficeban programozó 6 órában, és közben milliomos, hanem ilyen inflációs környezetben kénytelen külföldre menni, és nem pedig panaszkodni, hogy minden milyen rossz.

Persze, lehet mondani, hogy akkor nem fér bele a gyerek, mert rettenet szülők vagyunk, sok-sok igazság elhangzott itt, nyilván ezért is írtam ki ezt a kérdést, de azt ne mondjuk, hogy nem veszem figyelembe a gyerekem igényeit.

júl. 21. 14:48
 19/90 A kérdező kommentje:
#16 természetesen nem szeretném megtartani a mostani életünket úgy, hogy közben jön a baba, ezt hol olvastad?
júl. 21. 14:52
 20/90 anonim ***** válasza:
100%
Azzal a feltétellel belevágnék a helyedben, hogy ha pozitív lesz a teszt a férjed elkezd másik munkahelyet keresni. De ha most màr azt írod, hogy nem akarod ezt az állapotot tartani, akkor mire is irányul a kérdés?
júl. 21. 15:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!