Anyaként tényleg fel kell áldoznom magam és csak az újszülött igényei számítanak?
Mindenkinek vannak elképzelései, meg nevelési elvei, meg hogy majd ő hogyan fog viselkedni/mit fog csinálni, és mit nem baba mellett. Aztán megszületik, és átír mindent. Szóval teljesen felesleges tervezni. Hiába olvasol el 1000 írást arról, hogy mi lesz, meg hogy lesz jó, mert majd a megszületett gyerek pont egy 1001. féle lesz.
A fő kérdésedre a válasz, hogy nem kell, de fel fogod, ha megjelenik az anyai ösztön.
Ha mondjuk olyan gyerek lesz, aki képtelen magától elaludni, nem fogod egész éjszakán át hagyni sírni. - igen, van ilyen. Nekem az egyik ilyen volt. Lehet mondani, hogy 3 óránkénti etetés, ha azt a 3 órát közben végigordítja, akkor nem fogod hagyni, és átállsz igény szerintire, aami néha 1,5 óra, néha 4,5 óra. Hiába mondod, hogy majd külön alszik, ha törik, ha szakad, ha véletlenül rossz alvó, és már 4 hónapja minden éjszaka 10x felkel, és te esel le a lábadról, már már félve, hogy a gyereket be se tudod rakni a kiságyba, akkor meglehet, hogy viszed magad mellé, és kidobott cicivel behunyod a szemed, amíg a baba kiszolgálja magát, és álomba merül.
Tudnám még sorolni, csak példákat írtam, hogy lásd, hogy tud megváltoztatni elveket a gyerek. Aztán lehet, hogy szerencsés leszel, és nem is kell kb ránézned sem... Meglehet. Bár őszintén nem értem miért vállalsz gyereket, ha ez a cél - mert ez jön le abból, ahogy írsz a témáról. Remélem csak félreértem.
Gratulálok, és csak egy tanács.
Hacsak nincs sárgaság, nem kell kelteni őt enni, hagyjátok nyugodtan aludni, magától felébred ha éhes lesz 🙂
Ha átalussza az éjszakát az mázli.
Hogy anyukád besegít, akkor igazából 3 felnőtt van egy csecsemőre, ami nem a mai magyar standard. Örülj neki.
De 2 hónap után még ne beszéljünk arról, hogy gyereknevelés…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!