Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elrontottam a mozgasfejlodest?

Elrontottam a mozgasfejlodest?

Figyelt kérdés
Korababa korigaltan 1.5 honapos de egyebkent 4.5 honapos a picur :). Szepen tarotta mar a buksijat.. en hulye lattam egy videot amiben azt mutattak hogyan kell segiteni a babanak a fordulasba.. azota nem emeli a fejet ... Ahogy hasra teszem mar kezdodik a harc hogy megbirjon fordulni. Neha sikerul veletlenul neki de tobbsegbe nem.. es vegtelen hiszti kezdodik.. szoval abba maradt igy a fejemelgetes es tamaszkodas.. fekve semmi se erdekli csak hogy megbirjon fordulni.. es ha vissza forditom vege a hisztinek es kacag 😅🤷🏻‍♂️
febr. 2. 21:22
 1/6 babyboom567 ***** válasza:
Ezt követem
febr. 2. 21:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne fordítgasd fölöslegesen. Amikor hason van, tegyél elé valami érdekes játékot és lassan emeld föl. Kénytelen lesz emelni a fejét.

Egyébként szerintem ennyivel nem lehet "elrontani". A babák többsége ideges lesz, ha nem megy valami olyan mozgásforma, amit szeretne, ez ilyen. Az enyém hiába tud forogni mindkét irányba, nem érdekli, mert mászni akar. Ő azon dühöng 🤷🏼‍♀️ 5hónapos.

febr. 2. 21:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem erdekli fekve semmi se.. egybol fordulni akar. Abban az esetben marad meg hason ha a felso teste a combomra van rakva. Akkor nagyon szepen elnezelodik. De ahogy vizszintesen hasra kerul egybol megy a harc.. ha fejen allok se erdekli o meg akar fordulni
febr. 2. 21:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Persze amikor ugy teszem le hogy tamaszkodjon.. akkor meg korbenez es mar fordul hatra.. mert onnan mar 1 pillanat alatt sikerul..
febr. 2. 22:01
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

Ja, szépen belekontarkodtál. Most jegyezd meg: semmiben nem segítjük! Se állítani, se járatni nem kell majd! Se ültetni.

Az se normális, ha támaszkodásból fordul, kvázi borulva. A helyes fordulás, hogy leteszi a fejét és az egyik karjával tolja magát.

Hasaltasd kizárólag a mellkasodon, a földre meg a hátára tedd!

febr. 3. 08:50
 6/6 anonim ***** válasza:
70%

Szia:)

Hasonló cipőben vagyunk, járunk dévény tornára is, ott pici feszességet találtak a kisfiam nyakánál, ami miatt nem szeret hasalni sem.

Szerintem én is túlparázom ezt a témát és lehet te is.

Biztosan sokat foglalkozol te is a babáddal, hiszen ezért is írtál ide.

Ne aggódj, a védőnő vagy a gyerekorvos jelezni fogja ha valami nem oké.

Én mindig arra gondolok, hogy valaki le se sz*rja a gyerekét, mégis megtanulnak járni beszélni stb, mi pedig mindent megteszünk értük, így nagy baj nem lehet.

Persze jobb megelőzni bármi későbbi problémát,de a státuszoknál úgyis kiderül ha valami nem stimmel és segítenek :)

febr. 3. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!