Szükség lehet cumira ha szopizza a kezét?
Figyelt kérdés
Kisfiam 13 hetes, elkezdte folyamatosan enni a kezét és most jelenleg ha nem cicin alszik el hanem mondjuk hintában vagy babakocsiban akkor a kezét szopizva alszik el. Még nem cumizott eddig, de lehet már most ez azért van mert igényli? Idáig mindig cicizett ha kereste a kezét, de már most nem csak az éhség jeleként látom ezt nála. Nem tudom vegyek-e neki cumit, vagy működhet nélküle is?ma 17:23
1/6 anonim válasza:
A babám harosan 5 hónapos. Születésétől van cumija (kórházban adták neki) de nappal akkor is az ujja kell neki. Szerintem ha elvan azzal nem feltétlenül kell cumi.
Az én babám tápszeres ezért nem zavar hogy van neki
2/6 anonim válasza:
Nekem ugyanezt csinálta. Én próbáltam cumit adni, többfélét is, nem kellett neki így ő mai napig az ujját szopja.
3/6 anonim válasza:
Próbáltam átszoktatni a cumira, de kiköpte. Pedig a 2. gyerekem példáján okulva sokkal jobban jártunk volna a cumival. A kicsi 3 éves, már csak alváshoz kéri a cumiját. A nagy 6,5 és bárhol nekiáll az ujjszopásnak. Semmi sem érdekli; semmi ráhatásunk nincs. A keze mindig 'kéznél van', nem lehet Tőle elvenni.
4/6 anonim válasza:
Ha ez segit, akkor nekem 3 eves koromig volt cumim, aztan meg amikor elvettek tolem, az ujjamat szoptam. 10 eves koromig.
Szoval halalosan mindegy ebbol a szempontbol hogy van-e cumi vagy nincs, mert ha hajlamos ra a gyerek, szopni fogja az ujjat.
Ezert igy, hogy most a kezet ragcsalja, nem adnek. En akkor adtam a gyereknek, amikor konkretan 20 percenkent kelt ejjel es mar nem tudtam sajnos szoptatni. Amint cumit kapott, ataludta az ejszakat, szoval neki kellett ez a megnyugvas.
5/6 anonim válasza:
Az enyém cumival kezdte. Csak alváshoz adtam neki. Amikor alvás közben kiesett a szájából, nem érdekelte. Aztán egyre gyakrabban köpte ki, még alvás előtt, végül már el se fogadja. Tőlem legalábbis nem. Csak forgatja kezében és néz rám furán, hogy ezt ugye, én se gondoltam komolyan, minek adtam azt neki?(Tőlem cici kell.) Mástól nagy ordítás közben elfogadja alváshoz. De már az ujját szopja inkább.
6/6 anonim válasza:
Megpróbáltsz neki cumit adni, de nem biztos, hogy elfogadja. Nekem egyik gyerekemnek sem kellett, az ujjukat szopták inkább. De ha mégis kell neki a cumi, akkor sincs semmi probléma. Úgy is ő fogja elődönteni, neki hogyan jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!