1 hónapos a babam. Cumit nem adtam neki, az ujjat sem
szopizza. Később meg elkezdheti ? Azt szeretnem
elkerülni.
Figyelt kérdés
2023. júl. 14. 15:01
1/10 anonim válasza:
Persze hogy elkezdheti. Tesóm lanya 2 évesen kezdte el.
De nem törvényszerű hogy ujjszopós lesz
2023. júl. 14. 15:02
2/10 anonim válasza:
Nekem sem igényelte és így nem is cumizott, később se, ujját se.
Én az ujjamat sokáig, suliig, így próbáltam ezt elkerulni.
2023. júl. 14. 15:14
3/10 anonim válasza:
Persze, hogy elkezdheti, ez milyen kerdes? Az egyik ismerosom 14 evesen is szopta az ujjat, ovodas koraban kezdte.
2023. júl. 14. 15:17
4/10 anonim válasza:
1 hónap még semmi.
Amúgy meg inkább a cumi, mint az ujj.
Nekem nem adtak cumit, és általános iskola elsőben is még szoptam az ujjam, mert az mindig nálam volt... Mástól meg simán csak elvették a cumit és kész.
2023. júl. 14. 15:19
5/10 anonim válasza:
Elkezdheti mèg, de nem biztos, hogy elkezdi. Èn semmikèpp nem adtam volna a gyerekemnek cumit, szerintem nagyon karos szokàs. Az ujjàt ha szopja a gyerek, akkor amint màsra hasznàlja a kezèt, nem lesz ideje szopni. Aki mèg nagyobb koràban sem hagyja abba, ott lelki gond szokott hattérben lenni.
2023. júl. 14. 15:22
6/10 anonim válasza:
8 hónapos. Cumit sosem fogadta el, mert nem értette mit kell vele csinálni. Ujját nem találta még meg szerencsére. Szóval létezik, hogy egy baba nem igényli egyiket sem.
2023. júl. 14. 15:25
7/10 anonim válasza:
Egyik gyerekem sem cumizott és az ujjukat sem szopták.
2023. júl. 14. 15:26
8/10 anonim válasza:
Miért is "karos" szokás a cumi?
Illene alátámasztani tudományos szempontból is.
2023. júl. 14. 15:27
9/10 anonim válasza:
A cumi késlelteti a beszédfejlődést, torzítja a fogsort. Kisbabánál lerövidíti a mellen töltött időt.
Ezek a legfőbb ellenérvek.
Fertőzés forrása lehet, ha nem megfelelően tisztítják. Mikroműanyagot nyel belőle a gyerek.
Nagyon szèpen köszönöm, hogy kiemelted a válaszom leglényegesebb részét, a kifelejtett ékezetet!
2023. júl. 14. 15:32
10/10 A kérdező kommentje:
Nekem is az első nem cumis az ujjat sem találta meg. Karos a cumi de akkor már inkább a cumi kint az ujja én is nagyon sokáig cumiztam az ujjam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!