Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyaként tényleg fel kell...

Anyaként tényleg fel kell áldoznom magam és csak az újszülött igényei számítanak?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy teljesen ellentétes nézeteket olvasok az interneten és a körülöttem élők is teljesen mást mondanak. Mindenhol az folyik, hogy ne hagyjuk a csecsemőt sírni, ne bízzuk másra, igény szerint kell szoptatni stb. Ellenben a családom, a védőnő mindenki azt mondja, hogy ezekkel csak magamat szivatnám le és még véletlenül se altassam kézbe a babát, arra kell szoktatni, hogy magától aludjon el, fix időközönként kell etetni, hogy meg legyen a rutin és én is el tudjak szabadulni, stb. Őszintén számomra pl az a felállás teljesen rémálomnak tűnik, hogy egész nap fogjam a babát, akkor etessem amikor csak enni akar, így akkor el sem tudnék mozdulni mellőle stb. Most tényleg annyira rossz az ha nem arra nevelem a gyerekemet, hogy éjjel nappal rajtam lógjon, hanem el legyen mással is, pl nagyszülővel, egyen cumis üvegből is, természetesen ha lesz tejem akkor anyatejet stb?
júl. 5. 13:26
 21/93 anonim ***** válasza:
40%

Amúgy akinek üvölt a babája az hogy tud normálisan lassan zabalni a konyhában?

Nincs egy kis bűntudata sem?

júl. 5. 13:45
 22/93 A kérdező kommentje:
Nyilván kielégítem az igényeit és igyekszem a legjobb édesanya lenni, csak egyenlőre próbálom az arany középutat megtalálni aközött, hogy “szaranya” vagyok aki hagyja sírni a gyereket és aközött, hogy ne tudjak enni, vczni hónapokig és megőrüljek ebben szép lassan.
júl. 5. 13:47
 23/93 anonim ***** válasza:
67%

20, hallottál az igény szerinti szoptatásrol?

Tapszerrel is lehet igény szerint etetni egyébként

És igen, az én babáim egész nap kézben voltak az elején.

júl. 5. 13:47
 24/93 A kérdező kommentje:
Egyébként az apuka is itthon lesz szinte állandóan, de mi van ha azt akarja hogy én fogjam és nála is üvölt?
júl. 5. 13:48
 25/93 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok, de én pl az igény szerint szoptatásban azt nem értem, hogy honnan tudod hogy éhes a gyerek? Nyilván mondani nem tudja, szóval ha sír akkor rögtön enni adsz neki? És ha pont azért sír mert fáj a hasa vagy melege van vagy bármi?
júl. 5. 13:49
 26/93 anonim ***** válasza:
84%
Nekem van egy ilyen barátnőm, mint te. Megszületett a baba, ő már az első héten unta, hogy rajta lóg, el is kezdte az alvástréninget, meg "házibulit tartottak mellette", mindenáron akkor etette, amikor neki jó volt, nem amikor a gyerek éhes volt, kb minden amit te írsz. Nálunk máshogy volt, a gyerek volt az első, egy éves korára így is kiváló rendszerünk lett, amiben nem sérül senki. Nem sok idő van az ő meg az én gyerekem közt. Már nagyobbak, de azt a viszonyt, ami ma van közte meg a gyereke közt, nem kívánom az ellenségeimnek se, miközben mi a lányommal nagyon jóban vagyunk. Sok mindent alapozol meg az első időkben, ha nem érted, hogy mennyi minden múlik ezen, tényleg nem kellett volna gyereket vállalni.
júl. 5. 13:51
 27/93 anonim ***** válasza:
65%

Akkor osszeszoritod a szad es kibirod basszus. Anya leszel, fogd mar fel. Az elso idok nem rolad szolnak, ha tetszik ha nem.

Nem biztos amugy, hogy egesz nap kezben akar lenni, nalunk ez hullamzo volt. Volt hogy csak rajtam aludt, de amugy erre a ferjemet is elfogadta, sot anyukamat is, szinte mindegy volt kin, csak valakinek a mellkasan kellett lennie. Aztan volt hogy babakocsiban, de szigoruan csak tologatva aludt, aztan volt hogy kendoben volt rajtam. Ejszaka meg szinte vegig cicin volt, igazabol nekem ez volt a legnehezebb, de ez csak 2 honapig tartott, aztan elmult.

Egy babanal minden valtozik, de nagyon jo lenne ha osszeszedned magad es alkalmazkodnal az igenyeihez. En akar meg azt is mondom, hogy ok, ne szoptass ha nem akarsz, engedd akkor ezt el, ha neked ez ennyire nagy teher, de foglalkozz a gyerekeddel!!

júl. 5. 13:52
 28/93 anonim ***** válasza:
65%

25, egyszerű.

Azt tudtad, hogy a gyerek nem csak akkor keredzkedik mellre ha éhes?

Én pl ha valami baja volt első körben mellre tettem.

Ha megnyugodott rajta akkor jó, ha nem akkor kipróbáltam mást.

Nem tudja senki mikor mi a baja egy csecsemőnek.

Ki kell találni éppen mi a gond.Mivel elmondani nem tudja a sirasaval jelez.

Biztos felkészültel rendesen te erre az anyaságra?

Hány éves vagy?

júl. 5. 13:52
 29/93 anonim ***** válasza:
71%
#11. Hát akkor kérlek tartsd be a szakember tanácsát és tartsd távol magad az internettől.
júl. 5. 13:59
 30/93 anonim ***** válasza:
87%
Valamilyen fel kell áldoznod igen. De minél több gyereked van és minél kevesebb a segítség, annál jobban.
júl. 5. 13:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!