Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyaként tényleg fel kell...

Anyaként tényleg fel kell áldoznom magam és csak az újszülött igényei számítanak?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy teljesen ellentétes nézeteket olvasok az interneten és a körülöttem élők is teljesen mást mondanak. Mindenhol az folyik, hogy ne hagyjuk a csecsemőt sírni, ne bízzuk másra, igény szerint kell szoptatni stb. Ellenben a családom, a védőnő mindenki azt mondja, hogy ezekkel csak magamat szivatnám le és még véletlenül se altassam kézbe a babát, arra kell szoktatni, hogy magától aludjon el, fix időközönként kell etetni, hogy meg legyen a rutin és én is el tudjak szabadulni, stb. Őszintén számomra pl az a felállás teljesen rémálomnak tűnik, hogy egész nap fogjam a babát, akkor etessem amikor csak enni akar, így akkor el sem tudnék mozdulni mellőle stb. Most tényleg annyira rossz az ha nem arra nevelem a gyerekemet, hogy éjjel nappal rajtam lógjon, hanem el legyen mással is, pl nagyszülővel, egyen cumis üvegből is, természetesen ha lesz tejem akkor anyatejet stb?
júl. 5. 13:26
 11/93 A kérdező kommentje:
Amúgy még nem született meg, talán 1-2 hetem van hátra, tehát előre nem tudhatom milyen baba lesz, azt sem, hogy én hogy fogok reagálni ezekre a helyzetekre, viszont ami nekem még mindig furcsa, hogy ezeken az oldalakon (már bocsánat a kifejezésért) a nem hozzáértők teljesen más nézeteket vallanak, mint amit pl a szakemberek mondanak nekem. Az orvosom pl kimondottan eltiltott az internettől
júl. 5. 13:39
 12/93 anonim ***** válasza:
80%

Őszintén számomra pl az a felállás teljesen rémálomnak tűnik, hogy egész nap fogjam a babát, akkor etessem amikor csak enni akar, így akkor el sem tudnék mozdulni mellőle stb

Még ezen akadt meg a szemem.

Rémálom ....Ügyes vagy, neked sem kellett volna gyerek

júl. 5. 13:39
 13/93 anonim ***** válasza:
92%

11, itt tapasztalt anyák vannak, akik kitapasztaltak a dolgokat a gyerekeikkel.

Minden gyerek más, nem lehet tankönyvből nevelni

júl. 5. 13:40
 14/93 anonim ***** válasza:
62%

Nem hagyom sirni. Igen, akkor etetem, amikor ehes es ugy altatom, ahogy neki jo. Ha kezben akkor kezben, ha cicin akkor cicin, ha hordozoban akkor ott, ha babakocsiban akkor babakocsiban. Most mar eppen agyban alszik nagyjabol, meg mar nem szoptatom, de mar 1 eves.

Nem aldozom fel magam az anyasag oltaran olyan tekintetben, hogy tenyleg csak a gyereknek elek es emiatt egy fodraszhoz nem megyek el soha,pedig igenyem lenne ra (van, akinek nincs igenye, ezzel sincs baj)

de az igaz, hogy szamomra o az elso.

Egyebkent en nem latok abban rosszat, ha valaki mas is vigyaz a gyerekre neha, de abban mar igen, ha te sirni akarod hagyni es nem akarod kielegiteni az igenyeit!

Ez elfogadhatatlan ujszulott korban is, es kesobb is.

Sok sikert a megnyugtatashoz csak simogatassal. Egy uvolto gyereknek ez nem lesz eleg.

júl. 5. 13:40
 15/93 A kérdező kommentje:
12es már ne is haragudj, de az ismerősi körömben senkinek se így működik a gyereke. A barátnőm babája pl az első pillanattól a saját ágyában aludt szinte egész nap, ha házibulit tartottál mellette arra se ébredt fel. Sőt mondom szinte mindenkinél azt látom, hogy Anyuka simán otthon tudja hagyni akár órákra is a gyereket
júl. 5. 13:41
 16/93 anonim ***** válasza:
80%

15, ringasd magad abba a hitben, hogy a tiéd is ilyen lesz 🤣

Hagyd bombolni, te bajod

Csak a gyereket sajnálom

júl. 5. 13:42
 17/93 anonim ***** válasza:
82%
Nezd, van aki egesz nap nem eszik, nem megy el kakalni es osszeesik a faradtsagtol. En ezzel sem ertek egyet. Ha nekem pisilni kell vagy kakalni, es sir a baba, sajnos igy jart, meg kell varnia, el kell vegeznem a dolgomat. Es eszek is, ugyanis mashogy nem birnam ki a napot. Addig sir. Ez van.
júl. 5. 13:43
 18/93 anonim ***** válasza:
66%

Komolyan mondom ilyen hozzallassal hogyan lehet gyereket tervezni?? Nagyon remelem hogy csak a hormonok miatt ilyen a kerdezo es amint megszulteik a gyerek, normalisan fog viselkedni vele es hajlando lesz kielegiteni az igenyeit.

Nagyon remelem. Mert ez botranyos.

júl. 5. 13:44
 19/93 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy ezekre nem gondoltál előre?

Most estel pánikba, hogy jaj szegény te fel fogod magad áldozni?..

Nem kell felaldoznod magad, csak gondoskodj NORMALISAN a gyerekedrol

20/93 A kérdező kommentje:
Nem vitát akarok generálni, ne értsetek félre, csak próbálok eligazodni a sok információ halmazban, mert nekem egyenlőre ez tűnik irreálisnak amiket itt olvasok a gyereknevelésről. Most komolyan itt mindenkinek a babája egész nap kézben van? Veletek alszik, ha kell fél óránként etetitek?

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!