Nem sokat segít a férjem? Másnál is így van?
Nálunk születés óta home officeban van a férjem.
Reggel fél 7-kor én kelek a gyerekkel, tisztába teszem, megetetem. A férjem fél 8-kor kel, 8-ig játszik a gyerekkel, utána bekapcsolja a gépét.
Ezután 10-töl 12-ig alszik a gyerek, ez elött összesen 1 órát van vele szünetekkel, a tízórait én adom neki.
Ébredés után megeteti a férjem, majd 15-töl 17-ig van a délutáni alvás. A megebédeltetéstöl 17-ig nem foglalkozik vele. Csak utána 17-töl 18-ig a fürdetésig játszanak.
Fürdetésnél ö fürdeti, törli, hozza-viszi a vizet. Utána a férjem elmegy magával foglalkozni (zuhanyzik, kajál).
Fél 8-kor megeteti egyikünk majd ö elaltatja, ami nem túl sikeres. Reggelig 4 alkalommal kell nekem felkelni altatni mert ö alszik, nem tud dolgozni ha éjjel fent van.
Magamra semmi idöm nincsen! A férjem szerint ö sokat segít, szerintem nem sokat. Hétvégén a másodállásában maszekol, így akkor otthon sincsen, így gyakorlatilag se éjjelem, se nappaom. Nálatok mennyit segít a férjetek? Sajnos a szüleink sem segítenek, még el se jöhettek megnézni a kicsit a covid miatt.
Figyu, felteszem a kérdésedet a Férjed szemszögéből:
Reggel fél 8-kor kelek, azonnal leülök a gyerekkel foglalkozni, kb. 8-ig. Otthonról dolgozom, utána leülök dolgozni a gép elé, reggelizni még nem volt időm. Gyorsan megcsinálok amit tudok, mert a 10 órás alvásig többször, kb. egy órát foglalkoznom kell a babával. 10-12-ig tudok megszakítás nélkül dolgozni, amíg alszik.
Utána ebédeltetek és dolgozom tovább 5-ig, hogy nagyjából meglegyen a 8 órás munkaidőm.
17 órától játszom a gyerekkel fürdésig, 18 órakor fürdetek, elrendezem a fürdőszobát utána és néha én etetek. Ezután gyorsan lezuhanyozok és eszek én is, hogy tudjam altatni a babát.
Minden nap fél 9-9 körül zárul a nap, az idejét nem tudom, hogy mikor néztem meg egy focimeccset pl. mert semmi időm magamra. Hétvégén ráadásul dolgozom.
A feleségem a szememre vetette, hogy kevés házimunkát végzek, de őszintén nem tudom, hogy mikor férne bele a napomba.
Másnak is ilyen elégedetlen a felesége?
Sziasztok. Itt ez a semmirekellö férj jelentkezik. Ismerös ismerte fel a kérdést és küldte el. Válás kilátásba helyezve. Igen, nem pelenkázok, ezt elöre jeleztem, hogy nem is fogok. Igen, nem takarítok, soha nem is csináltam, nem árultam zsákba macskát, egyedülállóként takarítónöm volt. Ezt felajánlottam a feleségemnek is, de neki ne jöjjön be ide egy idegen, inkább majd ö. A munkám mellett amennyit tudok a gyerek mellett vagyok, napközben szinte állandóan a közelemben van, kicsit megfogom, megtörlöm, játszunk pár percet. Reggel hagyom a feleségemet készülni, a fürdetést és ebédet én viszem, ahogy a vacsorát és altatást is legtöbbször. Söt ez nem hangzott el, de heti többször én sétálok a gyerekkel, hogy a feleségem pihenni tudjon (sajnos ilyenkor nem pihen, inkább belekezd valami munkába, aztán veszekedik hogy fáradt) A barátaimmal már idejét sem tudom mikor találkoztam, nincs kivel egy baráti szót váltanom. Régen hobbim volt a foci és filmnézés, már hónapok óta egyiket sem láttam. Semmi kikapcsolódásom. Hétvégén a feleségem vendéglátós bér alapján kapott állami “fizetése” miatt kell dolgoznom. Igen, bevallom jó elszabadulni a 4 fal közül, de fizikai a munka és hulla fáradtan esem haza. Ennyit tudok mondani.
Üdv,
A semmit sem segítö férj
"Semmirekellő férj" teljes elismerésem!
A háromgyerekes anya
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!