Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem sokat segít a férjem?...

Nem sokat segít a férjem? Másnál is így van?

Figyelt kérdés

Nálunk születés óta home officeban van a férjem.

Reggel fél 7-kor én kelek a gyerekkel, tisztába teszem, megetetem. A férjem fél 8-kor kel, 8-ig játszik a gyerekkel, utána bekapcsolja a gépét.

Ezután 10-töl 12-ig alszik a gyerek, ez elött összesen 1 órát van vele szünetekkel, a tízórait én adom neki.

Ébredés után megeteti a férjem, majd 15-töl 17-ig van a délutáni alvás. A megebédeltetéstöl 17-ig nem foglalkozik vele. Csak utána 17-töl 18-ig a fürdetésig játszanak.

Fürdetésnél ö fürdeti, törli, hozza-viszi a vizet. Utána a férjem elmegy magával foglalkozni (zuhanyzik, kajál).

Fél 8-kor megeteti egyikünk majd ö elaltatja, ami nem túl sikeres. Reggelig 4 alkalommal kell nekem felkelni altatni mert ö alszik, nem tud dolgozni ha éjjel fent van.

Magamra semmi idöm nincsen! A férjem szerint ö sokat segít, szerintem nem sokat. Hétvégén a másodállásában maszekol, így akkor otthon sincsen, így gyakorlatilag se éjjelem, se nappaom. Nálatok mennyit segít a férjetek? Sajnos a szüleink sem segítenek, még el se jöhettek megnézni a kicsit a covid miatt.

2021. márc. 29. 21:04
 71/95 anonim ***** válasza:
94%
#66 Nálunk gázkazán van és van autószerelőnk 🤪 Na erre mit lépsz?
2021. márc. 30. 16:01
 72/95 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, akkor vissza kell menni dolgozni és hétvégén is otthon lesz a férjed. Egyébként kérheti ő is a gyed extrát, ha akkora a kiesés.
2021. márc. 30. 16:11
 73/95 anonim ***** válasza:
96%

#66 🤣🤣 te melyik dimenzióban élsz? Elég sok háztartás van ma már ahol nem kell fát vágni, ha az autó elromlik meg furcsa mód szerelőhöz viszik. De mindegy, gondolom te a vajat is magad köpülöd ami mindegy, de ne told már rá a maradi baromságaidat másra.

A házimunka házimunka mindkét félnek, nem pncival kell megfogni a porszívót se a felmosót.

2021. márc. 30. 16:14
 74/95 anonim ***** válasza:
67%
Hát figyelj a kérdező párja nagyrészt ellátja a gyereket dolgozik, a kérdező meg csak hisztizik.
2021. márc. 30. 16:16
 75/95 anonim ***** válasza:
24%
Te még szerencsésnek mondhatod magad. Az én párom fél 7től fél 5ig dolgozik, én itthon vagyok 3 gyerekkel mindent én csinálok. Még a fát is én vágom hogy neki már ne kelljen ha haza jön mivel fáradt. De nem panaszkodom mert ő értünk dolgozik
2021. márc. 30. 20:25
 76/95 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván ha valaki otthon van annak az a dolga, de ha a másik is dolgozik 50/50 lényegtelen ki dolgozik és hogyan.
2021. márc. 30. 20:33
 77/95 anonim ***** válasza:
79%
A baj csak az hogy mindenki ezt kommentálja , mostmár értem miért nincs ideje senkinek az én kerdesemet kommentelni..
2021. márc. 30. 20:54
 78/95 Derjaderja ***** válasza:
89%

76. Mármint aki otthon van, annak az a dolga, hogy amíg a párja a munkahelyen dolgozik, addig ő otthon dolgozzon, vagyis a gyerekekkel legyen. Ebbe beletartozik alapvetően a gyerekek etetése, öltöztetése, ruhájuk biztosítása, az elpakolás maga és a gyerekek után, valamint a gyerekekkel való foglalkozás egyrészt bent, másrészt kint, mivel napi minimum 2 óra, de inkább 2x2 óra ajánlott nekik. Tapasztalatból tudom, hogy két kisgyerek felöltöztetése, autóba ültetése, utána becuccolása, leöltöztetése, a kocsi kerekeinek letörlése, elpakolás már önmagában plusz egy óra.

Ha ezeket nevezzük házimunkának, az valóban a gyerekellátáshoz tartozik.

Egyéb dolgok, pl nagyobb porszívózás, nagytakarítás, ablakmosás, a kutya heti húsadagjának porciózása, a kerti munkák, locsolaa stb azok nem a gyerekellátáshoz tartoznak.

Az én olvasatomban semmi indoka, hogy az egyik fél többet dolgozzon. Amíg én dolgozom, addig az uram is fog. Legalábbis nàlunk alap, hogy mindig mindketten teszünk-veszünk vagy együtt pihenünk. Így is az éjszakák az enyémek, ez 15 hónapig azt jelentette, hogy nem aludtam 3 orát egybe sem összesen 6 órát egy nap se. Most 2 kicsivel megint van azért bőven kelés, ha nem is vészes.

Szóval a ló túlsó oldalára se kell átesni az "értünj dolgozik" és hasonlokkal. Egyrészt tisztelet érte, másrészt én a fizetésével megegyező összeget kapok gyerekellátásra az államtól. Nem mosogatásra, hanem gyereknevelésre. De nálunk ez nem is konfliktus.

Harmadrészt én szerintem amemnyire lehet, odateszem magam a háztartasba is, de azért van egy határ, amennyi időt a gyereknek szüksége van az anyja teljes figyelmére, pláne több gyereknek. Nem az a célom velük, hogy valahogy felnőjenek, hanem hogy a lehető legjobban tudják magukat megvalósítani. Ettől még kell alkalmazkodni a háztartáshoz nekik is, de csak amennyire nem károsítja őket.

Negyedrészt tudom, mit jelent munkahelyen dolgozni, és tudom, hogy a gyerekezés legalább olyan fárasztó.

Ötödrészt nagyon különböző gyerekek vannak, van olyan tipegő, akit életveszély egy másodpercre figyelmen kívül hagyni.

Hatodrészt egy baby sitter 2-3000 forintért felúgyel óránként egy gyerekekre és nem végez házimunkát. Az anyuka tehát nem "otthon van", hanem ilyen piaci értékű feladatot lát el plusz amit még megcsinál.

Szóval a kérdező túltolja, vagy inkább a magány a baja, de azért nem kell átesni a ló túloldalára az "ezért van otthon a nő" dumával.

2021. márc. 30. 20:59
 79/95 anonim ***** válasza:
97%
Itt mindenki fát vág tavasz kellős közepén?
2021. márc. 30. 21:18
 80/95 anonim ***** válasza:
12%
Hogy kiszárad jön télre.
2021. márc. 30. 21:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!