Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem sokat segít a férjem?...

Nem sokat segít a férjem? Másnál is így van?

Figyelt kérdés

Nálunk születés óta home officeban van a férjem.

Reggel fél 7-kor én kelek a gyerekkel, tisztába teszem, megetetem. A férjem fél 8-kor kel, 8-ig játszik a gyerekkel, utána bekapcsolja a gépét.

Ezután 10-töl 12-ig alszik a gyerek, ez elött összesen 1 órát van vele szünetekkel, a tízórait én adom neki.

Ébredés után megeteti a férjem, majd 15-töl 17-ig van a délutáni alvás. A megebédeltetéstöl 17-ig nem foglalkozik vele. Csak utána 17-töl 18-ig a fürdetésig játszanak.

Fürdetésnél ö fürdeti, törli, hozza-viszi a vizet. Utána a férjem elmegy magával foglalkozni (zuhanyzik, kajál).

Fél 8-kor megeteti egyikünk majd ö elaltatja, ami nem túl sikeres. Reggelig 4 alkalommal kell nekem felkelni altatni mert ö alszik, nem tud dolgozni ha éjjel fent van.

Magamra semmi idöm nincsen! A férjem szerint ö sokat segít, szerintem nem sokat. Hétvégén a másodállásában maszekol, így akkor otthon sincsen, így gyakorlatilag se éjjelem, se nappaom. Nálatok mennyit segít a férjetek? Sajnos a szüleink sem segítenek, még el se jöhettek megnézni a kicsit a covid miatt.

2021. márc. 29. 21:04
 51/95 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, ebben az esetben a házimunkából kell visszavenned, az elvárásokból lejjebb adnod. Nem muszáj naponta órákat takarítani, sem pedig naponta boltba menni. Főzésnél, ha nagyobb adagot készítesz, lefagyasztod, sok időt lehet spórolni. Persze vannak családok, akik nem hajlandók a tegnapi vagy a kiolvasztott ételt megenni - de ennek az az ára, hogy a háziasszony többet dolgozik. Megpróbálhatod a babát hordozókendőben altatni, mikor nyugtalan, így lehet, hogy jobban alszik majd, és te is tudsz ezt-azt csinálni. Van, aki fél, hogy onnantól nem alszik majd el az ágyában, de nálunk nem ez a tapasztalat. A hordozókendővel sétálni is viheted, ami egyben altatás, és akkor neked megvan a sport, meg kiszellőzteted a fejed. Nézz utána fehér zajos altatásnak is, nálunk az is bevált.

Az, hogy a férjed a hétvégén mindkét nap dolgozik, a hobbija, vagy kénytelen, hogy megéljetek? Utóbbi esetben ez egy nehéz helyzet és próbáljátok meg kihúzni, amíg muszáj. Nem is csak az a gond, hogy egyedül vagy egész nap, hanem hogy a pároddal sem vagytok együtt. Ezt hosszú távon nehéz tűrni mindkettőtöknek, és könnyen feszültségekhez vezet.

Fontos lenne, hogy megbeszéljétek a férjeddel, hogy melyikőtöknek most mitől nehéz. Nem szabad letorkollni egymás problémáit! Meg kell hallgatni. Utána beszéljetek arról, hogy mit lehetne könnyíteni. Lehetne nagyobb kosz? Lehetne kevesebb friss étel? Megélnétek kicsit kevesebb pénzből? Mit lehetne könnyíteni még?

2021. márc. 30. 09:16
 52/95 anonim ***** válasza:
2%
Itt mindenki háztartásbeli?😂
2021. márc. 30. 09:32
 53/95 anonim ***** válasza:
100%
Nem, miért?
2021. márc. 30. 09:34
 54/95 anonim ***** válasza:
21%
Mert nem értem de tényleg mik ezek a kommentek, főleg ha nem vagytok haztartásbelik és mindenki kb egyedül neveli a gyerekét😃 Jajj szegény Pisti dolgozott “fáradt” ha valaki háztsrtásbeli nagyjából érthető ha többet van a gyerekkel de nagyon durva hogy itt ennyire divat hogy a pasi kb csak fürdeti a gyereket meg jatszik vele fel orat a tobbit meg a no viszi
2021. márc. 30. 09:38
 55/95 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam a kommenteket. A férjed RENGETEGET segít. Olvasd már vissza magad, nem tűnik fel?? Szerinted neki mennyi ideje van magára?? Jézusom. 6 hónapossal vagyok itthon, ferjem is ho-ban, rengeteget segít ő is, de DOLGOZIK, mit nem értesz ezen?? Vagy akkor fogalmazd már meg, hogy mikor akarod, hogy segítsen, vagy pontosan mit??
2021. márc. 30. 09:41
 56/95 anonim ***** válasza:
15%

54, ja ebből a szempontból igaz, en is erre próbáltam rávilágítani hogy nem normális hogy a pali csak dísznek van, de itt mindenki wonder women ugy látszik.

( azt hittem azert kérded mert ráérünk válaszolgatni, mert en most itthonról tolom, csak jól esik par percre kikapcsolni)

2021. márc. 30. 09:42
 57/95 anonim ***** válasza:
71%
55 szerintem azt akarja hogy a hétvéget együtt töltsék, meg esetleg szombat ejjel ne neki kelljen kelni. Heti egy éjjel aldujon rendesen.
2021. márc. 30. 09:43
 58/95 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Akkor mondja meg ezt a férjének. Ha nem lehet, akkor ez párkapcsolati probléma. De ez hazugság, hogy keveset segít.
2021. márc. 30. 10:11
 59/95 anonim ***** válasza:
67%
38. Attól hogy alig látja nem jelenti hogy nem foglalkozik vele. De inkább este. Ha meglátja ugrik a nyakába. Attól hogy nincs annyit itthon még tölt vele minőségi időt ahogy itt mondják páran. Sőt egész nap rajta lógna csak hát akkor nem haladna semennyit.
2021. márc. 30. 13:39
 60/95 anonim ***** válasza:
84%
Amúgy ez az éjszakai dolog.....az én páromat bombával se lehet felkelteni. Nem is vártam soha hogy felkeljen hozzá pedig 4hosan tápszeres lett. A mai napig 6kor kel a 3 évesem és ő arra sem kel fel hogy ott beszélget közöttünk és folyamatosan mozog.
2021. márc. 30. 13:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!