Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem sokat segít a férjem?...

Nem sokat segít a férjem? Másnál is így van?

Figyelt kérdés

Nálunk születés óta home officeban van a férjem.

Reggel fél 7-kor én kelek a gyerekkel, tisztába teszem, megetetem. A férjem fél 8-kor kel, 8-ig játszik a gyerekkel, utána bekapcsolja a gépét.

Ezután 10-töl 12-ig alszik a gyerek, ez elött összesen 1 órát van vele szünetekkel, a tízórait én adom neki.

Ébredés után megeteti a férjem, majd 15-töl 17-ig van a délutáni alvás. A megebédeltetéstöl 17-ig nem foglalkozik vele. Csak utána 17-töl 18-ig a fürdetésig játszanak.

Fürdetésnél ö fürdeti, törli, hozza-viszi a vizet. Utána a férjem elmegy magával foglalkozni (zuhanyzik, kajál).

Fél 8-kor megeteti egyikünk majd ö elaltatja, ami nem túl sikeres. Reggelig 4 alkalommal kell nekem felkelni altatni mert ö alszik, nem tud dolgozni ha éjjel fent van.

Magamra semmi idöm nincsen! A férjem szerint ö sokat segít, szerintem nem sokat. Hétvégén a másodállásában maszekol, így akkor otthon sincsen, így gyakorlatilag se éjjelem, se nappaom. Nálatok mennyit segít a férjetek? Sajnos a szüleink sem segítenek, még el se jöhettek megnézni a kicsit a covid miatt.

2021. márc. 29. 21:04
 41/95 anonim ***** válasza:
89%

Be ne meséld már, hogy napi 7 órád elmegy a takarításra, és hogy minden áldott nap boltba kell menned világjárvány idején...

Én aztán abszolút amellett vagyok, hogy a férfi vegye ki a részét, egyenértékű szülő legyen, de ez egy kicsit sok.

Attól, hogy otthonról, még dolgozik napközben, mégis ugrik amikor csak tud, de neked ez se elég.

A valós problémád nem a segítség hiánya, hanem hogy rosszul gazdálkodsz az időddel.

Egyszerűsíts, ésszerűsíts (pl: rendeld az ételt, ha ilyen nehéz főznöd, takaríts kevesebbet: egy 7 hónapos még nem forgatja fel teljesen a házat....), ne a férjedet bántsd, mert joggal be fog sokallni!

És nem az irigység mondatja ezt velem, mert a férjem egyenértékű szülő, még a home office is stimmel, 1 éve itthon van, munka mellett is foglalkozik a gyerekekkel ha tud... de ezt hogy lehet alapnak tekinteni?

Az a baj, hogy nem tudod milyen az, amikor normál munkarendben dolgozik egy ember. Nincs összehasonlítási alapod. Nem tudod milyen az, amikor reggel elmegy a másik, este hazajön és napközben minden rád marad. Ez a normális. Ha ezt kipróbálnád, rögtön értékelnéd a napközbeni segítséget

2021. márc. 30. 05:50
 42/95 anonim ***** válasza:
80%

Annak örülnék ha felváltva vállalnánk az éjszakákat és a hétvége is felesben menne, csak 1 napot menne el dolgozni.

Oké kérdező de akkor meg te felesben csináld meg az ő munkáját vagy menj el napi 4-6 órában dolgozni. Akkor lenne reális az elvárásod. Kissé el vagy kényeztetve. Azt meg, ha a való életben is ilyen vagy, megértem hogy a szomszédok nem akarnak barátkozni veled.

2021. márc. 30. 06:26
 43/95 anonim ***** válasza:
81%

Én az első 2 évben szinte egyedül neveltem a fejletlen idegrendszerű többemberes lányunkat mert férjem külföldön hetelt. Nem kértem szüleimet hogy jöjjenek pesztrálni vagy takarítani.. Emellett az első 2 évben úgy le voltam pukkanva immunredszerileg, hogy folyamat gyulladásba ki be jártam, te mihez kezdtél volna? Alap bélgyulladásos vagyok.

Igazán nem bántásként írom,és elhiszem hogy az éjszakai négyszeri kelés fáraszt. De sokunk mellett igen baromira viccesnek tűnik a sipákolásod. 🤷‍♀️

11# voltam.

2021. márc. 30. 06:38
 44/95 anonim ***** válasza:
80%

29.hszt olvasva kérdező te egy jó nagy... vagy. 🤦‍♀️

Egy 7 hónapos még nem forgatja fel a lakást, szóval ez a mindennapos nagy takaritást hagyjuk, azt kell elpakolnod amit ti 2 a férjeddel csináltatok. Az ebéd 1 legrosszabb esetben 2 óra alatt meg van.

Fürdés.. Ne viccelj már hogy nem tudsz mellette zuhanyozni..

Sorolhatnám.. A lényeg, hogy képtelen vagy az időd beosztani.

Mindig elképedek mikor valaki ilyen életképtelen.

2021. márc. 30. 06:49
 45/95 anonim ***** válasza:
90%

3 dolog dolog oldja meg a problémád.

Addig takaríts, míg ébren a gyerek, akkor főzz, míg a férjed eteti, online vásárolj, vagy sétával egybekötve, gyerekkel.

Csak rosszul osztod be az idődet.

Azt mondod folyton ölben alszik a babád. Kicsit fura ezt a 2-3 hónaposok csinálják, de fogadjuk el. Miért nem kötöd mqgadra kendővel vacs csatossal és mondjuk míg alszik rajtad elmész a boltba. Vagy akkor főzöl. Vagy akkor takarítasz?

Vagy le is szoktathatnád erről, már nem olyan pici baba.

Amíg a férjed fürdet, a bolt helyett engedj magadnak/magatoknak habfürdőt, hogy a nap végén azzal kapcsolódj ki.

Ha nap közben nem animátorkodsz, tehát megállás nélkül szórakoztatod a gyereket, akkor tudsz főzni, rendet tartani, és legalább önálló lesz.

Nálunk az van, hogy 7:15-kor elviszi az apja az emeletre, én gyors bedobálom a játékokat egy dobozba, összehajtom a szétdobált pokrócokat a kanpén, elmosom amit el kell mossak, felporszívózok a nappaliban. Esküszöm max 15 perc.

Mikor felmegyek az emeletre azt látom, hogy a gyerek vígan pancsol, gyors megcsinálom a tápszert, előkészítem a pizsit, megengedek magamnak habfürdőt jó melegre, felöltöztetjük a gyereket, kisorsoljuk ki altat, utána veszek egy fürdőt, és hiába vagyok fáradt, kb 2 órát magamra szánok. Tessék időbeosztás. Álljatok át meleg vacsorára meleg ebéd helyett, így tudsz akkor főzni, amikor az apja végez a munkával.

Neked nem keveset segít a férjed, csak nem jól osztod be az idődet.

2021. márc. 30. 07:37
 46/95 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul osztod be az idődet, hozzá még telhetetlen is vagy. Akkor volt a legtöbb időm mindenre, amikor itthon voltam a gyerekkel, pedig munkába járó férj (sokszor hétvégén is) és nulla segítség társult mellé. Azért vagy otthon, hogy ezeket menedzseld, meg fogsz lepődni, ha újra dolgoznod kell majd...
2021. márc. 30. 07:45
 47/95 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező olvasd végig a kommenteket újra! Nem panaszkodhatsz, jó kis kommentek. Nem ugrott pl. senki a torkodnak, pedig itt elő-elő szokott fordulni. Valamit nagyon rosszul csinálsz. Nekem az az intuícióm, hogy úgy képzeled el az anyaságot, hogy a gyereked rabszolgája vagy. Mára ezt a gyerek is megszokta, eddig így nevelted, erre kondícionáltad. Ölben rohangálsz vele stb. Persze, hogy nincs semmire időd. Változtatnod kell, mert később csak rosszabb lesz, csak szólok! Nem mondom, hogy könnyű, a gyerek már eléggé be van programozva.

19-es vagyok, a három gyerekes, másodállásos, fejegetős anya

2021. márc. 30. 08:06
 48/95 anonim ***** válasza:
30%

47# igen, senki nem esett neki, csak mindenki előadta mennyire szuper.

Szerintem nem a hétköznap baj, hanem az hogy hétvégén nincs otthon az apa. Azert mégis csak jobb lenne ha hétvégén a családdal tudna lenni. És azt is megertem hogy a kérdezőnek szüksége van arra hogy legalább heti egy éjszakát vegig aludjon. Hétköznap tényleg jó a helyzet.

Értem en hogy itt mindenki szuper , hogy a gyerekét sose látó , egy pelenkát ki sem cserélő apa mellett mindent megoldott de nem ez kéne hogy a normális legyen.

2021. márc. 30. 08:22
 49/95 anonim ***** válasza:
34%

Basszus, ha ennyit segítene a férjem..

Nem olvastam el a hozzászólásokat.

Az én kislányom 10 hónapos. A férjem home office már 1 éve. Reggel nem kel fel hozzá. Éjszaka nem kel fel hozzá. Nem fürdet. Nem pelenkázik. Nem etet. Nem altat. SOHA EGYIKET SEM! Mindent nekem kell, ez mellett persze takarítani, főzni. Pedig nem egy nyugis baba. Alvásoknál figyelnem kell mindig, mert sokat megébred, akkor simogatni kell, hogy aludjon még, így is csoda ha 1 órát alszik. Délutánonként olyan fél órát-órát eljátszik vele (ami igazából annyi, hogy ő ül a gép elött ugyanúgy, kislányom meg pakol ezerrel mindenhol, és jajj de jó, elvan magában).

Boltban egyedül nem jártam mióta megszületett. Nincs senkim a közelben aki vigyázna rá. A szomszédok meg haggyuk is, balf*szok.

Szóval, ne mondj olyat, hogy nem vigyáz a kicsire.

2021. márc. 30. 08:31
 50/95 anonim ***** válasza:
78%

49# miert kell egy szélsőséghez hasonlítani? Senki nem tehet arról hogy egy here a párod. Érdemes volt ennek szülni mondhatom.

Tudod attol hogy élnek nálunk szegényebbek, attól érezhetem magam szarul az anyagi helyzetem miatt. Ez kb ugyanaz.

2021. márc. 30. 08:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!