Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem sokat segít a férjem?...

Nem sokat segít a férjem? Másnál is így van?

Figyelt kérdés

Nálunk születés óta home officeban van a férjem.

Reggel fél 7-kor én kelek a gyerekkel, tisztába teszem, megetetem. A férjem fél 8-kor kel, 8-ig játszik a gyerekkel, utána bekapcsolja a gépét.

Ezután 10-töl 12-ig alszik a gyerek, ez elött összesen 1 órát van vele szünetekkel, a tízórait én adom neki.

Ébredés után megeteti a férjem, majd 15-töl 17-ig van a délutáni alvás. A megebédeltetéstöl 17-ig nem foglalkozik vele. Csak utána 17-töl 18-ig a fürdetésig játszanak.

Fürdetésnél ö fürdeti, törli, hozza-viszi a vizet. Utána a férjem elmegy magával foglalkozni (zuhanyzik, kajál).

Fél 8-kor megeteti egyikünk majd ö elaltatja, ami nem túl sikeres. Reggelig 4 alkalommal kell nekem felkelni altatni mert ö alszik, nem tud dolgozni ha éjjel fent van.

Magamra semmi idöm nincsen! A férjem szerint ö sokat segít, szerintem nem sokat. Hétvégén a másodállásában maszekol, így akkor otthon sincsen, így gyakorlatilag se éjjelem, se nappaom. Nálatok mennyit segít a férjetek? Sajnos a szüleink sem segítenek, még el se jöhettek megnézni a kicsit a covid miatt.

2021. márc. 29. 21:04
 21/95 anonim ***** válasza:
18%
Nem értem, ez valakinèl komolyan nem alap? Amúgy ha végzett a munkával meg hétvégén otthagyod a gyereket 2 órára, ő sincs a gyerekkel egész nap addig pedig elmész ahova akarsz kaját meg vagy főz vagy rendeltek vagy hozol. Ezért is kéne vissza menni dolgozni hogy egyenragú felek legyetek.
2021. márc. 29. 21:44
 22/95 anonim ***** válasza:
100%

Te amúgy mikor vagy a gyerekkel?

Ha a férjed dolgozna reggel 8-tól 5-ig, akkor eret vágnál magadon?

2021. márc. 29. 21:47
 23/95 anonim ***** válasza:
96%
Küldd akkor át hozzám az urad :P
2021. márc. 29. 21:52
 24/95 anonim ***** válasza:
100%

Most eleve 2x2 órát alszik a baba, azaz 4 óra szabadidöd máris van. Plusz a férjed a leírtak szt reggel fél óra, napközben 1 óra+etetés, du 1 óra+ fürdetés altatás, az legyen mondjuk összesen 3 óra.

Azaz van napi 7 órád(!) mi a kérdés??? 🤦‍♀️

2021. márc. 29. 22:01
 25/95 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te mit csinálsz egész nap? Mekkora a baba?

Szerintem ez kifejezetten sok segítségnek számít, így, hogy dolgozik is a férjed. Ettől még, ha még az első pár hónapban vagytok, normális, ha folyton kimerültnek érzed magad és semmire nincs energiád (nem időd, energiád!) Ez nem a férjed hibája, ilyen az élet. Kicsi babával van, akinek nehéz. Valakinek könnyebb, valakinek nehezebb - a babák is különbözők, meg az emberek teherbírása, érzékenysége is. Kitartás, meg türelem, idővel könnyebb lesz.

2021. márc. 29. 22:29
 26/95 anonim ***** válasza:
81%
Hát basszus, én egyedül maradtam 4 hónapos terhesen 7 év kapcsolat után. Tudom, nem a te problémád, de mikor ilyet olvasok mindig megdöbbent, hogy emberek mennyire nem veszik észre milyen szerencsések.
2021. márc. 29. 22:37
 27/95 anonim ***** válasza:
67%

A kérdésedre én is csak azt írnám, mint a többiek.

De van amit nem értek. Hogy alszik ennyit a gyerek? Mert ha a férjed ebédelteti, az olyan, mintha már hozzátáplálás lenne, akkor sok az alvás napközben, nem csoda, ha éjjel kelned kell.

Ha viszont tápszerrel ebédelteti, és még ennyit alszik a baba, akkor mennyi idős, 2 hónapos? És máris beleakarsz halni az anyaságba?

2021. márc. 29. 22:40
 28/95 A kérdező kommentje:

Mindjárt 7 hónapos lesz, hozzátáplálás van. Nem szopizik, tápot kap amúgy.

Amikor a gyerek alszik, takarítanom kell! Azt ki csinálná meg? Szép is lenne 7 óra szabadidö! Reggel le tudok zuhanyozni, délelötti alváskor takarítok, délutáni alatt sem tudok pihenni mert fel-felkel mindig és mellette kell lenni vagy a mellkasomon alszik el. A 2x2 óra alvás sokszor 1x1 inkább, nincs köbe vésve! Amikor a férjem fürdet, szaladok el a boltba zárás elött vagy a délutáni alvás alatt ha ritkán tudok pl. az ételt is én készítem frissen itthon, nem 2 perc sajnos. Magunkra is fözök! A másik hogy a férjem pelenkázást nem nagyon csinál, bár ezt nem vetem a szemére mert ezt jó elöre megmondta. Hétvégén az esti fürdetésre esik haza a munkából, egész nap tök egyedül vagyok! Sajnos a többi anyuka sem túl jófej, háromnak is van a szomszédságban azokos korú gyereke, de egy sétára nem jönnek el, mindenki be van burkolózva magának.

A férjem irodai munkája szerencsére adatrögzítés féleség, így ha nem kapnak adatokat külföldröl akkor malmoznak akár egy órán át is, ezért tud a gép mellöl többször felkelni de ez sincs mindig így, inkább a délelött fordul elö.

2021. márc. 29. 22:59
 29/95 anonim ***** válasza:
100%
A hétvégét megértem, az nálunk is probléma volt, de csak azért akadtam ki, mert 90%-ban hétköznap is csak fürdetésre esett be a férjem. De a tied egy csomót foglalkozik vele! Egyáltalán mit szeretnél, mikor legyen még vele?
2021. márc. 29. 23:03
 30/95 A kérdező kommentje:

Megvádolt valaki hogy nem vagyok a gyerekemmel. Este 4x kelek hozzá, 4x altatom és 2x etetem éjszaka. Ébredéstöl vele vagyok. 8 tól 10-ig (igaz itt van fél óra ami még a férjem ha ráér). Utána déltöl 15-ig! Közben sokszor rajtam alszik vagy felriad és nyugtatom. Majd a fürdetésnél, után is ottvagyok velük pláne ha a férjem elmegy zuhanyozni, kajálni. Az elaltatás után kidölök kb. de kialudni nem tudom magam a sok ébredés miatt.

Annak örülnék ha felváltva vállalnánk az éjszakákat és a hétvége is felesben menne, csak 1 napot menne el dolgozni.

2021. márc. 29. 23:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!