Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok, ha a gyerek...

Mit csináltok, ha a gyerek nem fogadja el az ételt?

Figyelt kérdés
15 hónapos a fiam, és ma ebédnél anélkül, hogy egyáltalán megnézte, megkóstolta volna, mit kínálok neki, azonnal óriási hisztibe kezdett és a kekszek felé mutogatott. Nyilván ebbe nem akartam belemenni, hogy ebéd helyett nasizzon és a hiszti nyerjen, de így végül szinte semmit nem evett, azóta is hisztis. Ti ilyenkor mit csináltok, hogy kezelitek az ilyesmit?
tegnap 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%

Semmit sem hagyok elöl, amit nem akarom, hogy egyen, mert tuti hiszti forrás. És semmit sem eszünk mi se előtte, amit nem kaphat (na jó, voltár hogy egy nagy fazekat tettem az asztalra, hogy kitakarjam, a tányérom és ne lássa, hogy sült krumplit eszek :D )

Eddigi kevéske tapasztalatom az, hogy a hiszti kezelésének a legjobb módszere a megelőzés...

Ha meg már megtörtént a baj adnék neki kekszet a rendes kajához. A keksz mellé én kanalaznám az ennivalót a szájába. Egy falat keksz egy falat rendes kaja.

tegnap 14:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor viselkedik így általában, hogy extra válogatós, és max nasi jöhet (vagy az se), ha jön a foga, ezt leszámítva szerencsére jo Evo. Amúgy ha van, amit elfogad, én adom neki, nem mondom mereven, hogy mondjuk kekszet nem ehet, csak "normális" kaját, mert úgy vagyok vele, hogy ne legyen üres a gyomra, ha nem muszáj, és később, ha jobban megehezik/elmúlik a fájdalma, eszik mást is
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha ritka eset,akkor felkínálnék valami 3. fogást.

Az biztos, hogy nem a kekszet kapná meg.

Pl egy banán elég laktató. Vagy szendvics (baba módra).

4/12 anonim ***** válasza:
89%
Semmit. Következő étkezésnél újra kínálom. Esetleg próbálkozom más normális étellel, amit szeret. Ha az sem kell, akkor hagyom, majd eszik, ha éhes lesz. Nasi nincs. Ha hisztizik, akkor hisztizik. Ha eszik valami elfogadható mennyiséget, akkor kaphat kevés nasit utána.
tegnap 14:14
 5/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy pontosan tudja, melyik szekrényben van elzárva a nasi, hiába nincs elöl, és ma is pl. mi pontosan ugyanazt ettük, amit ő.
tegnap 14:16
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
4-es vagyok: Az nem baj, ha tudja, hol van a nasi, attól még Te vagy a felnőtt, nem ő diktál. Próbálgatja a határait, tudja, hogy mi a finom, néha mi is vagyunk kívánósak. Adj neki valami édes ételt, pl. tejbegrízt, hátha azt szívesebben eszi, mint a borsófőzeléket.
tegnap 14:19
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem eszik, akkor nem eszik, nem idegeskedem rajta. Mondom nekik, hogy akkor ezek szerint nem éhesek, majd ehetnek a következő étkezésnél. A másfél éves nem tudom, mennyit ért belőle, de a testvére legalább látja, hogy rá is ezek a szabályok vonatkoznak. Ha pedig mást ennének, akkor ha kaphatnak, mondom, hogy majd ha megették/vacsorára/nem jó ehhez az ételhez (elcsapja a hasát) ha nem kaphatnak, akkor pedig nem gyereknek való. Utóbbiakat általában kerülöm, hogy szem előtt legyenek.
tegnap 14:20
 8/12 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem itt sokan nem értik, hogy egy 15 hónapos gyerek fejében a keksz nem "nasi". Az enyém ugyanúgy képes hisztit leverni a paradicsomért, a sajtért vagy a csemege uborkáért is... Azzal, hogy csak azért sem lehet kekszet enni csak még inkább kívánatos dolog lesz.

Ne legyen elöl olyan dolog, amit nem akarunk, hogy egyen és nem fog eszébe jutni.

tegnap 14:22
 9/12 anonim ***** válasza:
12%

Az én fiam fejében az evéssel némi gond van olyan értelemben, hogy nem tudja hogy éhes. Tehát én hiába hagyom rá, hogy ha nem eszik nem éhes, egyszerűen nincs éhségérzete.

Ha nem etetem, kínálom, akkor nem szól és előfordul bizony, hogy nem realizálom, hogy a bölcsiben esetleg kimaradt az uzsi, csak azt veszem észre, hogy a gyerekem kikészült, hisztis. Ilyenkor az hogy leüljön normálisan enni, esélytelen, így örülök, ha bele tudok diktálni egy kis kekszet, vagy bármit. Kicsit normalizálódik ilyenkor a vércukra és eszik utána rendes kaját.

Nyilván nem sűrűn fordul ilyen elő, de, ha főétkezésnél van ilyen, egy két szem valamit ami nem feltétlen a rendes étel engedek, de ő minden esetben eszik is utána rendesen.

Abban viszont nem is vagyok egészen biztos, hogy hónaposan tudja mi az a nasi, simán lehet, hogy nála ugyanúgy egy kedvenc étel, mint az én fiamnál a bolognai vagy az uborka.

tegnap 14:40
 10/12 anonim ***** válasza:
9, miért nem viszed orvoshoz? Mert ez például korai cukorbaj is lehet. De te tudod…
ma 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!