Mit csináltok, ha a gyerek nem fogadja el az ételt?

Semmit sem hagyok elöl, amit nem akarom, hogy egyen, mert tuti hiszti forrás. És semmit sem eszünk mi se előtte, amit nem kaphat (na jó, voltár hogy egy nagy fazekat tettem az asztalra, hogy kitakarjam, a tányérom és ne lássa, hogy sült krumplit eszek :D )
Eddigi kevéske tapasztalatom az, hogy a hiszti kezelésének a legjobb módszere a megelőzés...
Ha meg már megtörtént a baj adnék neki kekszet a rendes kajához. A keksz mellé én kanalaznám az ennivalót a szájába. Egy falat keksz egy falat rendes kaja.

Ha ritka eset,akkor felkínálnék valami 3. fogást.
Az biztos, hogy nem a kekszet kapná meg.
Pl egy banán elég laktató. Vagy szendvics (baba módra).

Szerintem itt sokan nem értik, hogy egy 15 hónapos gyerek fejében a keksz nem "nasi". Az enyém ugyanúgy képes hisztit leverni a paradicsomért, a sajtért vagy a csemege uborkáért is... Azzal, hogy csak azért sem lehet kekszet enni csak még inkább kívánatos dolog lesz.
Ne legyen elöl olyan dolog, amit nem akarunk, hogy egyen és nem fog eszébe jutni.

Az én fiam fejében az evéssel némi gond van olyan értelemben, hogy nem tudja hogy éhes. Tehát én hiába hagyom rá, hogy ha nem eszik nem éhes, egyszerűen nincs éhségérzete.
Ha nem etetem, kínálom, akkor nem szól és előfordul bizony, hogy nem realizálom, hogy a bölcsiben esetleg kimaradt az uzsi, csak azt veszem észre, hogy a gyerekem kikészült, hisztis. Ilyenkor az hogy leüljön normálisan enni, esélytelen, így örülök, ha bele tudok diktálni egy kis kekszet, vagy bármit. Kicsit normalizálódik ilyenkor a vércukra és eszik utána rendes kaját.
Nyilván nem sűrűn fordul ilyen elő, de, ha főétkezésnél van ilyen, egy két szem valamit ami nem feltétlen a rendes étel engedek, de ő minden esetben eszik is utána rendesen.
Abban viszont nem is vagyok egészen biztos, hogy hónaposan tudja mi az a nasi, simán lehet, hogy nála ugyanúgy egy kedvenc étel, mint az én fiamnál a bolognai vagy az uborka.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!