Mit csináltok ha anyós erősködik, hogy de igen egye meg a gyerek amit ő ad neki?
Minden este sétálunk a gyerekkel és anyósoméknál voltunk, egy gagyi nápolyival jött a még 11 hónapot be nem töltött babámhoz, már akkor ugrott a pumpa, de majdnem 9 óra volt, fürdetés előtt voltunk és bele akarta diktálni a kaját, Mondtam, hogy nemsokára eszik majd tápszert és szeretném ha az egészet megenné, mert ha nem, akkor nem alszik jól, meg majd jövünk holnap előbb és megeszi akkor,erre anyósom azt mondta: de egye meg, csak egy kicsit, csak megkóstolja, persze a férjem is ellenkezett, anyósom pedig nagy röhögve figyelte, ahogy a gyerek a szájába veszi a csomagolással együtt(mindent a szájába vesz!!!!)és mindig ellökte a férjem kezét ha próbálta elvenni tőle. Soha nem evett a gyerek napoplyt, mert nem adok neki ilyesmit, mondtam hogy nem evett még, este pláne nem is fog de ő csak nevetett, mint egy kerge marha és annyira idegesített. Vegül megkóstolta de eldobta, erre az volt a válsz, hogy többet nem kapsz semmit!amőgy fel sem tűnne, mert eddig ezt a nápolyit és egy banánt kapott a nagyszülőktől. Mikor pedig a férjem mondta, hogy majd fájni fog a hasa és egész ejjel ébren leszünk az volt a válsz, hogy nem baj, ő is ébren volt vele.Nagyon ideges voltam de hallgattam, mert ha kijengedem magamból a fúriát, akkor minden felgyülemlett sérelmemet a képébe vágom, végül úgy döntöttem hallgatok!
Hogy állítsam le? Miért kerekedik felül az önzőség, a gyerek egészségén vagy a mi nyugalmunkon? csak azért egye meg, mert ő épp most hozta azt a szart és egye meg de azonnal, ha jó neki, ha nem?!!!!
Erőszakos anyós? Biztos nehéz lehet.
De te vagy a gyerek anyja, a férjed az apja. Ha mindketten ellenzitek, amit az anyós tesz, hát mondjátok el neki, és ti lökjétek el az ő kezét (mi az hogy lökdösi egyáltalán a párod kezét?).
Határozottan mondjátok el mit akartok és mit nem. Lehet megsértődik, ellenkezik, de ti dönthettek elsődlegesen. A konfliktustól meg nem kell félni, jobb előbb tisztázni, mielőtt még tovább fajul a dolog és a nápolyis sztorinál jóval furcsábbat csinálna.
A hallgatással nem érsz semmit, max. annyit hogy még idegesebb leszel magadban. Az meg végképp nem jó.
igenis a sarkadra kell állni és határozottan de nem bántóan megmondani, hogy NEM, te nem adsz ilyet a gyereknek,és szeretnéd ha ő sem adna.Ennyi, de ezt határozottan,hogy észrevegye,komolyan gondolod.
mióta gyerekem van azóta nem engedek,elsősorban az ő érdekeit nézem, ha ez valakinek nem tetszik,nem bánom...
Nekem mondjuk nem ennyire erőszakos az anyósom, de azért időnként ő is bepróbálkozott, mikor kisebb volt a fiam, először kérdezett, pl adunk-e a babának (4 hónapos) csirkemájat a levesből? mondtuk, hogy nem, köszönjük, még nem evett. Erre ő: de miéééééért nem, hiszen már réééééég szabad! Mondtuk, hogy köszönjük, akkor sem. Erre ő: hát de az unokatesók ennyi idősen már rééééég ettek, erre már mondtuk, hogy AKKOR SEM.
Azt hiszem, az első kézlöködés után dobtam volna ki a francba a nápolyit, komolyan nem is tudom, az ilyen erőszakos banyák mit képzelnek magukról.
Én kijelentettem, mindenkinek, hogy a lányom nem eszik édességet és előbb a rendes ételeket ismerje meg. Amikor próbálkoztak a csokival akárki a családból akkor megköszöntem és mondtam, hogy ő még ilyet nem eszik és az új dolgokat csak délelőt adom neki oda, hogy nehogy baja legyen, illetve ha az lnne akkor tudjunk vele hova menni ne az ügyeletre és ne az éjszakánk menjen rá.
Ki kell állni és határozottnak kell lenni, mert te vagy az anyja és ki más védené meg a gyereket. Pl a 10 utáni udvari játékon át a többi dolgokon át. Szerintem én nem vagyok népszerű úgy a családomnál, mert amit én elképzelek azt tűzön vízen keresztül viszem. Sokszor szoktam mondani a nagyszülőknek, hogy majd akkor csinálhatnak akármit a gyerekkel amikor ott alszik majd később náluk, mert akkor ők maradnak ott vele és ők fogják megtapasztalni munkájuk gyümölcsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!