Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a védőnő szeretné kimeszelt...

Ha a védőnő szeretné kimeszeltetni azt a helységet, ahol mi szülők vagyunk, de a gyerekszoba, ahová az újszülött érkezik rendben van, akkor mi lehet a legrosszabb forgatókönyv, ha a mi helységünket nem kívánom újravakolni? Elveszik a babát?

Figyelt kérdés

márc. 13. 11:59
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
89%

Remélem nem komoly a kérdés...

Ha már a védőnőnek kell szólnia...

márc. 13. 12:06
 2/66 anonim ***** válasza:
96%

De miért nem szeretnéd újrafesteni? Mi a probléma a szobával? Potyog a vakolat/festék? Foltos/koszos? Penészedik? Vagy csak nem frissen festett? Mert nagyon nem mindegy, hogy egy tavaly, tavalyelőtt kifestett szoba, amin van egy apró folt (és kukacoskodik a védőnő), vagy potyog az egész, esetleg penészedik, aminek a spórája nem áll meg a küszöbnél.

A védőnő az egész házat nézi, hogy tiszta és rendezett legyen. Mert a baba nem csak abban a szobában lesz, ami a gyerekszoba lesz.

Ennyiért elvenni nem fogják, ha amúgy minden rendben, de simán a nyakatora járhat, ha szerinte nem megfelelőek a körülmények. Pláne ha a szándék sincs meg, hogy rendezve legyen a probléma (ha van persze és nem csak kukacoskodik, mert nem frissen festett, de amúgy tiszta, semmi gond vele).

márc. 13. 12:11
 3/66 anonim ***** válasza:
100%

A meszeléshez nem kell újravakolni.

Újravakolni akkor kell, ha a vakolat is lejön. Ha meg ez a helyzet, akkor először is meg kéne nézni, mitől jön le. Ha pl. vizesedik a fal, azért dobja le, akkor felesleges egy fillért is rákölteni, amíg az nincs megoldva.

Azt nem hinném, hogy a gyereket emiatt rögtön elvennék, már csak azért sem, mert más helyen se biztos, hogy jobb körülmények között lenne (akár intézetben, akár nev.szülőknél). Szerintem legrosszabb esetben elindul a védelembe vételi eljárás és adnak egy ésszerű határidőt, amíg ezt meg kell csinálnotok. Azt viszont már mindenképpen vedd komolyan.

Tudni kéne, pontosan hogyan fogalmazott a védőnő és milyen hangsúllyal mondta.

Érdekelne az is, te miért nem kívánod újravakolni vagy -meszelni. Szerinted megfelelő? Ha igen, erről miért nem tudtad meggyőzni a helyszínen a védőnőt?

márc. 13. 12:18
 4/66 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt gondolom, mint a 2-es. Mi volt a gond pontosan?
márc. 13. 12:22
 5/66 anonim ***** válasza:
85%

Ez durva. Már belegondolni is, hogy nézhet ki az a ház,ha már a védőnő szól a felújításról.

Az meg még durvább, hogy szándék sincs a jobb körülmények megteremtésére,de gyerek az kell....

márc. 13. 12:23
 6/66 anonim ***** válasza:
87%

5ös vagyok

Az ilyen kérdéseknél értem csak meg,hogy milyen fontos a védőnők munkája.

Akiket mindenki csak szidni tud.

Tudod,kérdező, a védőnő munkája a BABA érdekeinek képviselete.

Sokszor még az inkompetens szülők ellenében is. Ami nagyon nem egyszerű.

Mi garantálja,hogy a megszülerő baba élete minden napján a saját, tiszta falú szobájában lesz, és 1x sem fogod átvinni a ti szobátokba?

Tudod, a baba csak pár hónapig marad egy helyben. Utána mászik,jár. Akkor már nem fogod tudni a saját szobájában tartani....

És a feltételeket,hogy hazavihesd,nem csak a baba szobájában kell megteremteni,hanem az egész házban, az udvaron,mindenhol!!!!

márc. 13. 12:28
 7/66 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire gaz a helyzet, hogy mar a vedono szol, akkor talan meg kene csinalni.

Az a baba nem csak a sajat szobajaban lesz, nem fogod csak ott tartani. Jo lenne, ha egy normal kornyezetbe erkezne.

Es ennek nem luxusnak kell lennie meg modern butoroknak meg mittudomen. Csak elheto, tiszta korulmenynek.

En szeretnem azt hinni, hogy csak azert nem szolnak be, ha mondjuk mar latszik hogy raferne egy festes a hazra (nalunk se tokeletesek a falak; foltos itt-ott, mar 5 eve festettunk), de amugy meg ezen kivul meg nincs baj. Nem esik rank a vakolat, nincs penesz, vizesedes, csak egy tisztasagi festes kene.

Nyilvan ha nalatok is ez van es ezert pattog, az nem jogos. De nem tudhatjuk ezt most innen.

márc. 13. 12:29
 8/66 anonim ***** válasza:
62%

Minek gyerek a putriba?

Hogy fog az ő dolgaira telni, ha még a szobátokat se telik kivakolni-feateni?

márc. 13. 12:34
 9/66 anonim ***** válasza:
77%
8, mindjárt jön, hogy irigyek vagytok, neki több pénze van, mint nekünk összesen, csak nem végeztek a felújítással :D
márc. 13. 12:38
 10/66 anonim ***** válasza:
79%

Én külföldi vagyok, a hazánban nincs védőnő, se hasonló munkatárs.

2 éve találkoztam vele először, amikor beköltöztünk a házunkba és mentem hozzá jelentkezni. Többször volt nálunk. A gyerek 2 éves azóta a tiszta falakat összerajzolgatta ameddig érte, van ahol több színes ceruzával is. De emiatt nem szólt, hogy fessük ki újra, meg se említette, hogy a rajzos fallal csináljunk valamit.

márc. 13. 12:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!