Terhességi cukros kismamák, a szülés forgatókönyve mi volt? Császárosok válaszát várom.
Kicsit jobban is kifejthetnéd kérdésed :)
Deeee,ha erre gondolsz akkor leírom.
28 hét magas cukor,le sem x@rtak,36 hét még magasabb cukor,anyuka diétázzon(erre a kevés időre már én nem akartam).40 hét,Úristen,anyukának magas a cukra,azonnal kórház és 150 diéta,már végképp nem érdekelt,csak már szüljek.Természetesnek akartuk,én is meg a dokik is,de valahogy súlyos téraránytalanság volt és a főorvos mondta,inkább műtene.Az én dokim meg megpróbálkozott volna simán.Beindították,vártunk,jöttek a fájások aztán oxyt is kaptam,akkor már olyan volt a fájás mint a mese,hol volt,hol nem volt,és én a szülőasztalon aludtam.Már mikor a 16-17 órában jártunk akkor egy utolsó alkalommal,megpróbálták kinyomni,de nem lett semmi,aztán felkészítettek a műtétre.Megcsászároztak szerencsére,mert a köldökzsinór a nyakán volt és így is 5/8/9 Apgarja lett.
Nekem sok köze a terhességi cukornak a szüléshez nem volt,inkább a baba volt nagy hozzám,nem tudtam annyit tágulni,hogy kiférjen.
Értem,na akkor a válaszok:
-előző este a vacsit ettem meg amit összeállítottak a 150-es diétához
-nem néznek vércukrot ha csak terhességi vércukor,mert ez nem betegség,csak egy ideiglenes állapot,de vért vesznek
-nekem 12 óra volt a fekvés,utána mozdulhattam,pont ebédidőre,szűrt levest kaptam,rostosat ihattam és kekszet ehettem az első kakiig,onnantól minden a régi(terhesség előtti állapot)
-babónak nem lett a cukromtól semmi baja,ez inkább abban mutatkozik meg,hogy ezek a babák nagyobb súly al születnek az átlagnál(4500gr,4700gr,5050gr mind a családba fordultak elő és mind terhességi cukorral),az enyém 3880 gramm lett tehát nagyocska,de a családba a többihez meg kis béka.
Előtte min. 12 órával nem ehetsz, ihatsz.
Nem néztek vércukrot.
Nem voltam megfigyelőben, rögtön a szobába vittek.
6 órát kellett feküdni, nem mozdulatlanul, de csak a fejem forgathattam, fel sem emelhettem. (egyébként én szinte végigszunyáltam a 6 órát)
Engem du. 1-kor műtöttek, vacsira bármit ehettem (hagyjuk a kórházi kaját, úgyhogy azt ettem, amit a család hozott) Igaz, a diéta miatt nekem végig jó volt a cukrom, a terheléses is csak 2 tizeddel volt magasabb a "megengedettnél".
Babával minden oké, 9/10-es apgar volt.
utolsó kérdéseidre már én is válaszolhatok, én nem voltam császáros
én nem diétáztam utána, amint hazamentem diós tésztát kértem enni, nagyon szeretem, s hát egy ideig nem ehettem
kórházban diétás ételt kaptam
babának az első nap 6 óránként vért vettek, nekem nem néztek cukrot
1 vagyok,nekem utána már nem kellett diétázni,mármint a szülés után.De a terhesség alatt is lex@rtam én a diétát,azt ettem ami éppen jól esett és annyit is.A kórházba meg azért ettem meg a diétás kaját mert még éhes voltam a hozott kaja után is.
Saját kérésemre a házidokival nézetettem meg a vércukor szintemet és a vasat szülés után.De diétázni nem kellett,szinte azonnal visszaállt minden a normál kerékvágásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!