Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a védőnő szeretné kimeszelt...

Ha a védőnő szeretné kimeszeltetni azt a helységet, ahol mi szülők vagyunk, de a gyerekszoba, ahová az újszülött érkezik rendben van, akkor mi lehet a legrosszabb forgatókönyv, ha a mi helységünket nem kívánom újravakolni? Elveszik a babát?

Figyelt kérdés

márc. 13. 11:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
84%

"babavárót elvitte szinte a bútorok felújítása."

Én ezt nem tudom értelmezni. 10 millióba kerültek a bútorok?

márc. 16. 05:45
 32/66 anonim ***** válasza:
59%
31, nem mindenki kapja meg a 10 misit, mert gondolom nem volt annyi a fizuja vagy nem volt annyi szolgálati ideje. De hogy bútorokra elmenjen a babaváró, miközben nincs rendes fűtésük, pedig ott van a kisgyerek is, na az már nonszensz. Írja, hogy 2 évesen került oda a kislány, de csak 3 éve lett rendes fűtésük…
márc. 16. 07:18
 33/66 anonim ***** válasza:
72%

De minek kell 3.gyerek nektek ilyen csóróságba, ahol anyuka nem dolgozik évek óta, putri a ház, nem telik megcsináltatni és 1 havi megtakarítasotok van?

És ha most megszületik a baba és baja lesz, fejlesztes kell, akkor ehen haltok vagy ő nem kap fejlesztést?

márc. 16. 07:23
 34/66 anonim ***** válasza:
59%
33as, Én most elolvastam a kérdést és nem értem te mire válaszoltál. A kérdező nem ezt tette fel ahogy nézem. :D
márc. 16. 08:17
 35/66 anonim ***** válasza:
53%
#32 oké, és mennyi a legkisebb összeg amit megkapnak? Csak mert két millióból be lehet butorozni a házat. Persze ha állítanak fontossági sorrendet és csak ágyat meg konyhabutort vesznek, sarokkanape és dohányzóasztal meg lesz amikor megcsinálták a fűtést és a falakat.
márc. 16. 08:43
 36/66 A kérdező kommentje:

120m2 házról van szó, nem putri. 3 szoba + konyha + fürdő Miért probléma, hogy amikor a 2 éves gyerek idekerült 2021-ben, akkor még csak egy kályha fűtötte a helységeket, illetve egy másik a konyhát? Vagy aki kályhával fűt rohadjon meg, mert csóró? Gondold már végig, mennyibe van központi fűtésesre megcsinálni egy ekkora házat. Szobánkánt 3 radiátor legalább, a hekó, a kazán, akkor tartaléknak elektromos kazán. Hagyjuk a putrizást.

Bútorozást illetően, szinte csak azon a falon nincs bútor ahol az ablak van, nem IKEÁS bútorokról van szó, hanem a meglévő bútorokhoz lett ráépítve hozzámérve, tehát egyedi tervezés. A Vályog fal miatt a konyhába nem is lehet falra akasztani, hanem olyan kellett, aminek saját lába van, és a konyhapulton támaszkodik, mint a régi kredencek.

Aztán a tűzifa, 3 télre előre megvettük, még mielőtt felnyomták az árát, úgyhogy ez is egy befektetés volt.

Rengeteg szerszámot is kellett venni, ne sorolgassam, láncfűrész, kompresszor, flex, fúrók, heggesztő, kéziszerszámok stb.

Egyébként hány 30 évesnek van saját tulajdonú ingatlanja hitel nélkül, úgy hogy nem örökölte? Ajánlom a reddit posztokat.

Szárítógép, mosogatógép, mosógép legalább fél millió volt.

--------------------------

#33, miért ne kapna fejlesztést a baba? Koraifejlesztés van, behordjuk a 3 éves gyerekünket is, nem értem ezt.

Egyébként lehet rosszul írtam, tisztázzuk már, hogy mennyi az egy havi megélhetés manapság. Van akinek 250k, van akinek 700k?

márc. 16. 17:43
 37/66 anonim ***** válasza:
83%

"A Vályog fal miatt a konyhába nem is lehet falra akasztani, hanem olyan kellett, aminek saját lába van, és a konyhapulton támaszkodik, mint a régi kredencek."

Lol hát nekem ez új. Vályog házunk van és évek óta lógnak a falon a szekrények :D

Figyelj kérdező, egy jó tanács a jövőre nézve: kicsit gondold át a fontossági sorrendet. Én elég jól ismerem a fa tuzeles több formáját is. 120 négyzetméterre két kályha elég kevés hogy enyhén fogalmazzak. Ilyen helyzetbe gyerekeket vállalni nem a legokosabb ötlet. És ha már akartatok akkor először a fűtést kellett volna megcsinálni, illetve beérni az olcsó bútorokkal, nem egyedit csináltatni. Mert biztos tök jó nézegetni az egyedi bútort, csak közben fáztok és a védőnő is joggal aggódik.

Kicsit felelősségteljesebben kellene gondolkodni ha már életek múlnak rajtatok.

márc. 16. 19:22
 38/66 anonim ***** válasza:
53%

De érsd meg, azért teljesen jogosan szól, ha kormos a fal! Tökmindegy, hogy melyik szobában. A minimum tisztasághoz tartozik ez is, hogy nem koszos (jelen esetben kormos) a fal. Ha mégis valami miatt olyan lesz, azt a lehető leghamarabb megoldja az ember általában. Nem az érdekli a védőnőt, hogy milyen egyedi bútor van, vagy van-e szárítógép, az sem, mivel fűtötök. A ház legyen TISZTA és biztonságos, legyenek meg az alap feltételek a babának, mind komfortra, mind higéniára. Az nagyon rossz jel egy védőnőnek, ha arra sincs igény, hogy a kormos falat rendbeszedjétek... Lehet bármilyen bútor, hitelmentes ház, ha koszos (márpedig a kormos fal az koszos) azért bizony szólni fog.

Ahogy a gyv sem vesz védelembe senkit ok nélkül. Én is váltam, nagyon csúnyán. Az ex kiküldte a per után a gyermekvédelmiseket bosszúból, hogy nincs ellátva rendesen a gyerek. Kijöttek, nem találtak semmit, minden tiszata volt, rendezett, a védőnőnek sem volt soha egy panasza ránk (ő is meglepődött a bejelentésen), leírta, hogy alaptalan bejelentés volt. Elmondta, hogy nekik mindent komolyan kell venni, ha jelentést kapnak és elment. Pedig bejelentkezés nélkül toppant be a gyermekvédelmis. Azóta sem hallottam felőle 🤷🏼‍♀️.

márc. 16. 20:14
 39/66 anonim ***** válasza:
77%
Egyedi bútorok milliókért, amit körbefestesz, ha kormos lesz a fal. Igényes. 😂
márc. 17. 06:37
 40/66 anonim ***** válasza:
67%

Szóval egyedi bútorra tellett, de rendes cirkóra nem. Ne nevettess már. Két gyerekünk van, amikor megvettük a házat, akkor inkább pakoltam össze-vissza a ruhákat, de a gázcirkó volt a legelső, amit megcsináltattunk, holott nem volt gázcsonk sem.

Amikor odakerült a gyerek, csak egy kályha volt a ti szobátokban. Ezt írtad. Vagy már megint változik a dolog?

márc. 17. 13:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!