Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a védőnő szeretné kimeszelt...

Ha a védőnő szeretné kimeszeltetni azt a helységet, ahol mi szülők vagyunk, de a gyerekszoba, ahová az újszülött érkezik rendben van, akkor mi lehet a legrosszabb forgatókönyv, ha a mi helységünket nem kívánom újravakolni? Elveszik a babát?

Figyelt kérdés

márc. 13. 11:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
100%

16-20 kommentekhez annyit tennék hozzá, hogy a vályogot nagyon nem kéne diszperziós falfestékkel festeni, hanem csak és kizárólag meszelni.

A többi dologgal egyetértek, különösen azzal, hogy a fűtés átalakításakor le kellett volna csiszolni az összes korábbi festékréteget (akkor ugyebár a korom is lejött volna) és utána kimeszelni. Mindezeket persze a fűtés átalakításakor egy füst alatt lett volna jó megcsinálni, mielőtt szépen berakjátok a bútorokat a kormos fal elé.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ha a kályha kéménycsöve normálisan lett volna megcsinálva, akkor nem jutott volna ki onnan korom és a fal eleve nem lett volna kormos.

márc. 14. 08:22
 22/66 anonim ***** válasza:
47%

Hát kislányom, ha van még időd, akkor azonnal menjetek el angyalcsinàlóhoz, mert ha ennyire életképtelenek vagytok és csak másokat hibáztattok, pláne családsegítő van a dologban, akkor oda nem szabad szülni.

Remélem egyszerűen megoldja a természet a gondotokat, mert annak a kisbabának bizony életveszély, ha rápotyog a vakolat.

Itt a faluban ezer meg egy vályog van, de csak az pusztul le ennyire, amelyiket teljesen hagyják lerohadni, nem tartják karban, csak lelakják.

Jogosan szól a védőnő, nem fog személyeskedni, nem ez a dolga. Ha már ő szól, akkor komoly a gebasz. 3 év alatt képtelenek voltatok levakolni meg meszelni belülről, de gyereket gyártani meg tudtatok.. Szánalmas. Szegény kisbaba bárhol máshol jobb helyen lenne.

Mondom ezt két gyermekes anyukaként, mert bizony volt olyan a faluban, hogy mennünk kellett segíteni egy kismamának, mert a frissen rakott tetőről levitt pár cserepet a jégvihar és beáztak. A vihar harmadnapján már meszeltünk nála. Szóval ti egyszerűen igénytelenek vagytok, nem szülőnek valók.

márc. 14. 10:12
 23/66 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként normál esetben egy kályhának nem is kellene összekormolnia a falat.
márc. 14. 10:40
 24/66 anonim ***** válasza:
88%
22#es Bár minden szavaddal egyetértek, de azért egy pici halálát kívánni… szorítok, hogy ne üssön vissza az angyalcsináló. Két gyermeked van? Gusztustalan volt olvasni. Anya létedre szégyellhetnéd magad… annak ellenére, hogy igazad van mindenbe, tálalhattad volna normálisan is.
márc. 14. 21:19
 25/66 anonim ***** válasza:
86%

24!

Egyetértek! Szinte borzongva olvastam én is...

márc. 14. 21:22
 26/66 A kérdező kommentje:

Egy kis pontosítás. Nem a vakolat potyog és a vályog látszódik ki. Egy 3x3 cm2 részen az 5. festés rétegről 2 réteg jött le, tehát ott 3mm mélyedés. Nem akarom most az egészet át kenni még egy réteg mésszel, le kellene kaparni az egészet. De akkor már meszelés után festeni is kellene.

Egyébként próbáltam higgadtan olvasni a kommenteket.

30 év körül vagyunk, 3. gyerekkel az úton. Nagyobbik 6 éves gyerek a feleségem ex élettársától van. Felügyelettel jog és gyerek elhelyezés kapcsán jött képbe a családsegítő, és a gyerek védelmében vétele mert a két szülő nem értett egyet.

Gondol ha olyanok lennénk akkor nem ítélték volna ide a nagylányt. Akkor még 2 éves volt, a per 2 évig ment, nem volt olcsó.

Szóval én nem vagyok festő, és mint minden új dologtól az ember, én nem merek hopp neki ugrani. Főleg 12 órázás közben.

Vissza térve a higgadt olvasáshoz, szerintem a nyáron bevállalom.

Itt kínt vidéken örülünk hogy van víz meg áram.

2 éve hogy lett jogsi és autó előtte 2km séta a buszig ami naponta 6x ment a városba.

Csóróságra vissza térve, a babavárót elvitte szinte a bútorok felújítása. Utólag bánom hogy nem egyedül csináltam. A tanyát önerőből vettem, sajnos most egy havi vésztartalék van. És tapasztaltuk, hogy ha egyik gyerek megbetegszik, akkor könnyen 20 ezer marad a patikába.

Fél éve kb kiderült, hogy a gyerekek genetika miatt fejlödési rendellenességgel születtek. Illetve 2023 ban volt 18 hetesen egy megszakítás szintén fejlödési rendellenesség miatt.

Nem azt mondom hogy soha nem akarom én a falat megcsinalni, de kisebb nagyobb bajunk van ennél. És a kedves védőnő úgy beszél mintha itt lakna. Ez volt a problémám az egésszel.

Azért örülök hogy volt aki kíváncsi volt a kérdező tehát a helyzetünkre, nem egyből pokolra küldött minket.

márc. 15. 09:12
 27/66 anonim ***** válasza:
27%

elengedte már a néhány helyben

Egy 3x3 cm2 részen az 5. festés rétegről 2 réteg jött le, tehát ott 3mm mélyedés.

most akkor melyik igaz?

márc. 15. 10:40
 28/66 A kérdező kommentje:
Az egyik terület, négyzet centiméter, a másik sima mélység milliméterben. Majd lefotózom.
márc. 15. 15:43
 29/66 anonim ***** válasza:
53%

Nem érted.

Most egy helyen vagy néhány helyen? Ha ebben hazudsz, másban vajon nem?

márc. 15. 15:49
 30/66 anonim ***** válasza:
100%

24-25 lehet hisztizni, de egy ilyen helyre nem szabad pici babát vinni. Pláne, ha két másik gyerek is van már a putriban rendezetlen körülmények közt. Vagy szüljön csak a nyomorba? Inkább ne.

Csak azért nem veszi védelmébe a családsegítő, ha nem értenek egyet a szülők. Valamit elhallgatsz ezek szerint. Csak akkor veszik el teljesen a gyerekeket, ha komoly a gond, pia, stb van, amit bizonyítani tudnak. Tehát valamit kummantasz.

Vidéken vagyunk mi is, mi az, hogy örültök, hogy víz meg áram van? A gyerekek meg majd felnőnek valahogy? Ne mondd már, hol van itt a felelős családtervezés? Eleve alig jöttök ki a havi fizuból, el vagytok dugva egy pici tanyán, de kell a harmadik, miközben egy rendes meszelésen vagytok fennakadva… Anyám borogass.

Össze-vissza szövegelsz, hogyan omlik a fejetekre a vakolat. Mégis hogyan neveltek fel egy kisbabát, ha ezt se akarjátok megcsinálni? A védőnőnek a kisbaba és a kismama védelme, a kisgyermekek védelme a feladata. Ha úgy ítéli meg, hogy számukra veszélyes, akkor ír egy papírt és leshettek.

márc. 15. 22:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!