Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem sokat segít a férjem?...

Nem sokat segít a férjem? Másnál is így van?

Figyelt kérdés

Nálunk születés óta home officeban van a férjem.

Reggel fél 7-kor én kelek a gyerekkel, tisztába teszem, megetetem. A férjem fél 8-kor kel, 8-ig játszik a gyerekkel, utána bekapcsolja a gépét.

Ezután 10-töl 12-ig alszik a gyerek, ez elött összesen 1 órát van vele szünetekkel, a tízórait én adom neki.

Ébredés után megeteti a férjem, majd 15-töl 17-ig van a délutáni alvás. A megebédeltetéstöl 17-ig nem foglalkozik vele. Csak utána 17-töl 18-ig a fürdetésig játszanak.

Fürdetésnél ö fürdeti, törli, hozza-viszi a vizet. Utána a férjem elmegy magával foglalkozni (zuhanyzik, kajál).

Fél 8-kor megeteti egyikünk majd ö elaltatja, ami nem túl sikeres. Reggelig 4 alkalommal kell nekem felkelni altatni mert ö alszik, nem tud dolgozni ha éjjel fent van.

Magamra semmi idöm nincsen! A férjem szerint ö sokat segít, szerintem nem sokat. Hétvégén a másodállásában maszekol, így akkor otthon sincsen, így gyakorlatilag se éjjelem, se nappaom. Nálatok mennyit segít a férjetek? Sajnos a szüleink sem segítenek, még el se jöhettek megnézni a kicsit a covid miatt.

2021. márc. 29. 21:04
 11/95 anonim ***** válasza:
93%

Nem írtad mennyi idős gyerekről van szó.

Amúgy meg arra van időd amire magad csinálsz.

Szerintem senki nem mondja neked, hogy amíg 15-17-ig alszik, te takaríts..

3 gyermekem van. Kemény fizikai munkát dolgozó férj, akinek nincs home office.. 🤷‍♀️ Még is megoldok mindent és megengedem magamnak, hogy míg du alszik a középső 3 éves meg a legkisebb 3 hónapos leüljek pihenni, olvasni vagy megnézni egy filmet. 🤷‍♀️ Utána kint vagyunk az udvaron ahol még az állatokat is el kell látni. Van, hogy fát is kell vágnom..

Mielőtt azt hinnéd ez bezzegelés, nem, nem az. Csak szeretném ha érzékelnéd a különbséget, meg a követelőzésed..

Férjem elhiheted nem sokat látja a gyerekeket,reggel 6kor megy este 6kor ér haza hullafáradtan, de még el kell látni az állatokat,fát vág mert van mikor nekem nem sikerül. Hétvégén pedig a saját házunkat építi.

Szóval.. Ha úgy érzed pofátlanul keveset segít a férjed. Nem. Nincs igazad.

2021. márc. 29. 21:25
 12/95 anonim ***** válasza:
96%
Már írtam, de azért hozzáteszem, hogy a hasonlóan viselkedő férjemet mindenkinek dícsérem, hogy milyen sokat csinál, meg jobb apa, mint amilyen anya vagyok én. Furcsa.
2021. márc. 29. 21:26
 13/95 anonim ***** válasza:
100%
Összetenném kezem-lábam ha ennyit tenne tulajdonképpen munka mellett.
2021. márc. 29. 21:26
 14/95 anonim ***** válasza:
29%

Engem négyszeres mintázatának tartanak, ez két kapcsolatból jött össze.

Nem volt semmiféle home+office, viszont egyetemi oktatóként volt valamekkora szabadságom a munkáim beosztásban.

Nem kevés amit a férjed csinál, a hétvégi dolgokat azért ritkíthatná.

Az első asszony idejében kb 50-50 volt a háztartási munka ( főzés, mosás, vasalás, takarítás) a másodiknál kb 70-30 a javamra.

Hármasban van bármi is?

Azt nem láttam.

2021. márc. 29. 21:28
 15/95 anonim ***** válasza:
94%

Amikor a gyereket furdeti, nincs idod?

Amikor eteti, nincs idod?

Amikor a gyerekkel van reggel, nincs idod?

Amikor a gyerek alszik, nincs idod?

Meg jo, hogy te kelsz, ezert vagy otthon.

Altalaban az ilyen kerdeseknel az anyukaval szoktam egyeterteni, de ez nagyon kemeny kerdezo, picit gondolkozz mar.

Es meg azt is nehezmenyezed, hogy a nagyszulok nem tudnak segiteni :D

Megis minek is szultel akkor?

A ferjed dolgozik, kozben a gyereket is rendezi, amikor tudja, es meg hetvegen is van munkaja. Szerinted o nem faradt? Szerinted o nem akarna legalabb hetvegen delig aludni?

2021. márc. 29. 21:28
 16/95 anonim ***** válasza:
97%

Az én férjem is home officeban van itthon. Az ebédszünetében szokott játszani vele, ha éppen ébren van a gyerek. Majd este munka után, általában ez már 6 után van, foglalkozik még vele, amíg én lezuhanyzok, vacsit csinálok stb. Nyilván nem is várhatok el tőle többet, hiszen dolgozik, olyan, mintha a munkahelyén lenne.

Szerintem a te férjed elég sokat segít, pláne, hogy ez a munkaidejének a rovására megy.

2021. márc. 29. 21:31
 17/95 anonim ***** válasza:
100%
Azanyámot.
2021. márc. 29. 21:32
 18/95 Derjaderja ***** válasza:
100%
Ez kamu kérdés lehet?
2021. márc. 29. 21:35
 19/95 anonim ***** válasza:
100%

Azt még megkérdezném- tényleg őszinte érdeklődéssel-, hogy mitől nincs éjjeled-nappalod?

Három gyerek, meg otthoni( éjszakázós)másodállás mellett, a férjem 12 órázós műszakja mellett, meg az örökös mellfejés mellett ( egy kis koraszülött gyereknek fejtem fél évig a tejet ) kérdezném ezt.

2021. márc. 29. 21:36
 20/95 anonim ***** válasza:
88%
Biztos, hogy kamu, most végigolvastam, gyakorlatilag hétköznapon napközben csak az apuka foglalkozik a babával. Az meg milyen home office?
2021. márc. 29. 21:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!