Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elfog a rosszérzés, ha látod...

Elfog a rosszérzés, ha látod hogy más mindenből a prémium kategóriásat veszi?

Figyelt kérdés
Mennyire veszed a lelkedre, ha azt látod, hogy más babája márkás új ruhákban, a legdrágább babakocsiban és milliós babaszobában kezdi meg a földi létet? Esetleg te ez a kategória vagy?
2020. máj. 17. 16:34
 51/91 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kaját ne keverjük ide, azon az egészség múlik... én is a drágábbat veszem a kajából, meg az egészségesebbet, de ez a 43000 forintos játszószőnyeg nagyon durva. Összesen ennyit nem költöttem az összes játékára...
2020. máj. 18. 12:36
 52/91 anonim ***** válasza:
94%
Szóval te most lényegében azért írtál ki egy kérdést, hogy azzal dicsekedj, milyen drága cuccokat vettél?
2020. máj. 18. 13:28
 53/91 A kérdező kommentje:
Nem. Direkt nem akartam említeni se, ha visszaolvasod láthatod. A beszélgetés terelődött ide, amiben hibás vagyok.
2020. máj. 18. 13:31
 54/91 anonim ***** válasza:
95%
A gyerek pont nem arra fog emlékezni és nem is attól lesz boldog, hogy gap ruha van-e rajta.. Ugye nem kell elmondani mi az ami számít?
2020. máj. 18. 14:03
 55/91 A kérdező kommentje:
De mondd, mi az összefüggés?
2020. máj. 18. 14:09
 56/91 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem (és szakértők szerint) kimondottan káros, ha drága holmikkal van a körülvéve a gyerek és mindig mindent megkap. Károsan hat a személyiségfejlődésre, az értékrendre, és az ilyen gyerekek hajlamosak a korai kiégésre, nincs motivációjuk az életben.
2020. máj. 18. 14:14
 57/91 A kérdező kommentje:
Linkelnél erről egy tanulmányt? Nem rosszindulatból, tényleg kíváncsi vagyok.
2020. máj. 18. 14:16
 58/91 anonim ***** válasza:
85%
Nem kell ehhezbtanulmany, simán józan paraszti esszel is felfogható...
2020. máj. 18. 14:17
 59/91 A kérdező kommentje:

Jó, erre viszont nem vagyok kíváncsi, ebből süt a személyes sértettség és keserűség. Minden jót!

Hasonlóakra a jövőben nem válaszolok, lenézést maximum ezért a viselkedésért kapsz, nem a 20 ezerrel olcsóbb játszószőnyegre.

2020. máj. 18. 14:22
 60/91 anonim ***** válasza:
94%

Igen, este előkeresem, nagyon érdekes volt. De amúgy saját tapasztalat is. Öcsém egy neves gimibe járt, sok volt ott a jómódú szülő. Rengeteg haverja már 16 éves korától teljesen céltalanul élte az életét, semmi motiváció, minek is, hiszen megvan mindene, megkap mindent, lakáson sem kell aggódni. A leggazdagabb fiú volt a legdepressziósabb, korán drogokhoz is nyúlt.

Egy barátnőm apja ceo egy nagy multinál, neki alapelve volt, hogy a lánya mindenért dolgozzon meg, nem jár semmi neki, csak azért mert ő gazdag. Együtt diákmunkáztunk nyáron, ha jobb cuccokat szerettünk volna. Nem is kell részleteznem, hogy melyikük lett az életrevalóbb, boldogabb felnőtt.

Mi is jól élünk a férjemmel, de tudatosan nem halmozzuk el a gyerekeket, és nem kapnak meg mindent, mert hosszútávon egyáltalán nem válik a javukra.

2020. máj. 18. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!