Elfog a rosszérzés, ha látod hogy más mindenből a
prémium kategóriásat veszi?
Figyelt kérdés
Mennyire veszed a lelkedre, ha azt látod, hogy más babája márkás új ruhákban, a legdrágább babakocsiban és milliós babaszobában kezdi meg a földi létet? Esetleg te ez a kategória vagy?
Van fb-on egy Természetes játékok nevű csoport. Na, engem inkább ott nézelődve fog el a rossz érzés. Nem is csak az anyagi része miatt, hanem ahogy látom, hogy milyen kreatív anyák vannak, és milyen kis "mesebeli csodavilágot" teremtenek a gyermekeiknek. Szegény kislányom hozzájuk képest... Belegondolok, hogy mire fognak visszaemlékezni az ő gyermekeik és mire az enyém, ha a gyermekkoruk jut eszükbe... áh, inkább hagyjuk is :(
2020. máj. 17. 18:20
22/91 anonim válasza:
Nagyon sok mindent megengedheténk magunknak, de attól, hogy van pénzünk, nem ment el az eszünk. Ràadásul én a 2. babámat várom, az elsőnél bizony megtanultam, mennyire felesleges vagyonokèrt venni babakocsit, berendezni babaszobát stb. Gondolkodás nélkül fizettük a Panorama tesztet és vettük meg a márkás hordozót az autóba, de egy body, amit pillanat alatt kinő egy gyerek, nem èr sok pénzt. Első gyereknél könnyű túlzàsokba esni.
2020. máj. 17. 18:29
23/91 anonim válasza:
Soha nem érdekeltek az ilyen dolgok, talán túl racionálisan ítélem meg.Ami rá van írva adott termékre, az nem feltétlenül arányos a "teljesítménnyel". Ráadásul ezek a cuccok szinte mind az egyszer használatos, eldobható kategóriába tartoznak, értelmetlen dolog ezekre sokat költeni, ha az olcsóbb ugyanúgy megteszi a magáét arra a rövid időre. Ez kizárólag a szülő önmagát megnyugtató, egyben magáról bármiféle felelősséget elhárító magatartása, egyben önmutogatás, hogy én ilyen jó anya (vagy apa) vagyok, miközben erről persze szó nincs.
2020. máj. 17. 18:46
24/91 anonim válasza:
21
Nem a drága dolgoktól lesz szép gyerekkora egy gyereknek. Plána nem egy csecsemőnek. Emlékezni sem fog rá később. Én sem arra emlékszem, milyen dolgokat vettek meg. Inkább arra emlékszem vissza szívesen, milyen jó kis közös programjaink voltak. És nem kellett se külföldi út se felesleges drága dolgok. Csak az együtt töltött idő.
Ez az újszülöttnek mindenből márkásat meg csiricsárét saját maguknak meg a környezetüknek szól.
2020. máj. 17. 18:46
25/91 anonim válasza:
Nem, mert nem érdekel. Nem fog jobban aludni attól, hogy mindenből a legdrágábbat veszem. Nem fog kevésbé fájni a pocakja, ha baby gap van rajta.🤷♀️ A babát sem érdekli a címke egyik dolgán sem.
Másrészt meg ki lehet fogni márkás cuccokat is jó áron, alig használtan. Lehet, hogy a tetőtől talpig CK szett a sarki kilós turiból van 500-ért...
2020. máj. 17. 19:21
26/91 anonim válasza:
megtehetem hogy megvegyem a legdrágább márkás dolgokat de nem teszem mert nem villogni van a babakocsi és a többi cucc
ugyan így vagyok a többi tárgyal is ami körbevesz legyen praktikus jó minőség de nem fogok csak azért megvenni a márkásat mert az olyan mutogatós.
sőt néha használtan is veszek tárgyakat
2020. máj. 17. 19:29
27/91 anonim válasza:
A gyereknek nagyon vegyesen vásároltunk, prémium babakocsija van (Cybex Priam de outletből vettük), Calvin Klein, Dior ruhácskákat is kapott de ugyanúgy nem derogál bemennem a Hádába ha úgy tartja kedvem.
Az pedig, hogy más mennyit költ egy kicsit sem érdekel. Teljesen rendben vagyok a kis életünkkel és nem másokkal foglalkozom.
2020. máj. 17. 19:36
28/91 anonim válasza:
Pont nem erdekel, hogy mas milyet vesz, most epp megtehetnem hogy a felsokategoriasat is megvegyem barmibol, megsem fogom megtenni, mert van mar 2 gyerekem, 2x-es tapasztalatom es pontosan tudom hogy mibol mi az, ami megfelelo. Ezzel a harmadikkal sem fogok elszallni.
2020. máj. 17. 19:55
29/91 anonim válasza:
Én inkább csak kinevetem az ilyet. Megvenni egy fél milliós cuccot ami ugyan azt tudja mint az 50 ezres számomra inkább ostobaságra vall. Az én gyerekemnek megvan az egyetemi tandíja, szerintem többre megy vele mint a Gucci partedlivel amit fél évig se használ. Nem tudok értelmes emberként nézni olyanra aki logikus utánanézés nélkül egyszerűen csak megvesz valami drága vackot.
2020. máj. 17. 20:02
30/91 anonim válasza:
Számomra elképzelhetetlen az a világ ahol milliókat költenek a babakelengyére így nincs bennem rossz érzés. Középosztály szinten érzem magam, nincs hitelünk, tudok venni mondjuk egy adidás cipőt a gyereknek, de 8 milliós kocsit már nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!