Napi 50 km séta (vagyis 3500 kcal - fél kiló égetés) - ki vág bele velem?
Szeretnék gyorsan lefogyni, mert felszaladt rám pár kiló!
92 kg vagyok, úgy számoltam, hogy ha minden nap lesétálok mától január 1-ig nagyjából 50 km-t, akkor 3500 x 30 kcal mínusz (vagyis - 15 kiló) lesz az eredmény, és 77 kg leszek az újév első napján.
Szerintetek képes lennék rá? Nincs semmi teendőm, amúgy is unok mindent. Meguntam a netezést és a zabálást, ideje mozogni, igaz?
Már bele is vágtam. Mit gondoltok, sikerrel járok?
Kinek van kedve csinálni velem? (Mármint szintén csinálni, de nem úgy értve, hogy együtt. Én egyedül nyomom, ha valaki lenne velem, az csak megzavarna.)
Szia, en hasonlo modszert valasztottam kb 4 even at. Hetente 7-szer (!!!!) gyaloltam 5-6 orakat, es/vagy futottam 4-5 orakat nonstop.
Megedzodtem es az allokepessegem is tabukat dontogetett. Mindig is energikus voltam.
Par napja el kellett vegeztetnem egy vertesztet. Amikor az eredmeny meglett, a labor hivott, hogy AZONNAL menjek be.
Bementem, onnan a mento vitt el a surgossegire.
Kiderult, hogy a vasszintem es a hemoglobin szintem olyan brutal alacsony volt, hogy mar a veratomlesztest fontolgattak, vegul “csak” 3 oran at csepegtettek belem a vasat, intravenasan.
Most tovabbi kivizsgalasokra kuldtek, es csak remelni tudom, hogy semmi komoly bajom nincs..🙏😯
Emelett vastablettakat is szednem kell.
Azota utana olvastam a dolgoknak, es tudod en is elkovettem azt a hibat, hogy egy adag “normalis etel” mellett bezabaltam chipsbol meg csokibol, aztan meg “lefutottam” 3 ora alatt.
Csakhogy a szervezembe szinte SEMMILYEN vasat nem vittem be, amit meg sikerult is, le is edzettem.
Szoval az otlet baromi rossz, kerlek ne tedd ezt magaddal.
SEMMI sem er tobbet az egeszsegednel, es hidd el, napi 50 km-t setalni NEM egeszseges. Vagy max nagyon fogyelj oda a vasbevitelre es a HELYES tapanyaggazdag etkezesre.
De kerdesedbol itelve te sem azert gyalogolnal ilyen orult sokat, hogy aztan csirkemellet egyel parolt zoldsegekkel meg quinoaval.
Szoval gondold at kerlek, es valassz masik modszert..
Nem tud a szervezeted napi fél kiló zsiradékot lebontani. Ha nem táplálkozol megfelelően csak beteg és gyenge leszel. Hosszú ideig tartó edzésnél érdemes az elégetett kalória legalább felét könnyen hasznosuló szénhidrátként (szőlőcukor, keményitő) bevinni, más esetben elfogy az energiád edzés közben. Ez azért is veszélyes mert ilyenkor a zsírbontás mellett izomból is próbálja fedezni a szervezet a hiányzó kalóriát, ezért a szénhidrátzabálás mellett muszáj nagyobb mennyiségben fehérjét is fogyasztani, így az edzés alatt elégetett fehérje nem izomból hanem táplálékból fog származni.
Egy 3500 kcal-os edzés mellett én kb. 200-300g szénhidrátot és 50-100g fehérjét céloznék meg a normál étkezéseiden FELÜL. Aztán a nap folyamán úgyis érzed hogy mire van szükséged. Ha fogyni akarsz akkor az elégetett zsírt nem feltétlen kell pótolni, hiszen a zsír elvesztése kifejezetten cél. Szénhidrát és fehérje bevitelt viszont nem helyettesíti az hogy kövér vagy, ugyanis a vázizomzatnak egyedül a glükóz vagy az abból felépülő poliszacharidok bevitelével tudsz gyorsan energiát szolgáltatni.
Alacsony szénhidráttartalmú étrendekkel is próbálkozhatsz, de akkor arra készülj hogy ha lemerül az akksi akkor bizony aznap már nem fogsz te mozogni, mert zsírok hidrolizásával nem fogsz éjjel nappal tonna számra atp-t termelni.
Nem akarlak bántani kérdező, de egyértelmű, hogy nem az egészség a célod, hanem a fogyás. Így ennek semmi értelme, csak többet fogsz ártani, mint a mennyit használsz (mármint az egészségednek).
Nem beszélve arról, hogy 99%,hogy nem fogod bírni tartani (a tested jelezni fogja, hogy nem jó amit csinálsz), vagy a várt eredmény fog elmaradni. Ezek csak demotiválni fognak és hosszútávon még rosszabb formába fogsz kerülni.
Ne akarj shortcutokat keresni, sajnos nem így működik ez a dolog. Ha le akarsz fogyni, akkor a legjobb ha életmódot váltasz, ami sok időbe kerül és energiába. Nem egy hónap alatt fogod elérni a célodat. De amikor eléred, akkor az egy hosszantartó eredmény lesz.
Vagy ha mindenképp le akarsz fogyni, de időt és energiát nem akarsz okosan belefektetni, akkor inkább menj el zsírleszívásra, mert azzal legalább nem teszed tönkre annyira a szervezetedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!