Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi 50 km séta (vagyis 3500...

Napi 50 km séta (vagyis 3500 kcal - fél kiló égetés) - ki vág bele velem?

Figyelt kérdés

Szeretnék gyorsan lefogyni, mert felszaladt rám pár kiló!

92 kg vagyok, úgy számoltam, hogy ha minden nap lesétálok mától január 1-ig nagyjából 50 km-t, akkor 3500 x 30 kcal mínusz (vagyis - 15 kiló) lesz az eredmény, és 77 kg leszek az újév első napján.

Szerintetek képes lennék rá? Nincs semmi teendőm, amúgy is unok mindent. Meguntam a netezést és a zabálást, ideje mozogni, igaz?

Már bele is vágtam. Mit gondoltok, sikerrel járok?

Kinek van kedve csinálni velem? (Mármint szintén csinálni, de nem úgy értve, hogy együtt. Én egyedül nyomom, ha valaki lenne velem, az csak megzavarna.)

2021. dec. 1. 23:55
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/109 anonim ***** válasza:
77%

28-as válaszoló vagyok, az ottani hozzászólásomat idézem: "Nem beszélve arról, hogy 99%,hogy nem fogod bírni tartani (a tested jelezni fogja, hogy nem jó amit csinálsz), vagy a várt eredmény fog elmaradni. Ezek csak demotiválni fognak és hosszútávon még rosszabb formába fogsz kerülni.

Ne akarj shortcutokat keresni, sajnos nem így működik ez a dolog. Ha le akarsz fogyni, akkor a legjobb ha életmódot váltasz, ami sok időbe kerül és energiába. Nem egy hónap alatt fogod elérni a célodat. De amikor eléred, akkor az egy hosszantartó eredmény lesz."

100%-os hasznosságra értékelte a többi kommentelő a válaszomat, ahogy oly' sok másik hozzászólást is, amik pontosan leírták mit szúrsz el és mit kéne másképp csinálnod.

De tudod mit? Igazad van. Sajnos valóban veled van a probléma. Mert ahelyett hogy okosan és céltudatosan dolgoznál, ahelyett teljes erőből, nulla aggyal magad ellen dolgozol. *Dolgoztál. Mert már ezt is elengedted. Lefogyni nem 1 hónap. De elérhetnéd a céljaidat, ha valóban akarnád és hajlandó lennél időt, energiát rááldozni.

Aki heti két kiló súlyvesztést vár el magától és két hét után feladja, mikor nem sikerül, az teljesen fogalmatlan. Heti 0.5 kg súlyvesztés az ideális. Annál több csak nagyon sok túlsúly esetén egészéges. Sajnos a túlsúlyodnál sokkal nagyobb probléma a mentalitásod. :(

Ui.: remélem ha megnyugszol elolvasod a válaszokat, mérlegeled a tanácsokat és nekifutsz újra. Okosan, és főképp kitartóan.

2021. dec. 9. 20:51
 92/109 A kérdező kommentje:

Azóta is próbálom csinálni. Persze nem olyan sokat. Edzegetek is, meg minden. De még mindig semmi. Ma is (2 hét után) annyi voltam mint december 5-én.

[link]

Mennyire tűnök dagadtnak így?

Egyszer voltam 87.8, az volt a legkevesebb, de mindig 88, 88.2, 88.5 stb vagyok. :( Hát ez esélytelen, hogy fogyjak valamit. Ennél kevesebbet nem bírok enni, mert még éjjel is megébredek akkor, olyan éhes leszek. Majd 1 hónap múlva talán fogyok 1-2 kilót, ha szerencsém lesz. Azért legalább megpróbáltam... De ha nincs eredmény, fölösleges csinálni.

2021. dec. 16. 19:52
 93/109 anonim ***** válasza:
57%
A kutyát nem érdekli, mit nyomorékoskodsz össze.
2021. dec. 16. 19:59
 94/109 anonim ***** válasza:
100%

A fogyás nem így működik. Egyrészt mert ha egészségtelenül kevés izom volt eddig rajtad, akkor még fogyás alatt is képes vagy izomzatot építeni, feltéve hogy mozogsz eleget.

Másrészt a zsírsejtek sem folyamatosan zsugorodnak, hanem a megüresedett helyeket vízzel tölti fel a szervezeted, mondhatni fenntartja a helyet hogy majd ha eszel bőségesen akkor legyen hova visszapakolni. Ha ez a bőséges evés nem jön el, akkor egy idő múlva a zsírsejt egyre nagyobb része víz lesz és nem zsiradék. Egy pont után a zsírsejtek összeesnek, te pedig kipisiled azt amit zsírnak hittél. Így lehet egyik napról a másikra akár kilókat fogyni. Persze ennek az a hátulütője hogy cserébe akár hetekig nem változik a mérlegen mutatott szám.

Harmadrészt ennél is sokkal bonyolultabban működik valójában a tested szóval semmi értelme naponta mérni és várni a csodát. Mérd hetente, de inkább havonta. Esetleg havi 3x és vedd az átlagát, legyen ez a "hivatalos" feljegyzett érték az adott hónapra. Látni fogod hogy hónapról hónapra csökken. A napi méregetés egy baromság, ezt felejtsd el.

2021. dec. 16. 20:10
 95/109 anonim ***** válasza:
0%
Elég kövér vagy próbálj leadni legalább 15 kilót
2021. dec. 16. 20:25
 96/109 anonim ***** válasza:
50%
A kép alapján bő 10 kilót fogynod kellene..
2021. dec. 16. 20:25
 97/109 Laylah ***** válasza:
100%
Nem vagy vékony, az tény, de így szemből nézve szerintem különösebb gond nincs veled. Oldalról nézve lenne igazán értékelhető a dolog.
2021. dec. 16. 20:30
 98/109 anonim ***** válasza:
26%
Nem vagy vékony, az tény, de így szemből nézve szerintem különösebb gond nincs veled. Oldalról nézve lenne igazán értékelhető a dolog.
2021. dec. 16. 20:45
 99/109 anonim ***** válasza:
0%
Én nem csinálnám de szívesen követném az eseményeket. Legyszi írd le minden nap hogy haladsz és, hogy mik a tapasztalataid!!
2021. dec. 16. 20:50
 100/109 Laylah ***** válasza:
100%
98, te miért másoltad át az én válaszomat? :D
2021. dec. 16. 20:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!