17 éves 175cm 140 kgs fiúnak milyen fogyokurat ajánlatok ?
Ezeket csak azért irtam le mert van benne hajlandóság akar változtatni de úszásra szerintem soha nemtudnam rávenni.
Marad a gyaloglás meg néha a bicikli.
60
Kaptam hasznos válaszokat is azokat felirtam És igyekszünk változtatni amin tudunk.
Ez így kevés. Meg az is, hogy "időnként" biciklizik majd...
Rendszerességet kell vinni ételbe, sportba! Szigorú határokat kell húzni, ki kell jelenteni, hogy hetente 4-szer kerékpározok legalább 30 km-t. Még jobb, ha hétfő-szerda-péntek-szombat tekerek napi 30-at este 5 és 7 között. Iskolaidőben is. Esőben is. Na jó, csapkodó villámok közt nem. Akkor majd másnap.
Ezt saját magán is számon tudja kérni. Ráadásul ez tőle függ, míg te inkább a kajában tudsz segíteni.
Amit első körben mindenképpen tegyetek meg:
Regisztráljon be a kalóriabázis oldalra.
Írjatok be minden paramétert, állítsatok be kezdésnek heti 1 kg fogyást, mint célt.
Ki fogja írni, mennyi az alap kalória igénye. És mennyit kell bevigyen, hogy heti 1 kg-t fogyjon.
És kezdjétek el írni, mit eszik. A legutolsó falatig.
Kb le fogtok döbbenni, miben mennyi kalória van.
És akkor már látjátok is, hol lehet megfogni.
Én régebben egyetlen ebéd alatt megettem a mostani napi kalóriakeretemet. Pedig egyáltalán nem tűnt soknak.
Sokszor nagyon apró dolgok is számítanak.
Például margarinból is van zsírszegény verzió.
Ha a fasírtot tepsiben sütöd olaj helyett, az is sokat számít például.
Reggelire a zabkása potom pénzből kihozható, változatosan meg lehet csinálni, és nem vagy éhes utána.
Írtad, hogy tudsz fagyasztani zöldséget, az is jó.
A zabpehelyliszt drága, de lehet venni olcsón zabpelyhet, azt le tudod darálni. Én például nokedlit már csak abból csinálok.
Korábban már írtam, de megismétlem, mert van, aki még mindig a pénzen lovagol: lencse, sárgaborsó, felesborsó, saját anyagával sűrítve.
Vagy lencsesaláta. Laktat is, olcsó is, egészséges is!
Akkor most kapaszkodj meg: a jó öreg tóltött káposzta! A világ egyik legegészségesebb étele! Bár abba is barna rizset teszek, meg zabpehelyliszttel sűrítem.
Nem is drága, és kimondottan laktató. Csak a kenyérrel kell mellé vigyázni!
Nos gondoltam, tehát alig mozog...ez baj! Ha a kaján nem tudtok annyira változtani, muszáj lesz sokkal többet mozognia, nem "néha".
Rendszeresen, minden nap minimum 1órás otthoni torna vagy bicikli, vagy napi 2xfél óra séta a kutyával, plusz az iskolai tornaórák! Így stagnálni fog, tehát hizni nem. De a fogyáshoz még több aktivitás, napi 1,5-2órás mozgás és kalóriacsökkentés kell. Sajna nincs más mód.
67 Gondoltad hogy alig mozog? Az iskola már csak ilyen, sok órájuk van, későn végez még haza jön busszal, egy két itthoni tennivaló, tanulás és este van.
Most nyáron menne is a napi 2 óra bar ez sok ennyit nem bír. De iskola időben necces.
Fura dolgok ezek, van egy haverja aki tényleg egy kisportolt fiú ,ő nem edz két órát naponta, csak heti 3szor szokott egy egy órát.
De gondolom ha már beindul a fogyas akkor többet fog birni.
Apropó, mozgás. Időhiányosan:
Milyen messze van a suli, mivel jár be?
Ha helyben, és buszozik, akkor ahelyett érdemes gyalog, vagy bringa.
Vegyetek neki gumiszalagot, az olcsó. A szürkét, a legerősebbet! Este félóra alatt elég jól meg lehet vele mozgatni a testet.
Komplett szett kb hatezer forint, itt vannak gyakorlatok is:
De sportboltban 1 db-ot már 1-2 ezer forintért is lehet kapni
69 Nem helyben van az iskola, 30kmre a megyeszékhelyre busszal jár be.
Köszi ez a gumi szalag jó lehet majd megmutatom neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!