Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 17 éves 175cm 140 kgs fiúnak...

17 éves 175cm 140 kgs fiúnak milyen fogyokurat ajánlatok ?

Figyelt kérdés
Nagyon drága ne legyen mert az anyagiak így a kosztpénz is korlátozott. Középiskolai tanuló.
2020. aug. 5. 14:25
 41/97 anonim ***** válasza:
80%

Az egészséges étrend tényleg több odafigyelés, és valamivel több pénz. Nem duplája, nem másfélszerese, de több.

Az egészséges étrend nem csak a világ másik végéről aranyáron ideszállított ilyen-olyan magvakat, meg ázalagokat, meg egzotikus húsokat jelenti (egyél krokodilt, meg emut, meg víziló-felsált...), hanem valóban több zöldséget (akár az erkélyen termelt paradicsomot, paprikát is sorold ide, mert ezeket még ládában is termelheted, és idényben meg kibírható az áruk is. Emellett sovány húsokat - ami nem csak a csirkemell, de a pulykacomb, medalion, egyes belsőségek, sertéshúsok soványan készítve (oldalasról le lehet venni a zsírt... mondjuk az oldalas pont drága ahhoz képest, hogy mennyi zsír, meg csont van benne).

Valóban, a legolcsóbb a zsírt és a szénhidrátot beszerezni. A tészták, lisztek, a zsírok a legolcsóbbak, nem véletlen, hogy a fejlett világban manapság épp a szegények között a legnagyobb az elhízás. Amerika, Európa, Japán... aki gyorskaján él, tésztát eszik tésztával, krumplival. Mennyiségben és bevitt energiában nem éheznek, sőt! Viszont fennáll a minőségi éhezés, fehérjékben, vitaminokban, makroelemekben...

Szóval igazad van, tényleg drágább az egészséges étrend.

Ami nem kerül pénzbe, az a mozgás. Persze kell egy alkalmas ruházat (vagy kettő, hogy mosni is lehessen), esetleg eszközök hozzá (kerékpár, súlyzó, gumikötél, stb)... viszont onnantól csak rajta múlik, mennyi melót tesz bele. Annyi lesz az eredmény is.

Még egy dolog. Nem tudom, hogy a családban iszik-e, vagy dohányzik-e valaki? Ne érts félre, nem nagy mennyiségre célzok... de napi egy doboz sör is 6000 Ft egy hónapban, 200 Ft-os sörből. Az most a Lidliben 20 kiló paradicsom. Napi egy doboz cigi 45 ezer Ft. Az nagyon sok zöldség-gyümölcs...

2020. aug. 6. 08:16
 42/97 A kérdező kommentje:

41 Paradicsom paprikát persze szoktunk venni vagy olcsóbb dolgokat. De ennyi emberre tényleg sok kell az az igazság.

Nem dohányzik nálunk senki. A párom néha megiszik egy egy sört,nem fogom letagadni ezt de nem naponta.

2020. aug. 6. 08:22
 43/97 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy adtam le 50 kilót, hogy kalóriát számoltam. Szegény családom van, nálunk sem volt mindig csirkemell, párolt zöldséggel meg egyebekkel. Mindig liszttel főztünk, tésztákat, rizst ettünk. Ez volt anyagilag elérhető. Aztán elkezdtünk zöldségeket termeszteni, répa, paradicsom, tök, cukkini, uborka, paprika stb, gyümölcsök. Volt amit lefagyasztottunk, volt amit frissen ettünk. Vettem a kis pénzemből zabpelyhet. Aztan főztem belőle kását kb 200ft volt egy kiló a Lidlben. Először elhagytam a kenyeret, zöldségeket vagy nagy ritkán rozskenyeret ettem helyette. Vettünk egy kiló rozskenyeret. Majd lefagyasztottuk ( addig ettük így míg el nem fogyott) nem kellett kidobni. Szóval néha néha lehet venni egészséges hozzávalókat még akkor is ha szegény vagy. Nyilván mi sem hagytuk el teljesen a tesztát, rizst stb. De anyumék is számon tartják kb mit és mennyit esznek. Nekem is elég lett a kisebb adag. Sétálni járok mindennap, már futok, edzek a parkerdőben stb. Hosszú út volt, de elkezdtem mert nem akartam szembe nézni a betegségekkel ilyen korán, vagy belehalni valamibe, csak azért mert dagadt vagyok. A legjobb motiváció az ha élni akar az ember. 20 éves lány, 160cm 102—> 160cm 51 kg
2020. aug. 6. 08:22
 44/97 anonim ***** válasza:
16%

41 *Az egészséges étrend tényleg több odafigyelés, és valamivel több pénz. Nem duplája, nem másfélszerese, de több.

A nincs-ből nem tud többet, nem érted? nehéz felfogni? Ennyire nehéz?

2020. aug. 6. 08:26
 45/97 A kérdező kommentje:

43 örülök hogy sikeurlt neked igyis hogy nemvolt anyagi hàttér.

44 többet tényleg Nemtudok de irtam fel innen ötleteket és próbálkozunk!

Fagyasztónk az van ha idényben olcsóbb tudok le fagyasztani zöldségeket. Kert nincs így termeszteni nem de piacon szoktam venni az is remelem jó.

2020. aug. 6. 08:34
 46/97 anonim ***** válasza:
50%

Mit kötekszel? Az előbbi válaszom nem erről szólt. Igen drágább. De mozogni olcsó. Ez a lényege a bejegyzésnek.

Meg az, hogy ha akár csak "jelentéktelen" mennyiségű alkoholt iszik, vagy dohányzik egy család, akkor az is hihetetlen tartalékot jelent a költségvetésben.

Meg lehet nézni azt is, hogy mennyit dob ki az ember. Mi pl. négyen vagyunk, feleségem nem eszik kenyeret, a gyerekek is keves, mostanában én sem. Eddig ugye vette az ember a kilós kenyeret, több, mint a fele ránkszáradt. Akkor inkább vettem fél kilós kenyeret (annyiba kerül, mint a kilós, csak sokkal jobb), viszont nincs hulladék. Az olcsó kilós kenyér felét is kidobtuk. De ez csak példa, mindenki máshogy vezeti a háztartást. ezzel pl. én sem spórolok, viszont a család jobb minőséghez jut.

De a kötekedéssel szakadj le rólam, kérlek!

2020. aug. 6. 08:38
 47/97 anonim ***** válasza:
76%

Ritkán olvasni ennyi felületes, hozzá nem értő buta tanácsot!

Ott kezdődik hogy NEM háziorvos, hanem endokrinologus, obezitologus és dietetikus! Ők irányba állítják a gyereket, utána jöhet bármi egyéb.

Valaki írta, hogy 110kgval alig bír sétálni...akkor gondolom 120cm magas hozzá vagy ellenben, csak lusta és akaraterő hiányos, netán idült reumás beteg?! Én jelenleg 162kg vagyok és minden hétvégén kirándulok vagy úszom(nem érdekel ki néz pl. a strandon, uszómedencében, mozogni járok és kész, nem ücsörögni a medence szélén!), itthon pl. elliptikus trénert használok és olyan mini biciklit amit ágy szélére kiülve lehet tekerni, vagy asztalra rava kézzel is hajtani.

Legutóbbi hétvégén a szent tamás hegyi lépcsősort másztam meg(esztergom), persze 2x annyi ideig tartott felérni, mint annak aki 60-70kg de kit érdekel??? Felértem! És utána még a bazilikához is átsétáltunk párommal, majd vissza gyalog a buszpályaudvarra... Olyan 4órás sétálós program volt, délutáni kirándulás, szóval ez csak akarat kérdése!

Nem élünk rosszul, de azért nekem sem férne bele minden nap a hiper szuper bio kaják, táplálékkiegészítők és társai! Így is drágák pl. az alternatív édesítők, az egészséges ch alapanyagok, a rengeteg zöldség! Igen is drága! Az egészséges táplálkozás drága, aki ellenkezőjét állítja az szimplán ostoba! Én évek óta benne vagyok a témában voltam sokkal több kiló is, szerencsére egyre kevesebb! Sajna gyógyszereket is szedek ami szintén nem olcsó...

Nos bizony egy adag csirkemell+zöldség+lassú ch mondjuk bulgur

, EGY étkezésre (cirka min. 400ft/fő) de ebből vehetne valaki 1kg krumplit + 500gramm tescos tésztát is, és krumplis tésztaként 2 napig enné egy egész család! Értitek???

Ezt nem bírják felfogni sokan és nem tudják elhinni a különbségeket, nem értik hogy miért drága egy kis zöldség+hús...mert alapból az és még 2x annyit kell enni is belőle, hogy jól lakjál, mint pl. krumplistésztából! Én is voltam nagyon szegény, egész gyerek és kamaszkoromat abban töltöttem...és bizony a borzasztó magas CH és kalóriatartalmú kajáktól(mert az volt olcsó) kezdtem hizni mert csak arra tellett édesanyámnak, hiába rohangáltam mellé a játszótéren! Persze a hajlamot és a genetikát ne felejtsük el, igen is valós dolog! Épp ezért már gyerekkortól fontos az egészséges táplálkozásra nevelés és annak biztosítása(lehetőség szerint), mert később lesz belőle baj, nekem is 20as éveimben kezdett elhatalmasodni addig csak "dundi cuki gyerek" voltam...hiszen addigra már a háttérben kialakulhatnak járulékos betegségek amiután még nehezebb lefogyni!!

Biztos hogy a kérdező esetében is erről van szó, ezért szakorvos is kell! Nekem 4 orvos után végül magánorvosnál derült ki Hasimoto+pcos+ir!

Menni kell ameddig csak lehet!

A 17 éves gyerek elsőkörben ha az olcsó ételekből (amit a család eszik) kevesebbet enne és mellé napi fél-1órát sétálna már nem hizna tovább!!! De pl a napi takarítási feladatokba is bevonhatja őt a szülő, az is mozgás!

Cukros üditő helyett víz és nasik helyett gyümölcs. Egyelőre! Ez még nem kerül semmibe!

Nyár van 17évesen mehetne diák munkára amit tudna a saját egészségére és táplálkozására fordítani ha már szegény a család...ez van. Akkor megtudna magának venni pl drágább édesítöket (eritrit, stevia, süssina, yummy) jó CH forrásokat (durumliszt, teljeskiörlésű liszt, graham és purpur kenyér, bulgur, kuszkusz, barna és fekete rizs, zabpehely stb.) több zöldséget, soványabb husokat. Itt már a családnak is elkell fogadni, hogy a fogyáshoz ez kell! Legalább 1 ember egyen egészségesen gondolom az nem lenne jobb ha 17 évesen infraktust kap, kikészül a szervezete...

Persze ezekből se ehet a srác bármennnyit, kalóriadeficit és max 120-140g CH. + kimélő mozgásformák, fokozatosan növelve az intenzitást. Kalóriabázis segít, kiváló oldal!

Ennek a gyereknek NEM diétázni kell 40g Ch-val, 17 éves gyereket ne fogjunk Keto diétára, főleg ne Nojbi Updatéra és ne tegyük tiltólistára a fél élelmiszeripart (mert valaki ilyen nettó hülyeséget is javasolt) hanem ÉLETMÓDOT VÁLTANI KELL és egészségesen táplálkozni mellé, nincs olyan, hogy tiltólista, mindennek van egészséges alternatívája csak a mérték a lényeg, maximum kevésbé ajánlott ételek vannak vagy ritkábban fogyasztható! (hacsak nincs táplélék allergia, ami miatt valami orvosilag tiltott)

Felejtsük el az este 6 után másnap reggelig nem eszünk baromságot, ezzel tacsra vágja valaki a hasnyámirigyét és inzulin háztartását, 4-5x kell enni keveset, a legutolsó étkezés persze lefekvés előtt 2-3órával legyen.

Ennyi! Sok sikert kívánok!

2020. aug. 6. 10:36
 48/97 A kérdező kommentje:

47 Járt vizsgálatokon ahol nem derült ki semmilyen betegsége ,nem javasoltak neki csak a diétát meg az úszást. Szégyellős nem mer eljárni úszni sokan ruhában is kicsúfolják ezért nem öltözik le mások előtt.

Megpróbálom kalóriaszegényebbre venni a dolgot meg egészségesebb ételeket főzni.

Mert azt egy szülő nem teheti meg ,hogy az egyik gyereknek drága kaja, a másiknak meg jó lesz a paprikás krumpli mert ő vékony fajta hiába ugyanazt eszi. Ezt családon belül nem szabad megtenni, lehet azért is törekszem rá,hogy ne kivételezzek mert nekem ez tette tönkre a gyerekkorom,hogy tesómnak mindent,drágább kapott jobbat. Így a lehetőségekhez mértem osztom el és nem kivételezek.

2020. aug. 6. 10:58
 49/97 anonim ***** válasza:

Értem, hogy nem kivételezel de itt az egészség a tét, valahogy muszáj neki az étkezését jobb útra terelni. Ha elvileg nincs semmi betegsége a gyermekednek,

akkor csak a kaja és a mozgáshiány tehet róla... Genetika ilyenfokú elhízáshoz azért kevés!

Értem a szegénységet is...esetleg gyerekeket is támogató szervezetekkel (baptista, stb) felvehetitek a kapcsolatot, hátha tudnának segiteni egészséges élelmiszer adománnyal, egy próbát megér, leírod a helyzeteteket! Abból mindenkinek tudnál főzni...

De a diákmunka is szuper jó lenne, az is mozgás+zsebpénz. Amúgy lehet a többi testvér meg se enné pl.a bulgurt vagy az édesítőszeres, zabpelyhes sütit, mert nem ízlene nekik és akkor nem is fájna senkinek.

2020. aug. 6. 11:09
 50/97 A kérdező kommentje:

49

Már ezt megkérdeztük más ügy miatt és nem jár nekünk adomány mert mindketten dolgozunk. Sajnos nem keresünk jól.

Enis sokáig gyanakodtam rá,hogy betegsége van de nincsen.Ennek örülök,hogy nincs betegsége de a probléma ettől nem oldódott meg.

Nálunk nincs húszféle étel otthon,ha épp bulgur van valamilyen hússal akkor az van és azt eszi mindenki.

Nem úgy mint a szomszédban ha a gyerek nem eszi meg az ebédet rendelnek neki pizzát vagy hamburgert ( az ő dolguk de én meg ezt nem tartok jónak )

Már nasit nem veszek otthonra egyàltalàn, ne legyen neki csábítás.

2020. aug. 6. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!