Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a házasságunk alatt születe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a házasságunk alatt született gyerekről kiderült, hogy nem tőlem van akkor kell gyerektartást fizetnem a válás után?

Figyelt kérdés

Én azt hittem eddig, hogy a házassságunk jó, nincs semmi probléma. A baba nem igazán hasonlított rám de ettől még nem gyanakodtam. Mindketten 0ás vércsoportúak vagyunk, A baba pedig "A" lett. Sajnos a kicsi beteg lett (hasmenés). Egy orvos ismerősömmel beszélgettünk és szóbakerültek ezek a dolgok, és amikor a beszélgetés során kiderült, hogy mindketten 0 vércsoportúak vagyunk a baba pedig A, elég zavarbaejtően vezette fel a témát. Én nekem ez új volt mert nem értek a biológiához.

A feleségemet kérdőre vontam aki eleinte zavartan magyarázkodott hogy a vércsoportok öröklődése bonyolult, örökölhette felmenőktől stb. De ekkor már nem engedtem, követeltem az apasági vizsgálatot (kifizettem) ahol kiderült a turpisság. Ekkor a feleségem kifakadt és könyörgött, hogy hibázott és bocsássak meg neki, De volt egy viszonya a házasságunk elején de már vége (nem árulta el ki, hiába kérdezgettem).

Én ezek után rá se bírok nézni, azonnal beadtam a válópert. 6 éve vagyunk házasok, a kocsin kívül a legtöbb minden szerencsére még külön vagyon (pl a lakásom) a kicsi 4 éves, őt szeretem (hisz egész eddig azt hittem az én fiam) De nagyon átverve érzem magam, nem akarok tartásdíjat fizetni. Fizessen az apja aki valószínűleg röhög a markában hogy mással tartatta el a gyerekét.

Mik a lehetőségeim?

2014. ápr. 15. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
Nem én velem tette hanem a férjével. Egyébként ha látnád hogy mit írok a részeges férfiaknak, akik verik a feleségüket meg a gyerekeket! Volt, hogy törölték a hozzászólásaimat.
2014. ápr. 15. 21:07
 62/72 anonim ***** válasza:
100%

Kissé elkanyarodtunk az kérdéstől. A lehetőséged leginkább az, hogy az apasági vizsgálat eredményétől számított egy éven belül van időd megdönteni az apaság vélelmét. Ezt a helyedben mindenképpen megtenném, mert ha kifutsz az időből könyörgésre meg egyébre hallgatva tényleg fizetheted a gyerektartást. Az, hogy a papír a kezedben van arról, hogy nem te vagy az apa mindenképpen jól jöhet akármi is történik később.

Azt meg nem igazán értem, hogy gondolhat bárki is olyat, hogy normális valakit így becsapni és arra kényszeríteni, hogy más gyerekére fizesse ki a fizetése 20%-át még vagy 18 évig. Aki ilyen hülyeségeket ír nem tudom mit szólna ha vele próbálnák meg ezt eljátszani.

2014. ápr. 15. 21:27
 63/72 anonim ***** válasza:
4%

62 Ez csak akkor van, ha a gyereked más családban nevelkedik és más nevén van. De te vagy a genetikai apja a gyereknek, és te akarod magadnak az apaságot. Akkor van ez az egy év. De nem akkor ha neveden van a gyerek, és megakarod dönteni az apaságot.

Ne keverjétek a szezont a fazonnal.

2014. ápr. 15. 22:14
 64/72 anonim ***** válasza:

51-es,

általánosságban fogalmaztam amikor a férfiak túlzott félelméről írtam, bemásoljam szó szerint a válaszom vagy vissza tudod keresni, a "gyakran" és "férfiak" szavakat? Ez a nagy általánosságra vonatkozik, többesszámot is használtam, amiből én kis naív feltételeztem, hogy a többi olvasó rájön, hogy több emberről beszélek.

A kérdező esetében leírtam, hogy az édesanya a hibás elsősorban. Erre úgy esel nekem mitha az anyát kiáltanám ki ártatlannak. Mindenesetre megköszönném ha rejtett fusztrációid és félelmeid nem rajtam töltenéd ki vagy legalább vennéd a fáradságot a válaszok nyelvtani értelmezésére. És ha visszakeresel pár korábbi válaszomra az is le van írva, hogy megértem a kérdezőt.

2014. ápr. 15. 22:30
 65/72 anonim ***** válasza:
64-es. Köszönöm a kioktatást meg a mélyreható pszichológiai elemzésedet. Most már biztos vagyok benne hogy tényleg jogász vagy. De azért remélni tudom csak hogy azon belül nem az ügyvédi tevékenységet folytatod.
2014. ápr. 16. 08:22
 66/72 anonim ***** válasza:
100%

Hát én a kérdező helyében nem csak hogy azonnal kérném az apaság megdöntését, hanem még kártérítést is követelnék a nőtől, mert eltartottam más gyerekét.

Gondoljatok már bele lelkileg milyen érzés az, maikor kiderül, hogy a gyerek akit neveltetek nem a tiétek. Olyan, mintha megölnék a gyerekedet. Kiderül, hogy mégsincs gyereked. Ezt az érzést nem is lehet még hatalmas összegekkel sem kárpótolni, tehát még az sem lenne elég, ha a csaj semmit sem kapna a váláskor és a férfinak jutna minden, mert ez sokkal jobban fáj bármiféle fizikai bántalmazásnál is, és erről még látleletet sem lehet venni.

2014. ápr. 16. 08:46
 67/72 anonim ***** válasza:
100%
Látod előttem szóló mégis mennyien próbálják ezen az oldalon a legocsmányabb bűnt elkövető feleséget felmenteni hogy a férjet tudják kikiáltani bűnösnek. Az Isten mentsen meg mindenkit az ilyen gondolkodású emberektől!
2014. ápr. 16. 08:54
 68/72 anonim ***** válasza:

nem, miert kene?

elvallasnak, jo alap h megcsalt.

2014. ápr. 16. 09:06
 69/72 anonim ***** válasza:
100%
Kedves jogász visszaolvastam válaszaidat. Most már azt is el tudom képzelni hogy ügyvéd vagy. Úgy hibáztatod a feleséget hogy közben minden szavad mögött ott rejlik hogy valójában szerinted a férj az aki a családi botrány okozója. Érdekes az ilyen erkölcsös, felelősségteljes nők mindig a gyereket tartják pajzsként maguk elé. Arra legalább jó nekik. Egy barátomat megcsalta a felesége. Lányuk rákérdezett, anya miért tetted? A válasz: csak érted kislányom. Látom Te is így gondolkodsz.
2014. ápr. 16. 09:44
 70/72 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem csak a megcslásról szól a történet, hanem a bizalom teljes hiányáról az egész házasság alatt. Ez a nő nem érdemel semmit.

Nagyon sajnállak kedves kérdező, mert abban a tudatban élni, hogy nincs saját gyereked iszonyatosan rossz lehet.

Ha meg még ezek után ahhoz is lenne pofája az exnejednek, hogy tartásdíjat kérjen, akkor megérdemelné, hogy valaki úgy istenesen ellássa a dolgát, amit egy életen át nem felejt el.

Ha ettől függetlenül szereted a gyereket, támogathatod, adhatsz neki pénzt, tarthatod vele a kapcsolatot, de ez akkor sem olyan, mint amit az ember a saját gyereke iránt érez. Ám ettől függetlenül tégy meg mindent amit kell a bíróságon, hogy ne kelljen fizetned, és követeld vissza azt is, amit eddig a gyerekre költöttél, mert az csalás útján, téged átverve költötted rá.

És keress egy rendes nőt mihamarabb, aki szül neked egy gyereket, aki tényleg a tied.

2014. ápr. 16. 10:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!