Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a házasságunk alatt született gyerekről kiderült, hogy nem tőlem van akkor kell gyerektartást fizetnem a válás után?
Én azt hittem eddig, hogy a házassságunk jó, nincs semmi probléma. A baba nem igazán hasonlított rám de ettől még nem gyanakodtam. Mindketten 0ás vércsoportúak vagyunk, A baba pedig "A" lett. Sajnos a kicsi beteg lett (hasmenés). Egy orvos ismerősömmel beszélgettünk és szóbakerültek ezek a dolgok, és amikor a beszélgetés során kiderült, hogy mindketten 0 vércsoportúak vagyunk a baba pedig A, elég zavarbaejtően vezette fel a témát. Én nekem ez új volt mert nem értek a biológiához.
A feleségemet kérdőre vontam aki eleinte zavartan magyarázkodott hogy a vércsoportok öröklődése bonyolult, örökölhette felmenőktől stb. De ekkor már nem engedtem, követeltem az apasági vizsgálatot (kifizettem) ahol kiderült a turpisság. Ekkor a feleségem kifakadt és könyörgött, hogy hibázott és bocsássak meg neki, De volt egy viszonya a házasságunk elején de már vége (nem árulta el ki, hiába kérdezgettem).
Én ezek után rá se bírok nézni, azonnal beadtam a válópert. 6 éve vagyunk házasok, a kocsin kívül a legtöbb minden szerencsére még külön vagyon (pl a lakásom) a kicsi 4 éves, őt szeretem (hisz egész eddig azt hittem az én fiam) De nagyon átverve érzem magam, nem akarok tartásdíjat fizetni. Fizessen az apja aki valószínűleg röhög a markában hogy mással tartatta el a gyerekét.
Mik a lehetőségeim?
Kedves #31:
Várom a részletes javaslatot, hogy Pontosan hogy kéne eljárnom ebben a helyzetben. Részletesen ha lehet, indoklással.
33 Ha hosszú percek óta azért köpködsz, hogy ezt a mondatot le tudd írni, és legyen okod rá, hogy leírhasd, akkor örülök, hogy végre ki bírtad nyögni, és frusztrált életed kap néhány perces megnyugvást személyem által:D
Kérdező: Eddig,az elmúlt évek alatt míg ki nem derült a gyerek kiléte a te saját családodnak érezted őket? Csak egy igen vagy egy nem-et írj légy szíves.
36 Itt egyedül te süllyedsz ezzel a viselkedéssel és megnyilvánulással ahogy próbálod magad szinten tartani:D De mondom, nagyon örülök, hogy a pillanatnyi megnyugvásodhoz hozzájárulhattam:D
Kérdező, a család kezdete és alapja két olyan különböző genetikájú ember szövetségben állása, amit házasságnak hívunk. A szeretet, a tolerancia, az összetartás kovácsolja össze a feleket, és ezt akár saját, akár más genetikájú ifjabb egyénekkel bővítik.Ha mond ez számodra valamit. Míg nem tudtál róla szeretted a gyermeket, mint saját, ha szeretet van, annak most is kéne lenni.Ha sosem volt, akkor most sincs. Ha család volt, az most is ott van. Ugyan úgy ahogy eddig. Ha a szövetséget megszakítod, akkor vége. Felbontod az egységet. Ami rád és a nejedre épült. Az ok ismert. De mielőtt sűrű köpködésbe kezdenél, meg súlyos becsapásról pampogsz, akkor tedd a szíved a kezedre, te soha a büdös életbe nem csaptál még be senkit? sem férfit, sem nőt, sem gyereket? Mert ha erre a kérdésre azt tudod mondani8, hogy soha nem csaptál be senkit, akkor van, ill. lesz jogod megitélni azt az embert aki eddig több joggal ruházott fel téged, és több lehetőséget biztosított számodra, mint a gyerek vérszerinti apjának. Ezt a gyerek apja nem tudta kiérdemelni előtte, te viszont igen.
Ezzel csak azt akartam illusztrálni, hogy nem genetikafüggő a család:D Lásd a meddő házaspárokat, akik örökbefogadnak mégis tudnak szép családot alkotni.
Nyugodtan minden további nélkül felbonthatsz mindent és elsétálhatsz, ha úgy gondolod. Ha neked többet ér az a séta, hogy elmondhasd: hogy a büszkeségem többet ér, mint azok akik mellett lehúztam X évet.
Te döntesz.
Kövezni mindenkit lehet(téged is) mást is, bárkit, ha valaki akar.Ahhoz nem kell sem szív, sem ész.
A kérdésedre a válasz igen, kell, ha nem indítasz pert az apasági vélelem megdöntésére. A bíróságon az számít ami bizonyítható, hogy miről tudnak a felek az más kérdés.
Mivel a gyerek a házasságotok alatt született te vagy apja jogilag. Először ez ellen kell tenned, ha nem akarsz gyerektartást.
A reakciód megértem, de rossz, hogy a legjobban ezt a gyerek szenvedi meg aki nem tehet semmiről. Azt különben nem értem, hogy miért szereted kevésbé attól, hogy nem a vér szerinti fiad, lehet csak nekem furcsa a felfogásom de az az idő amit együtt tölöttetek nem hiszem hogy kevésbé értékes emiatt, ahogy az öröm amit okozott sem. A másik meg az a paranoid elképzelés, hogy a másik pasi röhög a markába, ez komolyan ilyen fontos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!