Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a házasságunk alatt születe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a házasságunk alatt született gyerekről kiderült, hogy nem tőlem van akkor kell gyerektartást fizetnem a válás után?

Figyelt kérdés

Én azt hittem eddig, hogy a házassságunk jó, nincs semmi probléma. A baba nem igazán hasonlított rám de ettől még nem gyanakodtam. Mindketten 0ás vércsoportúak vagyunk, A baba pedig "A" lett. Sajnos a kicsi beteg lett (hasmenés). Egy orvos ismerősömmel beszélgettünk és szóbakerültek ezek a dolgok, és amikor a beszélgetés során kiderült, hogy mindketten 0 vércsoportúak vagyunk a baba pedig A, elég zavarbaejtően vezette fel a témát. Én nekem ez új volt mert nem értek a biológiához.

A feleségemet kérdőre vontam aki eleinte zavartan magyarázkodott hogy a vércsoportok öröklődése bonyolult, örökölhette felmenőktől stb. De ekkor már nem engedtem, követeltem az apasági vizsgálatot (kifizettem) ahol kiderült a turpisság. Ekkor a feleségem kifakadt és könyörgött, hogy hibázott és bocsássak meg neki, De volt egy viszonya a házasságunk elején de már vége (nem árulta el ki, hiába kérdezgettem).

Én ezek után rá se bírok nézni, azonnal beadtam a válópert. 6 éve vagyunk házasok, a kocsin kívül a legtöbb minden szerencsére még külön vagyon (pl a lakásom) a kicsi 4 éves, őt szeretem (hisz egész eddig azt hittem az én fiam) De nagyon átverve érzem magam, nem akarok tartásdíjat fizetni. Fizessen az apja aki valószínűleg röhög a markában hogy mással tartatta el a gyerekét.

Mik a lehetőségeim?

2014. ápr. 15. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 A kérdező kommentje:

Van babanaplónk, annak az első oldalára van felírva. Születés után tudtuk meg, én külön nem kértem lehet hogy az (ex)nejem volt.

Az ismerősömmel pedig csak beszélgettünk az ilyen dolgokról, és szóba került, hogy milyen érdekes hogy mindketten 0-ásak vagyunk stb..

A gyerekkel amúgy szeretném a kapcsolatot tartani, Akár anyagilag is támogatom ha úgy hozza a helyzet. De NE vonogassanak nekem minden hónapban. Nem tudom hogy alakul a jövőm lehet később nem engedhetném meg a rendszeres havi fizetést. Vonogassanak attól aki a vérszerinti apa!

2014. ápr. 15. 16:26
 12/72 anonim ***** válasza:
41%

Az 1-es amit írt nem igaz a te esetedre. Az 1-es akkor igaz, ha a gyereked más nevét viseli, és más családban él, de tudomásod van arról, hogy genetikailag a tiéd a gyerek, és gyakorolni akarod apai jogaidat és kéred, hogy a gyerek a te nevedre kerüljön. De ezt a kérelmet az ügyészség felülbírálhatja illetve elutasítani szokta, ha úgy itéli meg, hogy a gyereknek nem érdeke.

A te esetedben bármikor elindíthatod az apaság vélelem megdöntését.

2014. ápr. 15. 16:30
 13/72 anonim ***** válasza:
100%

"oké, kamu, négy évnél jóval régebben nem néznek vércsoportot a babáknál, legközelebb alaposabban dolgozd ki a mesét."

Bocs, az en lanyom 10 eves es szuletesekor neztek vercsoportot.

2014. ápr. 15. 16:31
 14/72 A kérdező kommentje:
12#: kívánom hogy te is kerülj ilyen helyzetbe és ilyeneket vágjanak a fejedhez... Hidd el szeretném ha mindez nem így lenne...
2014. ápr. 15. 16:32
 15/72 anonim ***** válasza:
7%
Szereted a gyereket vagy így hogy kiderül hogy nem te vagy a vérszerinti apa így már nem szereted annyira?
 16/72 anonim ***** válasza:
100%
Megértem, ha átverve érzed magad. Lemondhatsz a gyerekről. Viszont lehet, hogy az igazi apa nem is tud a gyerekről. Szóval a "röhög a markában" az egyáltalán nem biztos.
 17/72 anonim ***** válasza:
78%

"Az 1-es amit írt nem igaz a te esetedre. Az 1-es akkor igaz, ha a gyereked más nevét viseli, és más családban él, de tudomásod van arról, hogy genetikailag a tiéd a gyerek, és gyakorolni akarod apai jogaidat és kéred, hogy a gyerek a te nevedre kerüljön. De ezt a kérelmet az ügyészség felülbírálhatja illetve elutasítani szokta, ha úgy itéli meg, hogy a gyereknek nem érdeke. "

Tevedsz, kivulallo epphogy nem indithat ilyen pert. Magyarorszagon a csalad vedelme az elso, igy nem engedik, hogy barki is pereskedni kezdjen, mondvan o az apuka. Annak kell pert inditania, aki magaenak ismerte el a gyereket apai elismero nyilatkozattal, vagy a ferjnek, de joskapista nem indithat pert.

2014. ápr. 15. 16:34
 18/72 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem miután tudjátok az igazat, és ezt hitelesen bizonyítani is tudod, nem fognak tartásdíj fizetésére kötelezni.

Elég megalázó helyzetbe hozott a feleséged, teljesen megértem a reakciódat.

Amire szerintem nagyon oda kellene figyelned az az, hogy a kicsi nagyon ne sérüljön a herce-hurca során. Tudom írtad, hogy a kapcsolatot tartani akarod majd vele, de arra készülj föl, hogy a feleséged ezt nem igen fogja támogatni.

Nem tudom, hogy mi a jó megoldás ebben a helyzetben. Elég szomorú,hogy vannak olyan nők akik mással neveltetik fel a szeretőjük gyerekét. Undorító és szánalmas. A megcsalás is, de ez....

Kitartást!

2014. ápr. 15. 16:34
 19/72 anonim ***** válasza:
74%

a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonataban es egyeb hivatalos helyeken tovabbra is te fogsz apakent szerepelni, illetve a vezetekneve is marad.

Ez nem igaz. A gyereknek változik, ha a kérdező nem engedi meg, hogy viselje a nevét, és megváltozik az anyakönyvi kivonatban is az apa.

2014. ápr. 15. 16:37
 20/72 anonim ***** válasza:
75%
Minden babánál(főleg ha az anya negatív) néznek vércsoportot (vagy legalább faktort h + v- )hogy kell-e ellenanyag.Mert ha a baba poz akkor ellenanyagot termelhet az anya szervezete s ez a további terhességekre nézve veszélyes.Ekkor ha a baba poz az anya kap szülés után max 72 órával(ezért is kell bent maradni a kórházban) egy AntiD nevű injekciót. Nekem a nagylányom A+ vele kaptam ilyen szurit, a kicsi meg 0-. vele nem kaptam mert én AB - vagyok. (apa meg 0+)
2014. ápr. 15. 16:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!