Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a házasságunk alatt született gyerekről kiderült, hogy nem tőlem van akkor kell gyerektartást fizetnem a válás után?
Én azt hittem eddig, hogy a házassságunk jó, nincs semmi probléma. A baba nem igazán hasonlított rám de ettől még nem gyanakodtam. Mindketten 0ás vércsoportúak vagyunk, A baba pedig "A" lett. Sajnos a kicsi beteg lett (hasmenés). Egy orvos ismerősömmel beszélgettünk és szóbakerültek ezek a dolgok, és amikor a beszélgetés során kiderült, hogy mindketten 0 vércsoportúak vagyunk a baba pedig A, elég zavarbaejtően vezette fel a témát. Én nekem ez új volt mert nem értek a biológiához.
A feleségemet kérdőre vontam aki eleinte zavartan magyarázkodott hogy a vércsoportok öröklődése bonyolult, örökölhette felmenőktől stb. De ekkor már nem engedtem, követeltem az apasági vizsgálatot (kifizettem) ahol kiderült a turpisság. Ekkor a feleségem kifakadt és könyörgött, hogy hibázott és bocsássak meg neki, De volt egy viszonya a házasságunk elején de már vége (nem árulta el ki, hiába kérdezgettem).
Én ezek után rá se bírok nézni, azonnal beadtam a válópert. 6 éve vagyunk házasok, a kocsin kívül a legtöbb minden szerencsére még külön vagyon (pl a lakásom) a kicsi 4 éves, őt szeretem (hisz egész eddig azt hittem az én fiam) De nagyon átverve érzem magam, nem akarok tartásdíjat fizetni. Fizessen az apja aki valószínűleg röhög a markában hogy mással tartatta el a gyerekét.
Mik a lehetőségeim?
1.:Sohasem csaltam meg a feleségem.
2.:Tegyük fel, hogy megbocsájtok, csak tegyük fel:Mi lesz ez után? Honnan tudjam, hogy amíg én dolgozom nem hozza oda a házunkba azt a másik fickót? Vagy máshol találkoznak? Hisz el se mondta ki az! Nem volt rá hajlandó! Az is lehet hogy szereti és félti hogy megverem!
3.Ez szép és jó hogy ilyen olyan apai jogokkal ruházott fel, és a másik pasit nem. De ennek lehet pusztán oka az érdek, hogy mellettem jobb dolga van. Mivel van lakásom és én vagyok az egyedüli kereső és azért a magyar átlaghoz képest kényelmesen elélünk (bár nem dőzsölünk). Honnan tudjam hogy nem csak kihasznál?
4.A gyereket szeretem, persze. Ő semmiről sem tehet. De mi lesz később? felnő egy ember aki semennyire sem viseli a vonásaimat, nyilván előbb utóbb megtudja hogy én a mostohaapja vagyok. Akár el is fordulhat tőlem emiatt.
Én szerettem volna 2. gyereket, de a nejemre ránézni se tudok perpill. És eleve honnan tudjam hogy azt nem szintén a másik fickóval hozza össze...
Azért csak nem lehetek a világ legnagyobb balekja?! Sokat tanultam, most rendesen dolgozom értelmes életet próbálok élni azért csak nem ezt érdemlem....
Kérdező, a sok kérdésedre én egyetlen mondatban felelnék:
Alapjaiban rendült meg a házasságod, és most fog kiderülni, hogy valóban működik-e nálatok a szeretet a külsőségeken kívül.Most. Válni a világon a legkönnyebb és ezer meg egy szingli vénkisasszony(mint az engem támadó aggkisasszony) ácsingózik, aki azért fog uszítani téged, mert azt hiszi akkor neki jut füt..yi:D Vigyázz, nehogy abba a hibába ess, hogy elhamarkodottan döntesz, mert nem valószínű, hogy valaha visszakaphatod azt, akit eddig családodnak tarthattál, ha egyszer eldobod.
tudok olyan férfiakról akik eldobták, és mikor lehiggadtak szerettek volna mindent visszacsinálni,mert rájöttek, hogy hiba volt válni, de addig már késő volt és tönkre ment az egész életük. Ahogy azoknak a nőknek is, akik itt tobzódnak, és kígyót békát köpködnek másokra, miközben Mindenüket odaadnák ha lenne kihez szólniuk. Ezért a pasifogás eme "nemes" eszközét, mint más nők köpködését használják.
Szerintem alszom rá egyet. A nejemet elküldtem az anyjáékhoz én pedig kivettem a hétfő kedd szerdát...
De Legjobb esetben az lesz, hogyha elárulja kivel ment félre akkor beszélhetünk a folytatásról. Egyéb esetben nem.
Behalok komolyan... Amikor olyan kérdést tesz fel egy nő, hogy megcsalta a férjét, és ráadásul még teherbe is esett a szeretőjétől, majdnem mindenki egyetért abban, hogy jól megállná a helyét az utcasarkon is. Erre most jön a sértett fél, akit x évig hülyére vettek, és ezek után legyen megértő, mert az a gyerek érdeke. Azért érdekelne, hol érdeke a gyereknek az, hogy együtt maradnak, mert sanszos, hogy soha, vagy nagyon sokáig nem fog tudni újra megbízni a kérdező a feleségében, aztán meg hallgathatja a gyerek napi szinten a veszekedéseket, meg a féltékenységi jeleneteket. Igen, tapasztalatból mondom, ez tényleg "jobb".
Ne haragudj kérdező, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de egyszerűen nem tudtam csendben elmenni a kérdés mellett. Párom is teljesen kiakadt rajta. Szerinte undorító, amit veled műveltek, és tényleg az. Semmiképpen se hagyd magad. A gyerek nem tehet semmiről, tartsd vele a kapcsolatot, meg támogasd, ha szeretnéd, de ne engedd, hogy másodszorra is hülyét csináljanak belőled.
37-es
"A szeretet, a tolerancia, az összetartás kovácsolja össze a feleket, és ezt akár saját, akár más genetikájú ifjabb egyénekkel bővítik."
Milyen szeretet van ahol az ifjú feleség félre dugatja magát és még a védekezni sem tud? Félre KEFÉLT! Megdugatta magát az esküvő után!!! Hol volt akkor a szeretet? Tudsz te olvasni?
38-as.
Neked sajátod a gyereked? Biztos vagy benne? Hogy éreznéd magad ha kiderülne, hogy a feleséged félredugott az esküvő után? Akkor is annyira szeretnéd őket?
Meddő házaspár esetén nincs más lehetőség, erre még nem gondoltál? A saját vér az saját vér. Mondjon bárki bármit.
Ha egy év után képes volt felelőtlenül félre lépni, amikor még tartania kellene az örömnek, akkor kár tovább fecsérelni az időt. Főleg, hogy éveken keresztül képes volt hazudni is.
Honnan tudod, hogy az utóbbi időben nem tartott szeretőt?
47-es
Az általad megszólított 38-as válaszoló vagyok.
1. Mivel nő vagyok, szerintem tudnék róla ha nem enyém lenne a gyerek.
2. Még nincs gyerekem.
A válaszom első felében jogászként válaszoltam, a másodikban személyes véleményt mondtam. Sajnos sokat látok ilyet (megcsalás mindkét nem részéről), és ne érts félre szerintem itt az anya a hibás, de a gyerek fog még emiatt sokat szenvedni. És igen gyakran eltúlzottnak érzem a férfiak félelmét a gyerekkel kapcsolatban (vajon az ővé-e vagy nem). Lehet ez csak a családi kapcsolatok felfogásomból ered, számít a vér de nem az teszi családdá a családot. Erre annyi példát tudnék, ahol apuka lelépett és a gyerek pár éves korában csatlakozott be a nevelőapa aki sajátjaként kezelte stb. Az együtt tölött idő, és a szép emlékek nem azon múlnak kik a genetikai felmenők, és a szociális nevelés legalább annyira meghatározó mint a hozott (öröklött elemek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!