Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás esetén mennyi gyerektart...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás esetén mennyi gyerektartást kell fizetni?

Figyelt kérdés
A történet a következő! :) A jövőhónapban fog bekövetkezni a válás, amit a testvérem ex-e adott be! Ő beadott egy papírt amin ki kellett tölteni különböző adatokkal, a válás utáni gyerektartási díj mértékét, elhelyezését hogy a felek megegyezttek stb. Namost, a tesom nem volt ott e dokumnetum kitöltésénél és tudomása sem volt róla. És rengetek olyan rész van benne amivel nem ért egyet. Egy éve külön élnek, a gyereket körülményesen láthatja, szétköltözés óta fizet. A kérdésem a következő! :) a bírósághoz beadott papíron a nő feltűntette, hogy a fele 30%-ban megegyezttek... -mint említettem a tesom nem volt ott ekkor mikor ő ezt kitöltötte és letanúztatta! Ti mit tennénet? ( fizetés kb nettó 62 Ft ) ebből közösen felvett kölcsönt törleszt vissza ami kb 20 e ft havonta)
2013. máj. 17. 10:16
 1/8 anonim ***** válasza:

"ő ezt kitöltötte és letanúztatta! "

Meg lehet mondani a csajnak, hogy a hamis tanuzást és okirathamisitást a törvény bünteti, és a tesód feljelenti őket, amennyiben, nem változtatnak.Ennyire egyszerű.Nehogy már beijedjetek egy ilyentől.Ha nem volt ott, akkor ki irta alá a papirt? sorolhatnám a kérdéseket.

A kis jellemtelen liba csak erölködik... nagyon beintenék neki.

1 db gyerek után 20% jár. vagy kevesebb ha több gyereke van a faszinak.

2013. máj. 17. 10:25
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a papír csak és kizárólag akkor lehet érvényes, ha azt a testvéred is aláírta. Különben nem ér semmit. Ha nem ő írta alá, hanem aláhamisították, akkor azt könnyedén tudja bizonyítani. A közös megegyezésen szertintem azt értheti az exe, amit eddig is fizetett, vagyis abban gondolom közösen megegyeztek, és a későbbiekben is erre tartana igényt. Amúgy, ha nincs közös megegyezés (de annak is bíróság előtt kell megtörténnie, szóval nem lehet kihagyni egyik felet sem), akkor a bíróság határozza meg a tesód fizetésének függvényében. Ugyanez vonatkozik a láthatásra: ha nincs közös megegyezés, akkor a gyámhatóság megvizsgálja a feleket és az alapján dönt az elhelyezésről és a láthatásról.

Lehet, hogy nem minden teljesen pontos, én még nem voltam ebben a helyzetben, de a szüleimmel átvészeltem a 2 éven át húzódó pereskedést és elég szépen beleláttam.

2013. máj. 17. 10:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Jól írják előttem. A kérdés hogy ezt a papírt a tesód aláírta?? Ha igen akkor érvényes, bár a bíróságon ez is módosítható. Ha nem írta alá, akkor a tesódnak jelezni kell, hogy hamis, mert ő nem írt alá semmit.
2013. máj. 17. 10:32
 4/8 A kérdező kommentje:
A tesom nem írt alá semmit, azon a papíron csak a nő aláírása szerepel! Csak vannak rajta olyan pontok, amin az szerepel például, hogy xy 30%-ra kötelezi magát.... meg, hogy kapcsolattartásban megegyeztek.. tudomása volt a válásról, de arról nem, hogy mikor adja be a "nő"... Írunk egy levelet a bíróságnak, hogy ez a dokumentum az ő tudta nélkül került kitötlésre és rengetek kitöltött pontjaival nem ért egyet és nem fedik a valóságot! :)
2013. máj. 17. 10:45
 5/8 anonim ***** válasza:
De a nő aláírása szerepel a tesód helyett is, vagy csak a saját nevét írta alá??? Ha nem szerepel a tesód neve helyén aláírás, akkor tárgytalan az egész nyomtatvány. Ha aláhamisította, akkor elég nagy bajban van.
2013. máj. 17. 10:52
 6/8 anonim ***** válasza:
mármint a nő van bajban, nem a tesód
2013. máj. 17. 10:53
 7/8 A kérdező kommentje:
csak a nő aláírása van ott, a tesomét sajnos nem hamísították oda :) pedig jó lett volna :) Átolvastam mégegyszer a papírt és teli van "közösen" megegyeztünkkel :)és már itt bukik a mutatvány :)
2013. máj. 17. 11:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Közbe olvasom, hogy ez az ő keresete ..., csak az a gáz hogy a közösen megegyeztünk részt is ő töltötte ki egyedül :)
2013. máj. 17. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!