Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a házasságunk alatt született gyerekről kiderült, hogy nem tőlem van akkor kell gyerektartást fizetnem a válás után?
Én azt hittem eddig, hogy a házassságunk jó, nincs semmi probléma. A baba nem igazán hasonlított rám de ettől még nem gyanakodtam. Mindketten 0ás vércsoportúak vagyunk, A baba pedig "A" lett. Sajnos a kicsi beteg lett (hasmenés). Egy orvos ismerősömmel beszélgettünk és szóbakerültek ezek a dolgok, és amikor a beszélgetés során kiderült, hogy mindketten 0 vércsoportúak vagyunk a baba pedig A, elég zavarbaejtően vezette fel a témát. Én nekem ez új volt mert nem értek a biológiához.
A feleségemet kérdőre vontam aki eleinte zavartan magyarázkodott hogy a vércsoportok öröklődése bonyolult, örökölhette felmenőktől stb. De ekkor már nem engedtem, követeltem az apasági vizsgálatot (kifizettem) ahol kiderült a turpisság. Ekkor a feleségem kifakadt és könyörgött, hogy hibázott és bocsássak meg neki, De volt egy viszonya a házasságunk elején de már vége (nem árulta el ki, hiába kérdezgettem).
Én ezek után rá se bírok nézni, azonnal beadtam a válópert. 6 éve vagyunk házasok, a kocsin kívül a legtöbb minden szerencsére még külön vagyon (pl a lakásom) a kicsi 4 éves, őt szeretem (hisz egész eddig azt hittem az én fiam) De nagyon átverve érzem magam, nem akarok tartásdíjat fizetni. Fizessen az apja aki valószínűleg röhög a markában hogy mással tartatta el a gyerekét.
Mik a lehetőségeim?
Köszönöm a válaszokat!
Ha kicsit lenyugodtam megpróbálok beszélni az (ex)nejemmel, de nagyon nem füllik hozzá a fogam. Ha megengedi hogy láthassam a gyereket cserébe támogatom a nevelését anyagilag. De semmilyen kötelező felelősségvállalásba (havi 20% a fizumból és hasonlók) nem megyek bele, semmiképpen.
"Ha megengedi hogy láthassam a gyereket cserébe támogatom a nevelését anyagilag."
Ha a látogatást fizetségért engedi csak, a későbbiekben ha akarsz vagy tudsz fizetni, ha nem, kötelező lesz, mert a gyerekkel fog zsarolni.
Inkább a józan eszére, és a kicsi lelki állapotára élezd ki a kérést.
Ha támogatni akarod, azt meg tedd úgy, hogy amikor találkoztok veszel neki ezt-azt amire szüksége van.
Szóval óvatosan, mert amit most írtál, önként és dalolva vállalod a kötelezettséget.
A zsarolhatóságod miatt persze.
Miért voltál átverve 6 évig kérdező, amikor a gyerek 4 éves, és a terhesség nem 2 évig tart?
Empátiáról meg inkább ne beszélj, ha egy 4 éves gyerek nevelése után rögtön válni akarsz, mert "sértve" érzed magad és még te próbálsz feltételeket szabni. Mire fel? amikor a nejed apaként viselkedett veled, úgy kezelt? Az apaság egy titulus, ami nem csak genetikailag függ össze, hanem sok-sok minden kell hozzá.
Aki egy 4 éves gyerek mellett simán válni akar, az menjen, és vissza se nézzen. 4 éves gyerek fél-1 év alatt elfelejt egy felnőtt embert.Felesleges látogatnod, ha ilyen könnyen lemondasz az eddigi családodról. a nejed fog találni valakit, aki majd hálás lesz azért, hogy hozzá és a gyermekéhez tartozhat, és családba élhet. Attól, hogy neked nem kellenek, lesz más akinek viszont igen. Számtalan szingli férfi van, aki boldog lenne ha elmondhatná magáról, hogy van családja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!