Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a házasságunk alatt születe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a házasságunk alatt született gyerekről kiderült, hogy nem tőlem van akkor kell gyerektartást fizetnem a válás után?

Figyelt kérdés

Én azt hittem eddig, hogy a házassságunk jó, nincs semmi probléma. A baba nem igazán hasonlított rám de ettől még nem gyanakodtam. Mindketten 0ás vércsoportúak vagyunk, A baba pedig "A" lett. Sajnos a kicsi beteg lett (hasmenés). Egy orvos ismerősömmel beszélgettünk és szóbakerültek ezek a dolgok, és amikor a beszélgetés során kiderült, hogy mindketten 0 vércsoportúak vagyunk a baba pedig A, elég zavarbaejtően vezette fel a témát. Én nekem ez új volt mert nem értek a biológiához.

A feleségemet kérdőre vontam aki eleinte zavartan magyarázkodott hogy a vércsoportok öröklődése bonyolult, örökölhette felmenőktől stb. De ekkor már nem engedtem, követeltem az apasági vizsgálatot (kifizettem) ahol kiderült a turpisság. Ekkor a feleségem kifakadt és könyörgött, hogy hibázott és bocsássak meg neki, De volt egy viszonya a házasságunk elején de már vége (nem árulta el ki, hiába kérdezgettem).

Én ezek után rá se bírok nézni, azonnal beadtam a válópert. 6 éve vagyunk házasok, a kocsin kívül a legtöbb minden szerencsére még külön vagyon (pl a lakásom) a kicsi 4 éves, őt szeretem (hisz egész eddig azt hittem az én fiam) De nagyon átverve érzem magam, nem akarok tartásdíjat fizetni. Fizessen az apja aki valószínűleg röhög a markában hogy mással tartatta el a gyerekét.

Mik a lehetőségeim?

2014. ápr. 15. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha kicsit lenyugodtam megpróbálok beszélni az (ex)nejemmel, de nagyon nem füllik hozzá a fogam. Ha megengedi hogy láthassam a gyereket cserébe támogatom a nevelését anyagilag. De semmilyen kötelező felelősségvállalásba (havi 20% a fizumból és hasonlók) nem megyek bele, semmiképpen.

2014. ápr. 15. 16:44
 22/72 anonim ***** válasza:
100%

"Ha megengedi hogy láthassam a gyereket cserébe támogatom a nevelését anyagilag."

Ha a látogatást fizetségért engedi csak, a későbbiekben ha akarsz vagy tudsz fizetni, ha nem, kötelező lesz, mert a gyerekkel fog zsarolni.

Inkább a józan eszére, és a kicsi lelki állapotára élezd ki a kérést.

Ha támogatni akarod, azt meg tedd úgy, hogy amikor találkoztok veszel neki ezt-azt amire szüksége van.

Szóval óvatosan, mert amit most írtál, önként és dalolva vállalod a kötelezettséget.

A zsarolhatóságod miatt persze.

2014. ápr. 15. 16:46
 23/72 anonim ***** válasza:
5%
Kérdező, szerintem egy cseppet sem kell aggódnod, és sajnáltatnod magad (mert ha számodra annyira rossz lett volna az eddig eltöltött idő, akkor már rég elváltál volna), szépen köszönj el, a nejedtől is, és a gyerektől is, mert egy 4 éves gyerek pillanatok alatt el fog felejteni téged. Majd lesz egy normális családja a nejednek és a gyereknek is. Éld az életed.
2014. ápr. 15. 16:48
 24/72 A kérdező kommentje:
#24: Te vagy nagyon fiatal vagy vagy nagyon nem rendelkezel empátiával... át voltam verve 6 évig. Azt a 6 évet senki sem fogja visszaadni.
2014. ápr. 15. 16:51
 25/72 anonim ***** válasza:
84%
24-nem tudja mit beszél a 0 %-val. Ne foglalkozz vele. Vannak ilyen........ hát mondjuk személyek is sajnos.
2014. ápr. 15. 16:55
 26/72 anonim ***** válasza:
8%

Miért voltál átverve 6 évig kérdező, amikor a gyerek 4 éves, és a terhesség nem 2 évig tart?

Empátiáról meg inkább ne beszélj, ha egy 4 éves gyerek nevelése után rögtön válni akarsz, mert "sértve" érzed magad és még te próbálsz feltételeket szabni. Mire fel? amikor a nejed apaként viselkedett veled, úgy kezelt? Az apaság egy titulus, ami nem csak genetikailag függ össze, hanem sok-sok minden kell hozzá.

Aki egy 4 éves gyerek mellett simán válni akar, az menjen, és vissza se nézzen. 4 éves gyerek fél-1 év alatt elfelejt egy felnőtt embert.Felesleges látogatnod, ha ilyen könnyen lemondasz az eddigi családodról. a nejed fog találni valakit, aki majd hálás lesz azért, hogy hozzá és a gyermekéhez tartozhat, és családba élhet. Attól, hogy neked nem kellenek, lesz más akinek viszont igen. Számtalan szingli férfi van, aki boldog lenne ha elmondhatná magáról, hogy van családja.

2014. ápr. 15. 17:07
 27/72 anonim ***** válasza:
100%
#3 nem gyengén buta, #24 meg tipikus okoskodó tini(szint). Részvétem az egész esettel kapcsolatban.:( Mindannyian egy szép család reményével indulunk neki. Nem árt résen lenni sajnos.
2014. ápr. 15. 17:07
 28/72 anonim ***** válasza:
98%
#27, akkor te pártolod a félredugást? Félrelépést a házasság intézményén belül? Így viselkedne egy önmaga, férje és a gyereke felé korrekt ésesanya, egy felnőtt, felelős nő? Hihetetlen, hogy milyen véleményekre nem jutnak emberek. Milyen életút állhat egy ilyen hozzászólás mögött? Inkább nem akarom tudni. Elképesztő, elképesztő!
2014. ápr. 15. 17:10
 29/72 anonim ***** válasza:
92%
29-es minden szavaddal csak egyetérteni lehet! Meglátod jól le is pontoznak bennünket majd a SZENT ÉLETŰEK!
2014. ápr. 15. 17:17
 30/72 anonim ***** válasza:
15%
Kedves 29-es, aki egy 4 éves gyermeket simán félre tud dobni, mert genetikailag nem az övé, az menjen, és vissza se nézzen. Mindenkinek jobb, de főleg a gyereknek, aki nem fogja érteni, hogy az "apuka" miért csak éppen akkor látogatja meg, mikor szétunja magát és már mást nem tud önmaga szórakoztatására kitalálni.
2014. ápr. 15. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!