Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ez csak szerintem lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez csak szerintem lenne abnormális vagy a gyerekek miatt lenne értelme?

Figyelt kérdés

Férjem ma elém állt hogy van egy kapcsolata már fél éve, nem nehéz megoldania a találkozásokat, mert vállalkozó... Van 3 csodálatos gyerekünk (10, 8 és 5 évesek), miattuk nem akar válni, ezért kitalálta hogy amikor a kicsik elalszanak ő lelép itthonról és mire kelnek hazaér mindennap, nem akarja bántani őket, így el akarja játszani továbbra is a minta családot, közös lakás, támogatja a kicsiket, fentartja a lakást nekünk, csak a gyerekeknek ne mondjak semmit és ne asjam be a válást. Állítólag a barátnőjének ez így jó mert nem akar gyereket soha, szoval elfogadta...

Ez most csak szerintem abnormális vagy el kéne fogadnom a feltételeit? Dolgozok én is, nem lenne gond eltartani a kicsiket, főleg a gyerektartással együtt.

Előre is bocsánat ha nagyon zavaros lenne amit írok, de remegek az idegtől hogy hogy választhattam ennyire pocsékul, bár az a baj hogy még így is szeretem :(

2014. jan. 10. 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 Passiflora ***** válasza:
87%

Szerintem először is adj egy kis időt magadnak, hogy egyáltalán felfogd, hogy mi történt, és megnyugodj legalább egy kicsit, hogy később, valamivel higgadtabb fejjel át tud gondolni a helyzetet.

Gondolom, ha ma tudtad meg ezt a hírt, gyakorlatilag sokkos álllapotban vagy. (Vagy én legalábbis biztos abban lennék.) Akármit is érzel most, érzelmileg feldúlt állapotban, szerintem érdemes annyit kérned a férjedtől, hogy hadd gondold át a helyzetet, és beszéld meg Vele, hogy szükséged van időre a megfontolt döntéshez. Gondolom, talán ennyi belátás elvárható Tőle.

Tanácsot adhatunk, meg elmondhatjuk, hogy mi mit tennénk, ha ilyen helyzetbe kerülnénk, de a döntés a Tiéd, minden felelősségével és következményével együtt.

Rendes Tőled, hogy elősorban a gyerekek érdekeit igyekszel szem előtt tartani, de szerintem Te is tudod, hogy nagyon érzékeny kis "antennáik" vannak arra, hogy mi a helyzet apával és anyával - harmónia, vagy feszültség a levegőben.

Akárhogy igyekeznétek, szerintem sem lehetne sokáig fenntartani a látszatot, és nem tudom, hogy az Ő szempontjukból mennyivel lenne jobb egy lehetőség szerint kultúrált, békés válásnál az, ha előbb-utóbb megtudják valahogy, hogy egy hazug színjátékot próbáltatok fenntartani előttük.

Én biztos elengedném egy ilyen helyzetben a férjemet, ha menni akar, de azt nem várhatná tőlem, hogy hazugságban, a saját önbecsülésemet "félretolva az útból" éljem le az életemet, amíg a kicsik fel nem nőnek.

Ha előbb-utóbb sikerülne feldolgoznom lelkileg, ami történt, és érzelmileg teljesen leválni a férjemről, biztos, hogy előbb-utóbb vágynék egy szerető társra.

Ha Veled is így lenne, akkor gyakorlatilag milyen lehetőséged lenne arra, hogy erre esélyt adj magadnak?

Te is bújkálnál valakivel, a férjed is bújkálna valakivel, és esetleg ügyes időbeosztással és szervezőmunkával megoldanátok, hogy ezt titokban tartsátok a gyerekeitek, a család és a külvilág előtt?

Ne érts félre, kérlek, véletlenül sem szeretnélek sem megbántani, sem cinikus lenni egy ilyen amúgy is drámai helyzetben, de azért idővel szerintem majd ezt is érdemes sok minden más szempont mellett mérlegelned.

Vagy esetleg vállalnád azt az áldozatot, hogy Te megvárod a társkereséssel még az a 15 évet, amíg a legkisebb gyermeketek nagykorú lesz?

Ha egy férfi ilyen döntést hoz, én úgy tartanám tisztességesnek, ha vállalná a vele járó következményeket is.

Az egyik barátnőm hasonló helyzetbe került pár évvel ezelőtt, három gyerekkel (a kicsivel még gyesen volt), annyi különbséggel, hogy az Ő férje nem bevallotta, hanem lebukott azzal, hogy kb. másfél éve kettős életet él, plusz még annyival, hogy Ő anyagilag sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben volt Nálad.

Ő, miután magához tért az első sokk és egy átbőgött éjszaka után, adott a férjének két hónap gondolkodási időt, hogy válasszon. Amikor a férje elköltözött otthonról, még annyi gerincesség sem volt benne, hogy legalább a gyerekeiknek Ő mondja el, hogy mi történt, ez a feladat is az anyukájukra maradt.

De hogy ne ilyen szomorúan zárjam a történetet, szerencsére lett "happy end", mert a barátnőm egy év alatt rendbehozta magát lelkileg, talpra állt a padlóról, és 2,5 évvel később férjhez ment egy nagyon jó fej férfihoz, (aki mellesleg ráadásul még sokkal jobban is néz ki, és szórakoztatóbb társaság is, mint a volt férje) és most teljesen ki van virulva. :-)

Sok erőt és bölcsességet kívánok Neked az előtted álló időkhöz!

2014. jan. 10. 20:37
 42/82 anonim ***** válasza:
21%
Kérdező (#40), gondolom a "minimálbérre optimalizál"... nem is tudom, januártól pontosan mennyire nőtt a minimálbér nettó összege, annak a felét fogod megkapni, ami ilyen körül van.
2014. jan. 10. 20:39
 43/82 anonim ***** válasza:
71%
Te lennél aki megszívja. Ne menj bele. Igen nehezebb lesz úgy hogy egyedül nevelsz három gyereket ,de ha jó viszonyban maradtok (ami szerintem fontos lenne , és az írásod alapján meg is lehetne valósítani) akkor sokkal jobb lenne. Apa elmegy a barátnőhöz és amikor úgy adódik elmegy értük a suliba vagy valami. De ebbe ne menj bele. a gyerekeknek nappal otthon lesz apa ár ez csak egy ideig lenne megoldás nem hülyék észre vennék hogy valami baj van. Apuci lelép a csajhoz , csajnak lesz pasija csak neked nem lesz túl sok mindened.
2014. jan. 10. 20:40
 44/82 anonim ***** válasza:
100%
38-as a dobd ki, rakd ki stb. tanácsok nem arra vonatkoznak, hogy konkrétan a hapsit a saját ingatlanjából kell kitenni, hanem, hogy a feleség a közös életükből tegye ki. Most az anyagi dolgok úgysem ennyire egyszerűek, azt mindenki tudja..
2014. jan. 10. 20:42
 45/82 anonim ***** válasza:
79%

És a barátnő egyáltalán be akarja apucit fogadni a lakásába? Lehet, hogy csak hálótársra van szüksége, netán apuci fizeti az albérletét. És így koszt-kvártély biztosítva apucinak odahaza, csak ő a családszeretetre fogja, hogy a kényelmét nem szeretné feladni, amit otthon kap. Ne főzz rá, ne moss rá, költöztesd ki a szobádból, te meg fogd arra, hogy még az ő kedvéért sem vagy hajlandó hazudni a gyermekeidnek. Anyagilag meg egyezséget kell kötnötök, hisz a gyerekek az övéi is.

Nem tudom, milyen ember, de hogy jellemtelen, az biztos.

2014. jan. 10. 20:49
 46/82 A kérdező kommentje:
Nem fogom visszafogadni, megalázott mint embert, mint anyát, mint nőt, ezt nem fogom tudni elfelejteni neki, ez biztos.
2014. jan. 10. 20:55
 47/82 anonim ***** válasza:
51%
Te hülye vagy, ha egyáltalán ezt fontolóra veszed. Én inkább laknék egy szobakonyhás kis házban, vagy bérelnék szobát három, de akár tíz gyerekkel is, mint hogy ezzel a rohadt görény csávóval együtt lakjak.
2014. jan. 10. 22:15
 48/82 anonim ***** válasza:

Aha te meg mikor fogsz lelepni??? Neked nem jar a szex?

A volt ferjem is igy gondolta,ki is akadt mert kidobtam.

A pofatlansag teteje, hogy o baratnozik, a feleseg meg uljon otthon osszeszoritott terddel.

2014. jan. 10. 23:13
 49/82 anonim ***** válasza:
75%
A férjed egy önző disznó, igazából ugyanúgy szeretőt tartana a te beleegyezéseddel. Gondolom még főzhetnél és moshatnál is rá, gondolom a kis barátnő esténként nem azzal szeretné tölteni az időt.
2014. jan. 10. 23:16
 50/82 anonim ***** válasza:
75%

Ezzel az a durva,hogy a barátnőnek csak a kellemes dolgok jutnak ki a férjedből.Én megmondanám a helyedbe a férjemnek,hogy a szennyeseit amit összepakoltam is vigye a barátnőjéhez.Mossa ki,nehogy már a koszos gatyáit,ruháit én mossam.Ha ő kell,akkor hajrá.Lehet neki főzni mosni takarítani!

Biztos nem fog tetszeni a barátnőnek.

2014. jan. 11. 06:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!