Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez csak szerintem lenne abnormális vagy a gyerekek miatt lenne értelme?
Férjem ma elém állt hogy van egy kapcsolata már fél éve, nem nehéz megoldania a találkozásokat, mert vállalkozó... Van 3 csodálatos gyerekünk (10, 8 és 5 évesek), miattuk nem akar válni, ezért kitalálta hogy amikor a kicsik elalszanak ő lelép itthonról és mire kelnek hazaér mindennap, nem akarja bántani őket, így el akarja játszani továbbra is a minta családot, közös lakás, támogatja a kicsiket, fentartja a lakást nekünk, csak a gyerekeknek ne mondjak semmit és ne asjam be a válást. Állítólag a barátnőjének ez így jó mert nem akar gyereket soha, szoval elfogadta...
Ez most csak szerintem abnormális vagy el kéne fogadnom a feltételeit? Dolgozok én is, nem lenne gond eltartani a kicsiket, főleg a gyerektartással együtt.
Előre is bocsánat ha nagyon zavaros lenne amit írok, de remegek az idegtől hogy hogy választhattam ennyire pocsékul, bár az a baj hogy még így is szeretem :(
Kérdező, én egyébként - férfiként - azt tanácsolom, hogy első körben passzold vissza a labdát:) - de halál komolyan.
Mondd meg, hogy "jó, elgondolkodtál a dolgon, és bár neked magadtól ilyen soha eszedbe se jutott volna, de ha ő mindenképp ezt akarja, az érveit átgondolva végül is el tudsz képzelni egy nyitott házasságot - mert ugye azt ő sem gondolhatja komolyan, hogy neki lehet valakije, Te meg magányra vagy ítélve. Találja ki, hogy hogyan működjön úgy, hogy ne legyen egyoldalú..."
Aztán Te konstruktív voltál, pozitívan álltál hozzá, a következő napokban meg szenvedjen és rágódjon a dolgon ő...
(előre röhögök a végeredményen, ha tényleg olyan a férjed, ahogy itt lefestetted...)
A gyerektartásról azt tudom mondani:
Nekem apukám külföldön dolgozott- még mindig, csak már nem jár gyt- ezért az egyszerűség kedvéért fix összeget állapítottak meg, a szerint, hogy kb mennyi lehet reális két gyerek ellátásához.
De azt nem tudom, hogy ennek mennyi volt a közös megegyezés része, hogy teljesen az volt, szóval nem tudom mi van, ha a férjed nem megy bele ilyenbe.
Én csak annyit mondok,hogy jól figyelj, ne az elvált csajok véleményére adjál.
Ahogy elnézem itt sok sok elvált ember szeret adni jó tanácsokat.
Tényleg nagyon szépen köszönöm hogy segítetek, el sem hiszitek, hogy ez mennyit jelent nekem most! Egyenlőre annyit mondtam a férjemnek hogy hétvégére menjen el itthonról hagy gondolkodjak egy kicsit, hagy dolgozzam fel ezt az egészet, mert jelenleg csak bőgök és remegek az idegtől... Elfogadta, gondolom most örül hogy végre a kicsi barátnőjével lehet... Csak a kicsiknek nehéz elmondani, hogy miért sírok, bár ráfogtam arra hogy a nagymamám nemrég halt meg. Holnap felmegyek édesanyához hátha ő tud segíteni. Édesapámnak el se merem mondani, mert biztos hogy azonnal agyon verné... Azt hiszem tényleg az a legjobb megoldás ha válunk csak nehéz lesz és biztos hogy nem fog belemenni a közös megegyezésbe., ez 100%! Szerintetek ha olyan 150 ezer körül van a havi bevétele a cégnek akkor mennyi gyerektartást fogok kapni? A ház már nem is érdekel, kezdjen vele azt amit akar, éljen közel 300 nm-en édes kettesbe a barátnőjével. A másik hogy ez a nő, aki nem is akar gyereket soha hogy fogja elfogadni a gyerekeket? Az biztos hogy ha csak egy rossz szava is lesz a kicsikhez többet nem engedem hozzájuk! Már csak azt kell kivárnom, hogy legyen elég kaució egy albérletre és be is adom a válást :'(
De hogy lehet csak így 15 évet és 3 gyereket eldobni???
Na igen, Kérdező szerencsére ezt nagyon jól látja, ahogy a kommentjeiből lejön.... nem tudom, hogy a "rakd ki, dobd ki, tessékeld ki" tanácsok adói honnan gondolják, hogy bárki is engedelmesen fogja a kalapját és elkocog a saját tulajdonából... ezek ilyen indulat-szülte irreális ötletek... amibe jobb egyáltalán nem belemenni, mert a fordyítottjának ez esetben sokkal nagyobb a realitása, ha a Kérdező párja fogja magát, felértékelteti az ingatlant (haszonélvezettel terhelten) a bővítés nélkül és a bővítéssel együtt, és a különbség felét (ilyen kondíciók között nem hiszem, hogy több lenne 2-3 millánál ez a fél, bár nem tudjuk milyen az ingatlan és hol van - de a haszonélvezet jócskán von az értékéből) átnyújtja.
Nem jó a tűzzel játszani, nem szolgálja a Kérdező érdekét.
"Szerintetek ha olyan 150 ezer körül van a havi bevétele a cégnek akkor mennyi gyerektartást fogok kapni?" - a havi BEVÉTELE a cégnek? A minimálbér utánit, ez ugyanis még a minimálbért és annak munkavállalói és munkáltatói közterheit SE teszi ki - mindom egyébként vállalkozóként.
Olyan 40-45 eFt körül kalkulálhatsz összesen a 3 gyerekre, ha tényleg ennyi a CÉG bevétele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!