Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyünk ha nem adja ide őket?
Figyelt kérdés
Karácsony és szilveszter között van láthatásom a gyermekeimmel. Én az anyát előzetes a láthatás előtt 2 héttel emailben és telefonon is tájékoztatom, hogy december 27-én megyek a gyerekekért (dec 32-ig). Mit csináljak akkor ha nem fogja ideadni őket az exnejem? Azért gondolok erre, mert most zárult le egy per közöttünk és ő volt a pervesztes. Megteheti hogy nem adja ide gyerekeket?
Én mit tehetek ha ott vagyok előttük az adott időpontba? Kihívjam a rendőrséget az emailre hivatkozva? Vagy gyámügynek kell ilyenkor szólni? Nem akarok nagy problémát, de szeretnék én is a gyermekeimmel lenni év végén.
A gyámügynél kell jelenteni, hogy az anya akadályozza a láthatást, annak ellenére hogy a megfelelő időben történne, többszöri tájékoztatás után.
2013. dec. 12. 13:05
2/14 A kérdező kommentje:
Elírtam dec 31 ig.
2013. dec. 12. 13:05
3/14 anonim válasza:
Beszéld meg előre az anyukával, hogy nehogy meglepetés érjen. Nem tudom, hány évesek a gyerekek, de gondolom nekik is az lenne a legjobb, ha ez zökkenőmentesen zajlana és nem lenne semmi balhé, ami elrontja a szünetüket, ünnepüket.
Ha mégsem adja oda, akkor nem tudom, mit kell tenni. De én biztos, nem akkor intézkednék a gyerekek nyugalma miatt.
2013. dec. 12. 13:06
4/14 A kérdező kommentje:
Mikor intézkedjek ha nem akkor ha ott vagyok? Máskor nem tudok menni a gyerekekért.
2013. dec. 12. 13:07
5/14 anonim válasza:
Hogy van megítélve a láthatás egyébként? Hivatalosan is akkorra esik, vagy te szeretnéd akkor, és ezért szóltál az exnek előtte?
2013. dec. 12. 13:10
6/14 A kérdező kommentje:
Időszakos láthatás van megítélve. (Messze élünk egymástól). Idén dec 24-25-26 az anyánál van, és utánna én következem. Minden évben váltva töltik a gyerekek a karácsonyt. Ez így jól működik. Csak attól tartok, hogy nem akarja majd ideadni bosszúból őket.
2013. dec. 12. 13:14
7/14 anonim válasza:
Miért gondolsz előre a legrosszabbra? Előttem szólónak igaza van ezt előre le kell beszélni az anyával, nem csak két héttel előtte. Mert ha már most látod hogy vonakodik vagy esetleg közli is hogy nem adja oda, akkor már előre kikérheted egy gyámügyis tanácsát, vagy ha akad ott egy segítőkész ember akkor eleve vele mehetsz oda a gyerekekért, így nem lesz fennakadás.
2013. dec. 12. 13:20
8/14 anonim válasza:
Ne e-mailt, hanem tértivevényes levelet küldj neki, mert az e-mailre mondhatja, hogy nem kapta meg. Bár ha így van meghatározva a láthatás, akkor a levél annyira nem is fontos.
Nem teheti meg, hogy nem adja oda őket. Ha mégis megtenné, akkor a gyámügyön jelentsd az esetet.
2013. dec. 12. 13:20
9/14 A kérdező kommentje:
Tudja, hogy mikor van láthatásom, de képes velem megtenni, hogy előre nem szól, hogy nem adja ide a gyerekeket. Már akart ilyet csinálni, de akkor sikerült meggyőznöm, hogy a láthatás el,aradása a gyerekeknek nem jó. most hogy ő vesztette a pert képes úgy bosszút állni, hogy megvárja hogy leutazzam és akkor mondja hogy nem adja oda őket.
2013. dec. 12. 13:32
10/14 anonim válasza:
mennyi idősek a gyerekek? ilyenkor tényleg jó lenne egyeztetni egy gyámügyessel, aki elmondja neked mi ilyenkor a teendő ha elmész több km-t utazva és nem hajlandó odaadni... utólag feljelentheted akadályoztatásért, de először kap egy ejnye bejnyét, utána kis pénzbírság ha máskor is előfordul... attól még nem lesznek veled a gyerekek...de hát jobb lenne ezt megelőzni... gyámügyes véleményét kérd ki akkor ott mit csinálj ha nem akarja odaadni... Ő tud érdemben segíteni neked
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!