Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Segítség megromlott a házasság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítség megromlott a házasságom a baba érkezése után. Mit tudok még tenni?

Figyelt kérdés

Szép kis életünk van a házasságom mégis egyre rosszabb.

A babánk 4 hónapos koráig 100%-ban mindent én csináltam vele, mert a férjemre nem igazán lehetett számítani. "túlóráznom kell", "beteg vagyok" "fáradt vagyok" "most mást kell csinálnom" én már mindent hallottam. Egy imádnivaló férj és alapvetően jó apa, mindent megcsinál ha kérem, csak nagyon sokszor cserben hagyott már, mikor még nehéz volt a picivel. Emlékszem volt olyan nap, mikor 1 percet sem volt nála a baba, aki egész nap sírt, amint hazajött lefeküdt aludni én pedig még letusolni sem tudtam. És még sorolhatnám.

Mikor visszamentem dolgozni 4 hónap után (külföldön élünk) és anyám vigyázott a babára napközben, illetve néha a párom. Egy napot alig bírt ki a babával és nemhogy háztartást vezetni, de még konkrétan egy kiteregetésre sem volt ideje. Elkezdte jobban becsülni a munkám, beismerte hogy dolgozni SOKKAL KÖNNYEBB mint a babával lenni otthon. Többet segített de mégis állandóan vannak indokok, miért nem ér éppen rá.

Ráadásul sokat veszekedtünk mert mindenféle hülyeséget kitalált, hogyan szoptassak, meg aludja már át az éjszakát, meg nem kéne éjszaka szoptatnom, meg hagyjam kicsit sírni meg ilyenek...

Most éppen egy 1,5 hónapja tartó fejfájása van, amit vizsgáltat ki orvosokkal, eddig semmit sem találtak.

De én már beleőrülök az állandó kiszámíthatatlanságába, hol jókedvű hol pedig valami hihetetlen kemény velem, mikor hogy sikerül a napja.

És az egészben az a legdühítőbb, hogy amíg ő éli az életét és hol jól van hol rosszul, addig én dolgozom, intézem a háztartást plusz a babánkkal vagyok minden szabadidőmben és én NEM DŐLHETEK KI. Egyszer egy pár napig beteg voltam, de akkor is keltem a babához éjjel, elláttam ahogy kell. Szegénykém el is kapta a betegséget, de hát nem volt kire hagyni őt, mert a férjem a másik szobában aludt mert ő nagyon beteg most.

Megértem hogy beteg, megértem hogy fáradt, megértem hogy rossz napja volt...de nem lehet így leélni egy életet! Én amikor hazamegyek a munkából, akármilyen napom is volt, akkor is ölelgetem, puszilgatom a babát és a legjobbat hozom ki magamból neki. És SOHA nem tudok annyira fáradt/beteg/nyűgös lenni, hogy ne tudjak a babánkkal lenni.

Sokat beszélgetünk, megegyezünk dolgokban, de aztán semmi sem változik. És ugyanúgy ha jó napja van akkor egy cuki férj és jó apa, de ha rossz napja van, ami a gyakoribb, akkor mindenkinek legyen rossz napja és az élő fába is beleköt.

Félek a babánk úgy fog felnőni, hogy "hagyd most aput, most fáj a feje/elfoglalt/nem ér rá/dolga van/dolgozik". Ezt nem akarom!

Könyörgöm magyarázza már el nekem egy férfi, hogy lehet ennyire alacsony terhelőképességű egy pasi egy nőhöz képest!

Én is közel ugyanannyit dolgozom, közel ugyanannyit keresek, mégis minden rám marad otthon.

Már a baba érkezése előtt is voltak ilyen napok, de olyankor csak pihentünk otthon és lógattuk a lábunkat, ezt most nem lehet megtenni. Én elfogadtam és teszem a dolgom, ő pedig megengedheti magának, hogy túl fáradt legyen a családunkhoz. Kiborító!

2013. nov. 14. 09:39
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:

Utolsó, azért megyek át mert a férjem nem akar velem aludni, mert beteg és nehogy elkapjam én vagy a gyerek. És amúgy is jobban alszik ott egyedül, ezt mondja. Többször hívtam már vissza, pláne hogy a vizsgálatok sem derítettek ki eddig semmilyen betegséget nála.

És nem dugok cicit a baba szájába állandóan, csak amikor éhes. Ha a szar anyaság ott kezdődik, hogy megetetem éjszaka a babámat, akkor szar anya vagyok. :-) Végülis elég nagy már a gyerek, majd leszoktatom az éjszakai szoptatásról.

2013. nov. 14. 16:51
 52/54 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem tudod mi a baj a hozzáállásoddal? Hogy nem tudod magad beleélni más helyzetébe. Nem tudod elképzelni, hogy lehet máshogy érezni mint te. Ez alapvetően nem hiba, a legtöbb ember ilyen, csak erre tudatosan figyelni kell. Nem tudod elképzelni, hogy valakinek tényleg lehet olyan rossz kedve, olyan fáradtsága, vagy olyan betegsége, hogy képtelen irányítani a viselkedését, csak azért mert te képes vagy bármilyen helyzetben boldogságot erőltetni magadra a gyerek miatt. Nekem is rendszeresen van például fejfájásom, és olyankor képtelen vagyok bárkit is elviselni, egyszerűen hányingerem lesz ha valaki akár csak egy házban is tartózkodik velem. Nem tehetek róla. Ez nem hiszti. Ha egy nőnek változik folyton a kedve akkor csak legyintenek, hogy ugyan, hormonok, nem tehet róla. Egy férfinak nem lehet? Arra nem gondoltatok, hogy a fejfájásával van kapcsolatban a hangulatváltozás? Ez is lehet a betegség tünete.

És ki mondta, hogy te nem dőlhetsz ki? Gondolom nem állt eléd a férjed és tiltotta meg, hogy beteg legyél. Ezek tipikusan olyan szabályok amiket az ember saját magának állít fel, és aztán szenved tőle, de képtelen elengedni őket.

2013. nov. 14. 18:32
 53/54 anonim ***** válasza:
57%

A férjed egyszerüen lélekben megmaradt egy önző tininek és hogy most ott a baba és fel kéne nőni hisztizik,

azért játsza a halálos beteget hogy kimentse magát a munka alól szánalmas.

2013. nov. 14. 18:55
 54/54 anonim ***** válasza:
69%

Én úgy gondolom a férjed egyértelműen depressziós. A munkahelyén egyébként minden rendben? Szereti a munkáját, az ottani légkörben jólérzi magát?

Én arra is gyanakodnék, hogy úgy érzi mindenhol csak a feladat, a kötelesség várja (munkahelyen és otthon is). Persze mondhatod azt, dehát téged is meg stb, de sajnos nem vagyunk egyformák, ő ezt úgy látszik nehezen viseli. A pszichológus nem rossz ötlet, de ketten kellene, hogy menjetek, ne egyedül. A másik meg, ő valószínű úgy érzi nem tud mit kezdeni egy 4 hónapos gyerekkel, és csak annyit lát, hogy sír, mindig valami baja van. Azt javasolnám, ne azt mond a férjednek, hogy foglalkozz te is a gyerekkel, mert ezt így nem fogja (akarja) érteni, próbáld bevonni a teendőkbe.Ha pl.: fürdeted a gyereket hívd oda a férjed, ő is legyen részese a dolognak, közben figyeljen, beszélgessetek, add oda neki is egy picit, stb. Valahogy meg kell mutatnod neki, hogy a gyerekkel öröm is van, nemcsak a feszültség.

2013. nov. 17. 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!