Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lelki és fizikai terror, ivászat, jön a baba. Mit tegyünk?
Sziasztok!
Nem rólam, hanem a szomszédomról van szó, de tanácstalan vagyok, mit csinálhatna. Ő pedig tőlem vár tanácsot.
Szóval a szitu... anyuka, két gyerek a házasságából, elváltak, apuka nem fizet gyerektartást.
Új kapcsolat, 3.gyermek. Most anyuka babát vár, 7 hónapos terhes.
A párja kb. 3 hónapja elkezdett inni, tűrhetetlenül beszél a gyerekekkel és az anyukával is, sőt, meg is ütötte őket. A lakás anyukájé, a párja csak be van jelentve. A múltkor kirakta a cuccait a ház elé, és amikor a párja ezt meglátta, begyógyszerezte magát, és ráivott. A két tesója szedte össze, és az anyukához vitte, mert nem tudták máshova.Hiába közölte, hogy oda nem vihetik be, szinte félrelökték, és bevitték a konyhába egy székre. Akkor is, ahogy beszélt vele, ahogy bánt vele... :-(
Tegnap anyuka elkezdett vérezni, görcsölni...hiába hívta a pasit, ő ki volt kapcsolva, mint utóbb kiderült kocsmázot.
Szeretné elhagyni anyuka őt...de az nem működik, hogy kirakja a lakásból,mert egész egyszerűen nem megy el, fenyegetőzik, és anyuka fél...
A szülei közül az anyukája meghalt, az apukájához nem tud menni,mert ott lakik a tesója.
Albérlet nem megoldás, mert csak a gyes és csp van, mint rendszeres. A pasi nem dolgozik, max alkalmi munka, de azt is elissza, szóval anyuka tartotta el már vagy 3-4hónapja.
Nekem eszembe jutott az anyaotthon. De ott ki vigyázna a kicsikre, ha anyuka szül? Sajnos én nem tudok, mert 4 gyermekem van.
Meddig maradhatnának ott?
Ott kell fizetni az ottlakásért? Milyen elvárások vannak egy ilyen otthonban? Hogy lehet oda bekerülni?
A házat viszi a bank, ha nem fizetik a hitelt, de anyuka már 3 hónapja nem tudta fizetni, így előbb-utóbb onnan is menniük kell.
Segítsetek légyszíves, mit tudna lépni?
Rendőrséghez fordulhat, feljelentést tehet, távoltartási végzést kérhet.
Ha ez nem tetszik akkor fog pár verőlegényt aztán elkenik a száját.
Tanú? Maximum a 7 éves lánya. Más nincs, aki látta volna. Én nem,mert ezekről én is csak ma szereztem tudomást. Én azt hittem, boldogok együtt.
A volt férjtől gyerektartás majd csak kb. egy év múlva várható, és nem előlegezik meg, sajnos. A bíróság kimondta.
De mi az ok, ami miatt feljelenti? Ha azt mondja, durva volt vele, meg úgymond csúnyán beszélt és részeg, azért nem fogják elvinni, vagy igen? És ráadásul egy állítás, egy tagadás, mert a pasi letagadja.
Irány az önkormányzat, kényszerkijelentéssel jelentse ki a pasit, utána ki lehet tenni onnan és akár távoltartásit lehet kérni.
Ha már ott van, igényelje meg a lakhatási támogatást, és kérjen a gyerekeknek ingyenes étkezést oviba, suliba.
És intézze az előző két gyerekre a gyerektartást, köteles apuka fizetni.
Anyaotthonban ha van hely, fogadják. Nem kell fizetni érte, a szabályokat be kell tartani. egy évig maradhat, utána mennie kell tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!