Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tönkremehet a házasságom a...

Tönkremehet a házasságom a "baba" miatt?

Figyelt kérdés

6 éve élünk együtt a párommal, nagyon harmonikus volt a kapcsolatunk. Tavaly kitalálta, hogy mennyire szeretne tőlem gyereket. Hát mit ne mondjak nem kellet sokáig fűznie, mert minden vágyam a baba volt, de még úgy gondoltam várunk vele, de aztán... szóval össze is jött a baba. Már a terhességem alatt elkezdett megváltozni minden. Toxémiás voltam, úgyhogy szinte mindig csak itthon kellett feküdnöm. Ő állandóan ment bulizni, horgászni stb. Alig találkoztunk. Gondoltam majd ha megszületik a fia, mert ugye a lány szinte szóba sem jöhetett, akkor itthon lesz velünk. Hát nem így történt. Szinte csak aludni jár haza, alig foglalkozik a babával, úgy érzem csak teher neki, és én is. Szinte házaséletet sem élünk. Most 3 hónapos a fiunk, de már 2 éjszakát itthon sem aludt. Állítólag a bátyjánál alszik ilyenkor, mert berugott és nem akart hazajönni. Nem tudom mit gondoljak, de kezdek nagyon kikészülni. Nem lehet vele megbeszélni a dolgokat, végig sem hallgat.

Mit tegyek? Meg fog még változni?

2008. dec. 21. 11:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hány éves a párod?

Szegény, nagyon rossz érzés lehet neked ez most. Lehet hogy mégis túl korai neki az apaszerep?

Nem zárod/zártad ki esetleg a baba körüli teendőkből? Mondván hogy hapsi, és úgyse ért hozzá?

Egyébként nekünk is volt egy ilyen hullámvölgyünk a fiunk 2 és fél hónapos kora körül, leírom miért, hátha esetleg felismersz belőle vmit rátok vonatkoztatva is.

Szóval mi is 6 éve együtt vagyunk, ő is nagyon szerette volna a babát stb.Megszületett a fiunk(én majdnem a szülőágyon maradtam egy komplikáció miatt de mindegy. Utólag kiderült ez is mély nyomokat hagyott a páromban).

Hazavittük a lurkót, de kezdő szülőként háát jól megküzdöttünk az elején. Hetekig azon görcsöltünk, szopik e, eszik e rendesen, jól hízik e, mit csináljunk ha egyvégtében üvölt stb. Nagyon hasfájós baba volt, mi meg a nagy okos könyvekre akartunk hallgatni, így egy ágyban majd egy szobában aludtunk vele. Persze semmit se tudtunk aludni, közben páromnak helyt kellett állnia a munkahelyén, rengeteget dolgozott, éjszakázott.

Mivel nem volt segítségünk és én is erőim vége felé jártam, nem úgy fogadtam őt se ahogy kellett volna, az az igazság hogy alig vártam hogy hazajöjjön és foglalkozzon a gyerekkel (holott szoptatni csak én tudtam nyilván szóval ez irreális elvárás volt.)

Egyre kevesebbet járt haza, inkább bent aludt a melóhelyen stb.

Aztán rájöttünk hogy semmi értelme a nagyokosokra hallgatni ha közben tönkremegyünk.:( Úgyhogy szépen különköltöztünk a másik szobába a fiamtól, és pont addigra kinőtt a hasfájós korszakából is, szóval éjjel 3 óránként átjártam a másik szobába, szoptattam, büfiztettem, majd visszaraktam a kiságyába.Így párom végre minden éjjel kialudta magát és a baba is egyre nagyobb lett, így már vele is tudott kommunikálni.

Jóban lettek:), és már látom hogy siet haza hozzánk. Túléltük ezt a szakaszt is.

Szóval lehet hogy nálatok is az idő megoldaná a helyzetet, illetve vannak olyan férfiak akik akkor tudnak mit kezdeni a gyerekkel mikor már nagyobb 1-2 éves..

persze ezt akkor se értem, hogy téged miért hanyagol el:((

2008. dec. 21. 11:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia!

29 éves. Nem tudom mi baj lehet, de még mikor csak terhes voltam is ez volt a helyzet. Lehet másik nő van a dologban?!

2008. dec. 21. 11:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

bármi lehet. ám ahogy az előttem szoló irta sok pasi igen igen nehezményezi hogy ki vannak szoritva a baba miatt. Nem történt ilyesmi?

Kicsit kapd össze magad és öltözz fel csinosan probálj főzni egy egyszerű kaját és igy várd haza. Lehet hogy csak ennyi a baja.

azért a legtöbb férfi nem igazán tud mit kezdeni magával mert ilyenkor vesztik el pozciójukat a feleségnél. Probálj meg egy balanszot tartani és sikered lesz!

drukkolok. Boldog karit!

2008. dec. 21. 16:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj túl sokat!

Volt egy ismerősöm, akiről a barátnője mindig azt mondta, h "Ó, már tegnapra akart volna gyereket". Sokáig jártak, összeköltöztek, összeházasodtak, aztán hallottuk, hogy a lány babát vár. Mikor megszületett a trónörökös, szabályosan megijedtünk az apukától, úgy nézett ki, mint egy szekercés gyilkos, vagy mintha rajta jött volna ki a szülés utáni depresszió. Végülis kiderült, hogy bár a srác nagyon szeretett volna gyereket, kihagyta a számításból, hogy nem kb 4 évesen fog megszületni, nem viheti rögtön meccsre, horgászni, stb. Lehet, h a párodnak is annyi csak a baja, hogy még nem nagyon tud mit kezdeni a babával, de látja rajtad, hogy elvárnád.

2008. dec. 21. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!