Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek megcsal a ferjem?
"A családon belüli erőszakkal kapcsolatba hozható bűncselekmények
Az egy háztartásban élő személyek, ill. a Btk. 137.§-ának 6. pontjában meghatározott hozzátartozók, a volt házastársak, ill. volt élettársak, valamint az intézményes ellátás keretében életvitelszerűen együtt élő személyek között megvalósuló, vagy őket a felsorolt személyek cselekménye által érintő alábbi bűncselekmények:
emberölés, öngyilkosságban közreműködés, magzatelhajtás, testi sértés, gondozás elmulasztása, kényszerítés, személyi szabadság megsértése, emberrablás, emberkereskedelem, magánlaksértés, visszaélés személyes adattal, levéltitok megsértése, magántitok jogosulatlan megismerése, rágalmazás, becsületsértés, közúti veszélyeztetés, családi állás megváltoztatása, kiskorú elhelyezésének megváltoztatása, kiskorú veszélyeztetése, tartás elmulasztása, a nemi erkölcs elleni bűncselekmények, közveszély-okozás, terrorcselekménye, garázdaság, önbíráskodás, visszaélés kábítószerrel, lopás, rablás, zsarolás, rongálás.
Az Sztv. A következő szabálysértéseket tartalmazza a családon belüli erőszakkal kapcsolatban:
becsületsértés, magánlaksértés, gyermekkel koldulás, veszélyes fenyegetés.
Családon belüli erőszaknak kell tekinteni a fenti jogsértésekkel összefüggésben elkövetett hamis tanúzásra felhívást, illetve hatósági eljárás akadályozását.
A minősített eseteket kivéve, a legtöbb családon belüli erőszak körébe tartozó bcs. magánindítványra üldözendő. Ezeknél az eseteknél a sértett , ahogy tudomására jut az elkövető kiléte, 30 napon belül köteles feljelentést tenni, az ügy elévülési ideje előtt." - mondja a Rendőrség, ideje vele megbarátkozni...
A főnökömnek küldtem már hasonló SMS-t. Munkaügyben, a "ha tudsz beszélni" arra vonatkozott, hogy egy csecsemő van otthon, ergo nem csörgetem, mert lehet, hogy épp nyakig a szaros pelenkában van, vagy nem tud beszélni, mert épp altatják a gyereket.
De szintúgy, tőle is kaptam ilyet. Fogalma sincs, hogy mi az esti programom, nem akart belezavarni, se "készenlétre" kényszeríteni. Így volt udvarias, én meg visszahívtam.
A férjem akár gondolhatta volna, hogy ez többről szól (iphone, ami kidobja a kijelzőre az sms-t), de ő csak odahozta a telefont, hogy "hívd fel a főnököd, szeretne valamit, most küldött sms-t".
Mielőtt lehordjátok a kérdezőt még jobban, hogy miért nézett bele a telefonjába, elmondanám, hogy a bizalom nem egyenlő a hülyeséggel..tehát bízom benne, de nem ész nélkül, néha jó résen lenni, int a példa is bizonyítja. Igen, szerintem megcsal, ilyen sms nem jön csak úgy este.És hogy elől hagyta a telefonját..ha bevinné magával a fürdőbe, az még gyanúsabb lenne....
Volt egy ismerősöm, aki csalta a feleségét, és szándékosan kint hagyta a telefont, mert hogy akkor az asszony nem gyanakszik.....
De te nagyon beszűkült látókörű!!:D
Ez nem arra vonatkozik,hogy a házastárs elolvas egy sms-t,hanem e-mail fiókokat tör fel,más postáját ellenőrzi,hivatalos okiratokat fürkész ki.
Tudod,ki venne téged komolyan azzal,hogy a feleséged ellen eljárást kezdeményezel mert elolvasott egy smst?! Senki.
#55, a világ összes bűnelkövetője hajszál pontosan így mentegeti önmagát - csak működni nem szokott a dolog...
Annyiban egyébként igazad van, hogy pusztán egy SMS elolvasását - hiába törvénybe ütköző - nem tudnám bizonyítani... De ugye itt a kérdésben nem erről van szó, a Kérdező felhívta a férjének szóló SMS feladóját a saját telefonjáról közvetlen a hívás után, és kitörölte a férjének szóló üzenetet.
Simán bizonyítod tehát, és simán el is ítélnék... kínos, mi? Tudod, a bíróság a törvények szerint működik, és nem a néhány gyakorikerdesek.hu válaszadó 2 bites "értékrendje" szerint... tudod, amelyiknek az első bitjén van a "babóka", és oltogatják az összes kakukkfióka-neveltetéstől, fogamzásgátlással való manipulálással foglalkozó "okos" asszonytól megszabadulni akaró férfit, a másik bitjén meg a "megcsalááááás", aminek náluk már a halvány gyanúja is általános mentő körülmény minden erkölcstelenség és törvénytelenség kapcsán.
Szerencsére azért a való világban ennél komplexebb, normálisabb értékrenddel bíró emberek élnek többségükben...
hallod kedves utolso....a birosagnak van ennel jobb dolga is .szerintem a birosag ugy ki nevetne ha te a sajat parodatfeljelentened mert bele nezett a telefonodba hogy a hasukat fognak!!!! akkor ezek szerint amikor a te parod azt mondja neked hogy erigy arreb akkor te mar rohansz a birosagra mert megsertette a te szemelyi biztosnsagodat??/??
komolyan mondom szanalmas amit muvelsz???
"Meg akarta kérni a lány kezet, de ezek utan szakított vele...."
Szakított vele, mert olyannyira bénán alakította a helyzetet, hogy a barátnőjének ez jött le és a saját verziója szerint jogosan akadt ki? Korrekt. :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!