Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek megcsal a ferjem?
Nézd Kérdező, tudod, a Btk nem opcionális, hogy ha akarom betartom, ha akarom nem tartom be. Láttam, hogy azt írtad, hogy "...kulomben is nem hiszem hogy en vagyok az egyetlen no a foldon aki bele nez a sajat ferje telefonjaba!!!!!!" - viszont erre azt gondolom férfiként, hogy engem alapvetően nem érdekel, hogy még hány párja ellen bűnt elkövető nő él a világban, nekem ne kelljen ilyennel élnem.
Szóval, ha velem tennéd, valószínüleg egycsapásra megszűnne minden dilemmád, hogy "megcsal-e vagy nem", mert dobnálak, és feljelentenélek - ennyi. (Btk 178§) Azután majd a yardnak meg a bírónak nyugodtan magyarázhatnád a bizonyítványodat, hogy hát "nem te vagy az egyetlen nő a Földön", én meg megszabadulnék az ezeddig társamnak hitt jellemtelen lénytől. (nyárig megúsznád pénzbírsággal, nyártól már elzárásra szigorodik)
Egyébként mi is használjuk egymás telefonját meg mailjét néha, csak nem lopva, sunyiban, egymás után kémkedve, hanem megbeszélve. És egyikünknek sem jutna eszébe egy másiknak szóló üzenetet törölni...
66%-os. Jót nevettem a válaszodon!
Méghogy Btk. azért mert a házastárs bele mert pillantani a párja telefonjába?! :D
#38, a bírót általában nem zavarja, ha a vádlott vidámkodik:))
Bizony, Btk... a levéltitok családon belül is létező fogalom.
Khmmm... ha nekem nem hisztek, nesztek a a rendőrségi szóróanyag a yard hivatalos honlapjáról:
www.police.hu/data/cms938352/csbszoroanyag.doc
Családon belüli erőszaknak számít...
Itt meg az "úgyszintén"-t követőt kell értelmezni:
Levéltitok megsértése
178. § (1)449 Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, _úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész_, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.
Szívesen válaszolok további kérdésekre is:)))
#41, nem kell sajnálnod, neki VAN gerince:)
ÜdV
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!