Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van valakinek ötlete arra,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van valakinek ötlete arra, hogy hogyan győzzük meg a bírónőt, hogy 110 000 - 120 000 Ft-os gyerektartás meghaladja a gyerek szükségleteit? (Ennyi a 20%)

Figyelt kérdés
A párom gondos munkával összeállított egy hazugságlistát, miszerint a gyermekem ellátása 200eFt-ba kerül. Olyan dolgok is szerepelnek benne, amit soha nem vett meg, vagy olyan különórák, ahová nem jár a gyerek. A kapcsolattartásunk folyamatos... látom mit csinál. Szerintem 60 000 Ft bőven reális lenne. Nem sajnálom a gyerektől, de anyukától igen, aki az elmúlt évben pl. kocsit cserélt. Inkább megvenném neki én. Egy jó miskolci ügyvéd sem ártana (férfi! ) Köszönöm,
2012. febr. 28. 12:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/126 anonim ***** válasza:
61%

De a bíróság nem azt nézi,hogy neked mennyi költséged marad,ha elköltözik a férjed.

Hanem,hogy a gyereket anya és apa együttesen kell,hogy eltartsa anyagilag.

Tehát mindkét félnek ugyanannyit kell biztosítani!

2012. febr. 28. 15:05
 52/126 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem mindkét félnek igaza van,de azért abba is gondoljunk bele,hogy ha az apuka keres 600-at,akkor jogos,hogy a bíró azt mondja,hogy 100-at kapjon a gyerekre.Ha belegondoltok,akkor az apuka röhögne a markába,hogy 50ezerrel letudom a gyereknevelést és a fizetésem további része ott marad.Szóval ez is érdekes.Nem vagyok az anyuka mellett,mert én nem tudnám a gyerekemtől elvenni.De ez így fair.Ahogy írtad,hogy anyuka magára is költené,akkor tényleg jobb lett volna,hogy vmennyi része ment volna külön a gyereked számlájára.LEKÖTVE.E.
2012. febr. 28. 15:13
 53/126 anonim ***** válasza:
44%

"Élvezi az örömöket? :D Neveltél te már gyereket?"

Nem, még nem neveltem gyereket, de ha nem lenne öröm egy gyermek, akkor senki se szülne gyereket, ugyanis az ember alapvetően önző lény, ami nem a javát szolgálja azt nem választja önszántából. Tehát egy gyermek igenis öröm. Mégpedig több öröm, mint nehézség. És az apa nincs ott, hogy lássa a gyermeke mindennapi fejlődését. Sosem lesz olyan közeli kapcsolata a gyerekkel, mint annak a szülőnek aki együtt él vele.

Nem tudom mit vagy úgy fenn akadva a példámon. A bicikli mindazon tárgyi extra dolgokat hivatott mutatni, amelyek nem alapvetően szükségesek egy gyermek egészséges fejlődéséhez. Ilyen lehet még a videójáték, a számítógép, a roller és egy csomó dolog.

És persze, hogy el lehet költeni 100ezreket... csak minek?! Az nem egy túl jó nevelési taktika, ha a gyerek segge alá van tolva minden... És itt nem arról van szó, hogy a gyereknek jut-e minőségi tejre és pamut zoknira... hanem hogy lesz-e neki arany karórája és 18 évesen új autója... Mindezek luxus dolgok, amik a mai Magyarországon nem tartoznak az átlag gyerekek kiváltságai közé. És miért kellene az apa másik gyermekének kevesebből élnie, azért mert az ex "bosszút" akar állni?! Ez nem 4 kifli vagy 5 kifli kérdése... mert az a 20ezer vagy 30ezer forint kategória...

Továbbra is azt mondom, hogy első lépésként - ebben az esetben - igenis fontos, hogy az anya igazolja, hogy a pénz a gyerekre megy és a gyereknek szüksége van rá. Mert valóban el lehet költeni havi 50ezret különórákra... de ez akkor azt is jelenti, hogy nem az anya ül le a gyerek mellé megírni a leckét, hanem minden délután egy magántanár. Tehát máris kevesebb a munkája az anyának.

2012. febr. 28. 15:13
 54/126 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Kérdező!

Én arra lennék kíváncsi, hogy az Anyuka milyen kimutatást nyújtott be beadványként,hogy lett a gyereknevelés költsége ennyi, milyen tételek alapján? Miket sorolt fel?

2012. febr. 28. 15:27
 55/126 A kérdező kommentje:

15:05-ös válaszadónak és a válófélben lévő anyukának kiegészítésként:

A szülő saját tartása rovására is köteles eltartani a gyermekét. Ez azt is jelenti, hogy csökkenni fog az addigi életszínvonalatok. Sajnos ez a válás törvényszerű hozadéka.

2012. febr. 28. 15:40
 56/126 A kérdező kommentje:
Étkezés 50 000, ruházat 20 000 Ft, tisztálkodó szerek, gyógyszerek, szemüveg, tisztítószerek, egyebek 35 000 Ft, közlekedés, kultúra, tehetséggondozás 25 000 Ft, Iskola 20 000 Ft, Lakhatás, kult. programok 35 000 Ft, összesen: 185 000 Ft. Ehhez még hozzájön az újabb kitalálmány: kb. 25 000 Ft.
2012. febr. 28. 15:45
 57/126 A kérdező kommentje:
Persze minden tételt részletesen kidolgozott, az utolsó túrórudiig, és van benne minden múzeumlátogatástól kezdve fejlesztő könyvekig. Arra ment ki az egész, hogy ki kellett mutatni azt hogy szüksége van az általam fizetett pénzre. De nincs az a gyerek, aki annyit enne, ami a listán szerepel, és nincs annyi idő, mint ami programokra fel van sorolva. Inkább vicces :S és elszomorító egyben.
2012. febr. 28. 15:48
 58/126 anonim ***** válasza:
31%

110-120 ezer Ft????? Az rengeteeeg! Az én "apám" (nem az apám, soha életemben nem láttam), havi 3000 Ft-ot, igen, háromezer Ft-ot fizetett nekünk. Ő valahogy elintézte a munkahelyén, szerzett olyan papírt, h milyen keveset keres, és iszonyúan megfenyegette az anyukámat, hogy ha fellebbez és többet kér, akkor miket fog csinálni.

Egy jó ügyvédet biztos te is találsz. Nem lehet ennyi pénzt egy gyerekre költeni, ennyiből egy család is megél.

2012. febr. 28. 17:10
 59/126 anonim ***** válasza:
33%
Szia kedves kérdező!Eléggé nem fair ez az egész bírónő!Akinek ilyen magas a fizetése, általában fix összeget határoznak emg, de akkorsem ilyen sokat. Az én férjem is elvált, 20ezer gyerektartást fizet, ami fix összegű!110ezer a nettó fizetése!Anyuka nálunk is növeltetni akarta, h ilyen aerobic óra meg olyan, meg milyen drága, erre mi bementünk az iskolába a tanárnőt megkérdezni, h mennyi ez az aerobic óra, mert akkor ezentúl fizetnénk mi, erre kiderült h ingyenes, benne van a tanrendbe. Persze amikor a tárgyaláson ezt felhoztuk, anyuka hebegett habogott a bírónőnek!Mivel lakáshitelünk van, és a lakásból is kifizettük az exet, azt is hitelből, a bíróság ezt mind figyelembe vette!És nem emelték meg a gyerektartást!Ne hagyd magad, elfogultság miatt kérjél másik bírót a tárgyaláson!Nekünk szerencsénk volt a bírónővel, mert átlátott az exen, h neki csak a még több pénz kell!keress egy nagyon jó ügyvédet is!és kitartást kívánok neked!
2012. febr. 28. 17:10
 60/126 anonim ***** válasza:
9%
Lehet hogy màr írtàk előttem, azt nem lehet kérni, vagy követelni, hogy anyuci bizonyítsa számlákkal hogy hova teszi a pénzt? Milyen màr hogy puszira bevesznek neki mindent?
2012. febr. 28. 18:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!