Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akkor is jár gyerektartás, ha a gyerek főiskolára jár nappalira?
Nem.
Akkor rokontartás járhat.Ami kevesebb összegű lehet,mint a gyermektartás,mert már a különélő szülőnek nem kell fizetnie,akár a saját megélhetésének rovására,számít az is,hogy kap-e ösztöndíjat a gyerek,illetve érdemtelenséget lehet megállapítani,ha bukdácsol.A sokadik diploma megszerzéséért sem jár.
Ha középiskola után rögtön megy a gyerek nappali képzésre akkor valami 23 éves koráig jár.
Ha kihagy egy évet vagy levelezőre, estire menne, akkor nem jár.
A saját tapasztalatom az, hogy bírónője - a bírók 95 százaléka ugyanis nő -, gyámügyi előadója válogatja, hogy hogyan dönt. A gyakorlatban nem szűnik meg automatikusan. Addig kell fizetni, amig a kedvezményezett le nem mond róla. A fiam már régen befejezte a nappali tagozatos tanulmányait és már dolgozott, amikor még mindig nem kaptam felmentő, annuláló határozatot. A Budapest, XIV. kerület gyámügyi osztályának vezetője - pedig nem írtam meg, hogy kiről van szó (Csak a családnevünk azonos) - és én nem abban a kerületben lakom - nem átallotta nevével, aláírásával hitelesíteni, hogy (nem szó szerinti idézet) a tartásdíjra jofosult gyermek akkor is jogosult a gyerektartásra, ha már nagykorú és munkába ált, ha az illetménye a megélhetéshez nem elegendő.
Azért sikerült pert nyernem - 2005. áprilisában, amikor a fiam már 26. életévét is betöltötte -, mert akkor már két éve munkanélküli voltam (Nyomós érv)
- alperesem (váláskor felperesem) még ügyvéddel sem képviseltette magát a tárgyaláson, és ez ráutaló magatartás volt, hogy elfogadja a Határozatot.
A bírói letiltás elfogadását annak idején az ügyvédem javasolta, mert felperesem jellemét kiismerve egy önkéntes fizetés esetén akár havonta per lehetőségével élhetett volna, és az sokkal többe kerülhetett volna nekem.
Egyébként
- a váláskor az alperes én voltam, de nem a házasságtörő!
- A fiammal a kapcsolatom mindig mintaszerű volt, igyekeztem a legjobb apukája lenni.
Utolsó:Ha a fiad nem egészségkárosodott,akkor ezt simán tovább kellett volna vinni.Törvény ellen egy bírónő se pisilhet.
A gyermektartás megszüntetését neked kellett volna kérni a 18.születésnapjakor,utánna már a gyermek(nem az anyja!)kérheti a rokontartást.Ha nem kérted,akkor automatikusan nem szünik meg.
Neked már igaz késő,de másna okulhat belőle.Azért írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!