Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van valakinek ötlete arra, hogy hogyan győzzük meg a
bírónőt, hogy 110 000 - 120 000 Ft-os gyerektartás
meghaladja a gyerek szükségleteit? (Ennyi a 20%)
nálunk úgy volt, hogy párom önként fizetett gyerekenként 110 ezer ft-ot. 2 gyermek van. Ekkor még úgynézett ki, hogy ellehet kerülni a bróságot. Ez így ment majdnem 1 évig, mindenki happy volt. Anyuka egyszercsak szeretett volna gyermekenként 200.000 ft-ot. Párom megmondta, hogy nem. Ekkor anyuka bíróságra ment.
Jöttek a számlák amiket bemutatott. Beletette anyuka a fogamzásgátlójának a számláját, meg a herpesz kenőcsének a számláját stb. gyerekek költségeként mutatott ki női calzedonia-s harisnyanadrágot. Olyan tételeket mutatott ki, hogy pl. egyik nap vásárolt 11! db tejet. Aztán 2 nap múlva számlán szerepelt még 5 db tej. Tojásokkal is ugyanez volt. Kimutatott logopédus számlát is, azt kiderült az iskola ingyen állja.
Párom ügyvédje rögtön megtámadta ezt a kimutatást. Jelenleg hivatalosan 2X 60.000 ftot kell fizetnie páromnak. Párom belement volna a 2X 70.000 ft-ba. Anyuka nem fogadta el, mondta neki 200.000 ft kell gyermekenként. 5ödszörre utasítja el a bíróság édesanyuka emeltetését. Már másodfokon is járt az ügy, ahol szintén elutasították anyukát.
Tehát hiába van magas kereset egy apának, elvileg a bírói gyakorlat ilyenkor nem ítél meg magas összeget,hisz az már meghaladná a gyermek TÉNYLEGES szükségletét.
Nálunk az is belelett foglalva a végzésbe, hogy anyukát is arányos fizetési teher illeti meg.
2012. febr. 29. 09:39
81-es vagyok. nálunk is nő pedig a bíró. De én úgy vélem, hogy ha egyszer a tények magukért bszélnek, akkor igenis magukért beszélnek. :) Ez most értelmes volt.
Kérdezőnek válaszolva, hát talán tényleg megkéne próbálni leváltani a bírót, elfogultságra hivatkozva. Ügyvéded mit mond a kialakult helyzetre?
Vagy ami még egy járható út. Na figyelj a sok egyedülálló anyuka mindjárt belelendül...:)
Tehát nem tudnád a munkahelyeden hivatalosan lecsökkenteni a jövedelmedet? A lecsökkentett részt feketén kapod kézhez? Ilyet nem lehet nálad?
2012. febr. 29. 09:44
Kedves 78-as, én írtam, hogy havi 20 e forintot kapok, és be tudom osztani. A gyermek sérült, fejlesztésre hordom, és így is elég. Nálunk a 20 ezer nem a fizetés húsz százaléka, hanem kevesebb, és nem a bíróság állapította meg, hanem én kértem, hogy ennyi legyen. Hogy miért? Mert tudtam, hogy előbb-utóbb mindketten újra kapcsolatba lépünk, amiből gyerekek is születhetnek, és akkor bizony nem csak nekünk, hanem apukának és az új családjának is szüksége lehet a pénzre. A 20 ezer az nem a valódi költségek fele, hanem valójában csak egy szimbolikus összeg. Én nem az apukával akarom eltarttatni magam, van saját fizetésem, van új párom, akinek szintén van keresete. Ha mi ebből meg tudunk élni, nem látom értelmét, hogy apukát szipolyozzam. Ne haragudjatok, de amiket ez a nő költségként havonta felsorol, nevetséges. Igaza van a kérdezőnek, iskola mellett valóban nem férne bele a gyerek idejébe ez a rengeteg program, amit ki akarnak vele fizettetni, nekem egyértelmű, hogy csak le akarja húzni apát anyagilag. A havi szemüvegköltséget sem igazán értem, azt havonta cserélgetik?
2012. febr. 29. 09:49
84/126 A kérdező kommentje:
Sajnos az ügyvédem "jól elvan". Egyetlen értelmes reakciója nem volt a felsoroltakra. Ezért keresnék másikat.
81-es vagyok. keress is másik ügyvédet. hová valósi vagy?
2012. febr. 29. 09:53
86/126 A kérdező kommentje:
A jó apaságom védelmében. Amikor nálam van a gyerek: olyan programokat szervezünk, ami a családi életet erősítené. Társasjáték, dínó a tv-ben, kirándulunk, együtt vagyunk, beszélgetünk, legozunk, autóversenyeset játszunk. Ha jó idő van rohangálunk, biciklizünk stb. Együtt az "új feleségemmel", akivel a gyereknek nagyon jó a kapcsolata. De anyuka szerint ez nem jó, mert nincsenek programok. Szerinte a program az, ami kulturális: mozi, színház, kiállítás stb. Ezt viszont én nem látom jónak akkor, amikor a gyerek fáradt, az iskola miatt kimerült. Emellett elvárja, hogy minden hétvége legyen ünnepnap, és születésnap. És követeli, hogy a gyerek csak velem legyen, mert szerinte "csak az apjára van szüksége". Ez viszont nem lenne fair a másik családdal szemben, mert hét közben őket is alig-alig látom, amikor meg nem apás hétvége van akkor is dolgozom. És úgy gondolom, ha már ő családon kívüli lett, akkor érezze magát családban, és tudja, hogy abban mi a jó. Másrészt az is jó, ha megtanulja a gyerek, hogy apánál más van, mint otthon. És higgyétek el a gyerekek sokkal jobban alkalmazkodnak mindenhez mint azt mi felnőttek gondolnánk. Sosem volt még arra panasz, hogy a gyerek unatkozott volna nálunk vagy rosszul érezte volna magát valami miatt. És van egy féltestvére. Szeretném, ha testvérekként tudnának egymásra gondolni, még ha külön is élnek.
87/126 A kérdező kommentje:
Miskolci vagyok. Köszönöm.
88/126 A kérdező kommentje:
Szeretném tisztázni még egyszer, hogy a "hazavitt" fizetésem nem 600 eFt. Havonta 350-380 eFt a fizetésem. Ehhez jön még a túlóra, ami szerencsétlen esetben lehet hóközi kifizetésű, és ha nem éri el a 20 % a minimum összeget, ami 45 000 Ft (?!), ilyenkor a Gyt 130-140 eFt között van. És ilyenkor előfordul az, hogy 70 eFt túlórapénzből 45 eFt Gyt, én meg 25 eFt-ért túlóráztam. De a túlóra elvárt. Az a szerencsésebb eset, mikor hozzácsapják a fizetéshez. Meg az egyéb juttatásokból levont Gyt, ami felháborít pl. az önkéntes magánnyugdíj pénztári tagságom, amit a munkáltatóm fizet, de effektive nem jövedelem, de abból is vonnak Gyt-t. Hogy a ruhapénzből, amit munkaruházati számlával kell igazolni miért vonnak azt meg már tényleg nem értem, de ez a legkevesebb. Miért? Na meg persze a jutalom, amit általában két bontásban kapunk, és az alapfizetésem fele. Na amikor ezt van, akkor a 20 % Gyt kapásból 150 eFt. És ami meg igazságtalan, hogy a családon belüli gyerek adókedvezmény 20 %-át is viszi a nagytesó. (Ezt nem tudtam már jobban megfogalmazni, de szeretem mindkettőt)
Hát akkor, kérlek, keresni másik ügyvédet, és másik bírát, akár máshova (város) vinni az ügyet.
Ennyi maradt.
2012. febr. 29. 12:47
Valaki írta: 50-be akkor sem kerül a gyerek étkezése, ha egészséges és változatos az étrendje. A miénk is az és elég sokat eszünk, még úgy sem jön össze az 50ezer.
2012. febr. 29. 12:55
Kapcsolódó kérdések: