Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van valakinek ötlete arra, hogy hogyan győzzük meg a bírónőt, hogy 110 000 - 120 000 Ft-os gyerektartás meghaladja a gyerek szükségleteit? (Ennyi a 20%)
"Nem igazságosság alapján dönt a bíróság, hanem a törvények alapján."
Én nem azt írtam, hogy fizessen kevesebbet, hanem hogy kérjen bizonyítékot arról, hogy a pénz a gyerekre megy. Ez sokkal fontosabb apai kötelesség, mint a pénz odaadása. Hiszen a gyerek érdeke, hogy ő kapja meg a pénzt, ne pedig anyuka költse műkörömre.
Hogy miképp osztják fel a költséget, teljesen mindegy, a rezsi meg a kaja azért logikusabb az anya költségeként mert kevésbé nyomon követhető, mint más kiadások. Egyébként meg a rezsi kb 20ezer/gyerek (de ez akkor kb szaunát jelent a lakásban) és kb 40ezer a kaja/gyerek, tehát ez még csak nem is teszi ki az anya teljes részét.
Az meg, hogy az anya munkát fektet bele... igen és élvezi az örömöket is, amit az apa így nem tud. Na meg honnan tudjuk, hogy az apa nem akarta volna magával vinni a gyereket? Nem biztos, hogy lemondott róla. Nem biztos, hogy az ő választása ez a helyzet.
A bicikli csak egy példa volt, de neked sajnos nagyon beszűkült a gondolkodásod. :) Igazából el se tudom képzelni hogy lehet egy gyerekre havi 100.000-et elkölteni, nem hogy kétszer ennyit...
Kedves tetro!
Az hogy valaki átlagon felül keres, még nem jelenti azt, hogy 20 %-ot kell fizetni, és hogy a gyereknek repülővel kell iskolába járni, meg kaviárt kell reggelizni. Ilyenkor állapítanak meg fix összeget. Anyuka nem fog skorbutot kapni, mert 250 eFt a nettó jövedelme. Általában ezt is figyelembe veszik. Kivéve az én esetemet, mert anyuka sírt a bíróságon, hogy az új építésű luxus társasház mennyibe került, no meg az autóhitel bla-bla-bla. Tudom a gyerek is használja. De ha nekem megfelel egy panel, akkor talán a gyerekemnek is. A másik oldalon elveszett az értékrend.
Csak azért kérdeztem,hogy jóvá hagyta-e, mert a férjem bíró. A 20% valóban igaz, de ha nagyon nagy fizetésről beszélünk, akkor ez természetesen csökkenhet, hiszen ha valaki 1 milliót keres, akkor 200 lenne a gy.tartás.
Ennyit nem szoktak megítélni, mivel a gyerek szükségleteihez nem kell.
Itt, még 110-120 ezret sem szoktak a férjem szerint!
Ezért kérdeztem!
Bizonyítsa, de a tételes bizonyítás nem lehetséges. Meg lehet vizsgálni, hogy a gyerek jól táplált, ápolt-e. De ennyi. Nincs értelme és lehetősége sem a számlák elemezgetésének. Ráadásul teljesen felesleges is, hiszen a törvény nem az alapján szabja a meg a tartásdíjat, hogy a gyereknek négy kiflire van szüksége egy nap vagy ötre. A bíróság a fizetés arányában határoz a törvény alapján, így nincs miről beszélgetni a tovább. Ennek a számolgatásnak semmilyen jogi alapja sincs.
Hogy miképp osztják fel a költséget, teljesen mindegy, a rezsi meg a kaja azért logikusabb az anya költségeként mert kevésbé nyomon követhető, mint más kiadások. Egyébként meg a rezsi kb 20ezer/gyerek (de ez akkor kb szaunát jelent a lakásban) és kb 40ezer a kaja/gyerek, tehát ez még csak nem is teszi ki az anya teljes részét.
Élvezi az örömöket? :D Neveltél te már gyereket? Persze öröm, meg egy háztartást vezetni is öröm. Nem is értem, hogy az emancipáció hogy a francba alakult ki. A nők egyszer csak tiltakozni kezdtek az állandó öröm ellen, mert már nem tudták elviselni? :D
Tök mindegy, hogy az apa vinni akarta-e a gyereket. Nem nála van. Ha nála lenne, az anya fizetne. Nem így van. De beszélgethetünk feltételes módban...
Drága, az én gondolkodásom beszűkült? Tudom, hogy a biciklid csak példa. Egy iszonyatosan, bárgyú demagóg példa. Gondolom ezzel te is tisztában voltál, mégis ezt sikerült bedobnod. Akkor meg ne lepődj meg rajta, ha valaki ezzel rád pirít.
Én el tudom képzelni, hogy lehet százezret elkölteni. Kettőt is. Csak neked beszűkölt a képzelőerőd.
Ezt most senki ne vegye bírálatnak, kritikának, stb. De nagyon kevesekben merült fel a rezsi, és egyebek kérdése...
Én nő vagyok, válófélben. Nekünk a havi rezsink mindennel együtt kb. 80-100 ezer Ft - 3 főre. Ha elválunk, és a férjem elköltözik, valamivel csökkenni fog, de nem az egyharmadával - mert a lakást akkor is ugyanúgy kell fűteni, ha csak ketten lakunk benne, ugyanúgy kell a nagyobb tévécsomag, mert abban vannak a mesecsatornák, stb. Vízből, villanyból nyilván kevesebbet fogyasztunk, de nem a harmadával.
A kaja, stb. sem lesz jóval kevesebb, mert a férjem így is keveset eszik itthon, de a gyerek miatt ugyanúgy meg kell venni a gyümölcsöt, egyebeket. Van állatunk (a gyerek kedvence), az is költség, az én gondom marad.
Most mindezt közösen fizetjük. Ha a férjem elmegy, a költségek csökkennek mondjuk 20%-kal, a bevételi oldal pedig kb. 50%-kal (ha mondjuk 20% gyerektartást kell fizetni). Nagyon össze kell rántani a nadrágszíjat, hogy kijöjjünk!
És csak ezeken az összegeken felül jönne a gyerekre fordítandó költségek, mint ebédfizetés, különórák, tanszerek, stb. Tehát a gyerekre fordított összeg nem itt kezdődik, hanem a mindennapi életnél, és az a legnagyobb költség! Az pedig az alap, amit mindenképpen ki kell termelni valahogy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!