Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van valakinek ötlete arra, hogy hogyan győzzük meg a bírónőt, hogy 110 000 - 120 000 Ft-os gyerektartás meghaladja a gyerek szükségleteit? (Ennyi a 20%)
én írtam,h 20ezret kapok.Sajnos nem lehet apukával beszélni,mert ezt is nehezen adja,ha tehetné,nem is adná,mert attól fél,illetve az a kényszerképzete,h magamra költöm.Sajnos nem sok mindent tudok magamra költeni,pont ezért járok másodállásba takarítani.(diplomával a zsebembe)
magamra költött luxus,hogy havi egyszer elmegyek fodrászhoz kétezerér,meg a telefonomra töltök ezerötszáért.Ez a luxus,a többi az élet tartozéka.Kéthetente apukánál van a gyerek,a ruháit én veszem,mikor hétvégére megy én pakolok ruhát neki,egy váltás fehérneműt sem vesz,hogy nála is legyen valami.most megy majd oviba,mindenét folyton kinövi,turkiból szedegetem össze a ruhákat,de néha rendes ruhát se árt venni,szóval aki ebbe benne van,az tudja.Ez a 120 ezres gyerektartás nonszensz,de ahol ilyen pénzek forognak,ott biztos van a háttérben egy (két) nagyon jó ügyvéd...
"ráadásul egymillió Ft feletti fizetés! ha a 20%-a 110-120ezer!"
550-600 ezer az az egymillioó, ha kidühöngted magad, akkor tanulj meg számolni!
kis matek,miután kidühöngtem magam:
Egymilliónak a tíz százaléka = százezer.
egymillióegyszázezer tíz százaléka = száztízezer.
Egymillió ötven százaléka = ötszázezer.
Köszönöm a hasznos matematikai tanácsot,majd együtt megyünk korrepetálásra.Én helyzeti előnyben leszek,mert veled ellentétben számolni is tudok!
:)
nahát,tényleg hülye vagyok! De akkor se 500-600ezer,hanem 200ezer a 20%!
stimm?
" nahát,tényleg hülye vagyok! De akkor se 500-600ezer,hanem 200ezer a 20%!
stimm?"
Látom a szövegértelmezés sem megy, megpróbálom úgy megfogalmazni, hogy a szőkék is megértsék!
Azt írtad egymilliónak a 20 százaléka a 110-120 ezer, erre válaszoltam, hogy az az egymillió 550-600 ezer.
Tehát a 110-120 ezer az 550-600 ezer 205-a!
Sikerült felfogni?!
A 20%, az 20%. Kész. Ennyi.
Gondolj bele, ha havi fix 60.000 Ft-ot fizetnél, ez a mostani fizetésed mellett tök jó lenne. De, elveszítheted a munkád, esetleg nem találsz majd másikat, és csak szoc. segélyből fogsz majd élni, (ne legyen ilyen, meg biztos ez veled nem is történhet meg...) akkor azért jó lesz a 20%, és nem a fix 60.000.
Persze az egy másik történet, hogy az anyuka ne magára költse, pláne ne új autóra, de ha olyan jól keres, ahogy írod, akkor nem kell a te pénzed az új autóhoz.
Azt meg nem neked kellene eldöntened, hogy ezek a költségek mennyire reálisak, erre vannak a törvény szolgái. Ha mindig mindenből a legjobbat veszi a gyereknek, bio kaják, márkás ruhák stb. akkor máris nem annyira irreális, szerintem.
A többi válaszoló meg igen elfogult az apával szemben, ráadásul úgy, hogy az anya szemszögéből nem is ismerik a történetet.
Meg ezek a szövegek, hogy inkább elmegy ő másodállásba...szíve joga, tegye, de az ő baja, ne ez legyen a kiindulási pont.
És még azt is gondolom, hogy a másik gyerek, a kisebb családban nő fel, míg a nagyobb nem. Persze, nem lehet összegszerűsíteni az apa jelenlétét, de erre is figyelni kéne. Az egyiknek több jut apából, de kevesebb pénzből, a másiknak meg kevesebb apa, de több pénz jut.
Szerintem örülj, hogy megteheted, hogy ennyi pénzt adsz a gyerekednek.
Köszönöm a válaszokat.
Tudom, hogy megoszlik a közvélemény ezzel kapcsolatban.
Sajátos okaim vannak arra, hogy mégis ragaszkodom a csökkentéshez.
Mivel ötletet keveset kaptam, hogy hogyan lehet ezt a problémát megoldani még egyszer felteszem a kérdést.
Megkérek mindenkit, hogy a kérdésre válaszoljon, vagy mondjon példát a saját esetéből. És ne szeretnék két tábort, aki pro és kontra ítélkezik.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!