Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megteheti hogy így visszaveszi a gyerektartást?
2 éve,fix 40ezret küldött r.szín csekken az ex anyósom,az aouka nevébe gy.tartáskent,most meg,minden féle előjel nélkül visszavette 30ezerre!Ha beviszem a régebbi bizonylatokat a bírósagra,van rá esély h ugyan ennyit ítél meg,mondván ha eddig tudta fizetni,ez után is tudja?
magánvállalkozók,ezért így oldottuk meg,megeggyeztünk az összegbe,mivel kézbe kapja az apuka is a fizetést!Semmirol nincs bírósagi végzés,mert nem gondoltam vna hogy így viselkedik az ex anyós...
asszonytartást csak nem télnek úgy
Te nem vagy beteg hanem csak gyesen vagy. Én elhiszem, hogy falun nehezebb mint városban. Nálunk sincs bölcsi, de miánt betölti a két évet akkor én vissza megyek dolgozni csak épp hajnalba a gyereket is viszem magammal akit majd a városi bölcsiben lerakok és munka után pedig megyek érte.
Ezen a linken találtam vmit az asszonytartásról:
Amin megakadt a szemem:
A gyermekek gondozására - térítés mellett igénybe vehető fizetés nélküli szabadság (gyes, gyed, majd gyet stb.) szintén az önhibán kívüli rászorultságot megalapozó tényező.
Akkor elvileg mivel gyes-en vok megítélik nekem az asszonytartást?
Az anyós és a volt férj nem gennyláda,mert fizetnek!Ha egy vasat nem látna és a férj eltünne nyomtalanul,hogy nem lehetne behajtani rajta semmit,akkor lenne gennyláda.Kérdező,ugye csak viccnek szántad,hogy nem írtad sehol a papírozást? Ha le akarnád papírozni,már megtetted volna,de nem akarsz bíróságra menni,mert akkor ennyit sem kapnál.Tedd meg,legyen végre tiszta minden,ők adjanak annyit,amennyi jár és te add úgy a gyerekeket,amennyi jár.Ez lenne a normális,nem a zsarolás.
Az asszonytartás helyett,pedig a hosszútávú önellátás lenne a cél.Van neked bármilyen jövőképed? Mit fogsz csinálni 1-2 év múlva,mikor a kicsi is már ovis lesz,az állami támogatás sem jár örökké,a férjedet sem pumpolhatod állandóan! Van bármilyen végzettséged? Dolgoztál valaha? A volt munkahelyeddel mi van?
Szerinted csak egy 200nm-es házból lehet pestiként okosnak lenni.Ez nem így van. Tudod sokan,TERVEZNEK gyereket és annyit,amennyit fel tudnak nevelni.Annyit szülök,amennyit el tudok tartani.A magam eltartása pedig alap.A férjeddel sok dolog történhetett volna a váláson kívül,keresőképtelen lesz,meghal stb. Te egyedül nélküle mit csináltál volna két gyerekkel.Mikor gyereket terveztünk én ezt is beleszámoltam,hogy mi lesz ha egyedül leszek a gyerekkel,hogyan fogunk élni.Akkor vágtam bele a szülésbe,mikor volt már félre tett pénzem is és nem csak egyik napról éltem a másikra.Ketten oldjuk meg a gyereknevelést a férjemmel,de egyedül is meg tudnám oldani.Dolgoztam terhesség alatt és pici baba mellett is,mert nem akartam csak abból élni,amit az állam ad.
Az apának csak a gyerekeit kötelessége eltartani,téged nem és nagyon szomorú,hogy te ezt nem így gondolod.
ma 11:19
Ezt én is olvastam. De ha így lenne, hogy aki gyesen van és egyedül neveli a gyerekét azok mind mennének asszonytartást kérni.
Akárhogy is akarod nem fogod megkapni, mert az exed minimálbérre van bejelentve. Fizeti a gyerektartást és neki még annyi e marad a zsebében papíron mint neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!