Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megteheti hogy így visszaveszi a gyerektartást?
2 éve,fix 40ezret küldött r.szín csekken az ex anyósom,az aouka nevébe gy.tartáskent,most meg,minden féle előjel nélkül visszavette 30ezerre!Ha beviszem a régebbi bizonylatokat a bírósagra,van rá esély h ugyan ennyit ítél meg,mondván ha eddig tudta fizetni,ez után is tudja?
magánvállalkozók,ezért így oldottuk meg,megeggyeztünk az összegbe,mivel kézbe kapja az apuka is a fizetést!Semmirol nincs bírósagi végzés,mert nem gondoltam vna hogy így viselkedik az ex anyós...
még arra vgyázz, hogy minden amit eddig tettél, felhozható lesz az apuka mellett. pl. te magad mondtad hogy eddig rendszeresen szépen, sokszor adtad a gyerekeket mind az apukának mind a mamáéknak. na most bemész a bírósgra, hogy gondolkodtál és kevesebbet szeretnéd adni a gyerekeket. az első kérdés az lesz a bírótól, hogy de hát miért döntött így? miért akarja csökkenteni a láthatást, hizs eddig szépen működött? mit fogsz erre mondani? most már mégsem olyan jó apa? azért a bíróság ezen átlát ám. ha nem lesz kézzel fogható indokod(italozás, agresszió stb) akkor elég furcsán fogsz kijönni ebből.
nem bántani akarlak, de te magad is arra hivatkozol, hogy eddig is tudták fizetni a 40 ezret, most miért nem tudják? na apuka ugyanezt mondhatja: eddig tudtad adni sűrűn a gyerekeket, most akkor miért nem?
egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy tartásdíj és láthatás között nincs párhuzam, ezt hidd el nekem.
olyan felgyülemlett agressziót érzek a kérdezőben...:( Hát szomorú ezt hallani, hogy valaki ennyire megvan keseredve, mint a kérdező.
Előző vagyok kérdező. elmseélem a mi történetünket. nálunk a volt feleség gyerekenként kapott 110.000 ft-ot. önként és dalolva fizette párom-bíróságot ekkor még nem kellett igénybe venni (ebben nem volt benne a nyári tábor, fogszabályzó stb) ezeket is fizette párom külön. páromnak 1 "kikötése volt" sűrűn szeretné látni a gyerekeket, és szeretne gyerekek része lenni továbbra is. szépen eltelt így 1 év, mindenki azt hitte jaj de szép az élet, ám az édesanyuka egyik reggel észbe kapott, hogy neki nem elég ez a pénz, és többet követel. párom megmondta, hogy nem tud többet adni. na ekkor a láthatást szépen lecsökkentette anyuka. párom felkeresett egy ügyvédet, ennek már 2 éve, bíróségra ment az ügy, ahol anyuka nemhogy többet kapott volna, felére lecsökkentette a bíróság a tartásdíjat (így kapott havi 60 ezret gyermekenként) van egy másik vonulata is a dolognak. az édesanyuka szépen lassan beleőrült abba, hogy milyen pénztől esett el a mohósága miatt. ezt sajnos egy szakember is kimutatta, a bíróság nekük ítélte a gyermekeket, olyan szinten ellökte magától a gyermekeket anyuka, hogy a kötődés az édesapukához erősebb volt, ezt kimutatta a szakember is. csak szeretném érzékeltetni, hogy hosszútávon hova is vezethet a gyűlölködés...
ha lehetőséged van elköltözni akkor mi a pics.ért foglalkozol anyósoddal, hogy ő mit fog szólni hozzá. Ha lehetőséged van jobb életet biztosítani a gyerekeidnek akkor miért foglalkozol azzal, hogy anyósodat kevésbé fogják szeretni.
Nem akarásnak nyögés a vége.
34-es vagyok. azért ez nem teljesen így van, hogy elszeretgetik tőled a gyerekeket. egy gyerek megérzi, hogy hol van igazi szeretet, és hol van csak pénzzel vett szeretet. amíg nem kerültek hozzánk a gyerekek, nálunk is mesélték a gyerekek, hogy anya kölcsönöket vesz fel, mindenkitől kéreget, hogy megvehesse a 20.legót, és a 20. kis sz.r mütyőrt. De soha egyszer sem ült le velük társasozni, vagy kirándulni(az ingyen van)
ellenben mi igenis élményeket adtunk a gyerekeknek. és ezt megérezték a gyerekek, hogy mi sok programot csináltunk, sétáltunk, kirándultunk, mi is csináltunk fizetős programot, de ezek örökre megmaradnak emléknek a fejükben. de anyuka mit tett? levett a polcról egy legot, megvette, odaadta a gyereknek, és a gyerek elvonult egyedül és összerakta. tehát nem érezte a gyerek azt, hogy anya játszana velünk.
tehát ha te mindent megfogsz tudni adni a gyerekeidnek, akkor az anyós vehet nekik egy űrhajót is, akkor is meglesz a kötődés feléd. ettől ne félj!
Hogy mennyi rosszindulatú, gonosz ember van, fúj... Ti nem szégyenlitek magatokat??? Nem érzitek, hogy talán nem azt kéne savazni, aki ottmaradt két gyerekkel és ahogy tudja neveli, eltartja őket? Apuka meg lelépett és nagy ívben szarik a világra meg a gyerekeire...
Kedves kérdező!
Minden választ ugyan nem olvastam el, mert felment bennem a pumpa már az elején, de amit tudok, segítek. Ha írta már valaki, akkor bocsánat. Nos, a gyerektartás fizetése kötelező, a gyerekeiről a "kedves" apának akkor is gondoskodnia kell, ha a saját megélhetését veszélyezteti ezzel. Ezt mondja ki a törvény. A gyermektartás nem fizetése pedig bűncselekmény, akár börtönnel is sújtható (én exem éppen most fog oda kerülni, ha a következő pár hónapban sem fizet)
A gyerektartás minimális összege 10-15 ezer forint/ gyerek, a bíróság ennyit akkor is megállapít, ha az apának semmilyen keresete nincs hivatalosan. Hiszen magát is eltartja valahogy, a gyerekek pedig még vele szemben is elsőbbséget élveznek.Nem tudom mekkorák a kicsik, ha iskolába mennek, akkor kérheted az összeg megemelését, mert akkor a költségeik is jelentősen megnőnek. Én a helyedben azonnal kérném a bíróságtól a gyermekek elhelyezését és a gyerektartás megállapítását, hiszen ki tudja, jövő hótól nem gondol e egy újat és csak 20 ezret fizet... Egy per meg hónapokig elhúzódhat és neked addig is el kell tartanod a kicsiket. Ráadásul akkor pontosan le lesz papírozva a láthatás is meg minden. Most ugyanis akár azt is megteheti, hogy elviszi tőled a gyerekeket és vissza sem adja....
Mivel azt írod, a nagymama foglalkozik a kicsikkel, a férjed nem, megvan róla a véleményem. Szép kis alak lehet. De a nagymamát ne büntesd, had vigye a gyerekeket, amikor csak akarja, később nagy segítség lehet ez még neked...
Szóval szerintem papírozzatok le mindent és akkor nincs vita. Te is tudod mire számíthatsz és a "donor"(apának nem nevezném) is tudja, hogy mihez kell tartania magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!